Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

(Упознајте суперлигаше) Омладинац, Партизан Коптех, Срем и Уб: Друштво углавном кројено за плеј-оф

by Душан Крстић

Након јучерашње уводне најаве у којој сте имали прилику да сазнате којим екипама ће опстанак и афирмација младих играча бити главни фокус у предстојећој сезони, данас је дошао ред да представимо клубове који ће углавном тежити пласману међу осам најбољих, а неке од њих и борби за титулу. Главни протагонисти другог дела најаве Банка Поштанска штедионица Суперлиге у конкуренцији дама су Омладинац из Нових Бановаца, Партизан Коптех, Срем и Уб.

ОМЛАДИНАЦ (Нови Бановци)

Трећу сезону заредом ће Омладинац бити члан суперлигашког друштва. Прошле године су изабранице Марка Николића направиле одличан резултат, пошто су избориле пласман у четвртфинале плеј-офа, где су заустављене од свог доброг пријатеља и двоструког шампиона Србије, Јединства из Старе Пазове. Вероватно тада већина одбојкашица из Нових Бановаца, иако је постојала индикација, није још увек могло да поверује да ће од ове сезоне бити чланице шампиона Србије, који је одлучио да направи смену генерације и пружи шансу девојкама које су се годинама калиле за велика дела у Омладинцу. Како је дошло до такве радикалне промене, логичан след околности био је да се и у екипи Мрака Николића штошта промени у играчком кадру, па ће ове године окосницу екипе чинити тек пунолетне девојчице, али и оне нешто млађе. Многи сматрају да ће Омладинац са оваквом екипом морати и те како да се помучи како би задржао суперлигашки статус, али стратег Бановчанки ни у једном моменту не ставља својим играчицама бреме опстанка у елити, већ очекује само њихов напредак.

”Основни циљ екипе за ову сезону је да научимо континуирано да тренирамо. Да добрим тренингом дођемо до момента када можемо да се надамо освојеном сету, касније и боду, а како време пролази и некој добијеној утакмици. За нас је у овом тренутку сваки сет као победа, а бод као титула. Девојке сјајно прихватају информацију и почињу да препознају наше захтеве у игри. Овај тим је, као што знате, кадетско-јуниорски са врхунском перспективом. Екипа која мотивише и верујем да ће како време буде пролазило бити то што сви желимо, тим карактера са препознатљивом дисциплином”, закључио је Николић.

Првих пет утакмица Омладинца: Спартак (Д), Уб (Г), Црвена звезда (Д), Јединство Ужице (Г) и ТЕНТ (Д).

ПАРТИЗАН КОПТЕХ (Београд)

Годинама је Партизан редовни члан плеј-офа Суперлиге Србије. Ипак, увек мало фали да прескочи препреку и укључи се у борбу за трофеје. Такав случај био је и претходне сезоне, када је био близу да избори мајсторицу у четвртфиналном дуелу са, касније ће се испоставити, вицешампионом Србије. Ове године, неколико играчица напустило је београдске црно-беле, попут Ане Круљ и Исидоре Родић, док су као замене стигле Милица Видачић и Дејана Лекић. Сигурно је да ће Партизан ове године имати шансе да направи бољи резултат у односу на претходну, јер ће конкуренција, чини се, бити равноправнија у односу на прошле сезоне. То потврђују и речи Ненада Живановића, који од своје екипе очекује борбеност.

”Ове сезоне очекујем узбудљиву борбу и за титулу, као и за плеј-оф и опстанак. Мислим да нема изразитог фаворита, бар не за освајање титуле, као што је то било прошле године. Сматрам да ће се доста екипа кандидовати за титулу, што ће допринети занимљивој сезони. Од моје екипе очекујем један тотални ватромет, лудачку борбеност и енергију. Ако девојке буду испуниле моја очекивања, мислим да армија наших навијача може да се нада добрим резултатима”, истакао је Живановић.

zsln22

Првих пет утакмица Партизана Коптех: Црвена звезда (Д), Јединство Ужице (Г), ТЕНТ (Д), Инђија (Г) и Железничар (Д).

ГЖОК СРЕМ (Сремска Митровица)

Као и сваке године, мало ко даје озбиљне шансе Сремицама да се умешају у борбу за трофеје. Ипак, досад су у више наврата изабранице Николе Каприца доказале да су екипа која заслужује потпуно поштовање свих ривала, што ће и ове године бити случај. Срем је био веома активан у претходном периоду, пошто се добар део носилаца игре променио. Поред окоснице екипе коју годинама чине Дуња Грабић, Милица Милуновић, Јована Антић и Александра Ђорђевић, клуб из Сремске Митровице ангажовао је Нину Мандовић, као и Ању Ашоњу. Са друге стране, екипу су, између осталих, напустиле Мила Ђорђевић, Милица Живановић и Анастасија Ивковић. Стиче се утисак да ће Срем ове године имати чему да се нада, што је и доказао на припремном турниру у Ужицу, када је тим Николе Каприца, у конкуренцији екипа које су прошле године заузеле сам врх табеле, освојио прво место. Наравно, припремни турнир је једно, а Суперлига нешто сасвим друго, што потврђује и Никола Каприц изјавом да ће његова екипа тражити место у плеј-офу.

”Амбиције или жеља свих нас у клубу је да када се заврши регуларни део сезоне екипа буде међу најбољих осам које су избориле пласман у плеј-оф. То ће ове године бити теже у односу на остале, јер ће лига бити уједначенија. Издвајају се четири екипе као што су ТЕНТ, Уб, Железничар и Звезда, које ће се борити за титулу првака Србије, док ће остали клубови тражити своје место за плеј-оф”, рекао је Каприц.

zsln23

Првих пет утакмица Срема: Јединство Стара Пазова (Г), Железничар (Г), Спартак Суботица (Д), Уб (Г) и Црвена звезда (Д).

ЖОК УБ

Баш као и Срем, Уб је иза себе оставио лето у којем је дошло до великог броја промена и са правом можемо да га назовемо најактивнијим клубом на ”трансфер пијаци”. Након пуних пет сезона, Маријана Боричић напустила је кормило Убљанки, а на њено место дошла је Мирјана Мусулин. Тим потезом почела је реконструкција тима, пошто су у клуб са Тамнаве дошле Тања Станојевић, Ана Митровић, Ана Михајловић, Мила Ђорђевић и Катарина Родић. Такође, на терен ће се након годину дана паузе вратити и Бојана Челић, што ће бити још једно велико појачање. Наравно, било је и одређених одлазака, па је тако Рада Перовић кренула пут Италије, а клуб су напустиле и Аница Кутлешић, Симона Петрановић, као и неке друге играчице. Међутим, када се подвуче црта, чини се да ће Уб и ове године бити један од главних претендената на трофеје у Купу и Суперлиги Србије.

”Задовољни смо како смо прошли у прелазном року. Неке играчице које смо желели да видимо у нашим редовима су дошле. Велика је конкуренција на свакој позицији, што јесте добро и само тако има напретка. Што се тиче лиге, у првом колу гостујемо Радничком у Београду и ја се надам пре свега једној доброј партији. Свака прва утакмице је изузетно тешка, јер сви гледају да дају свој максимум. Надам се да ћемо лепо отворити сезону и пронаћи своју игру, што ће бити важно за наставак. Такође, волела бих током сезоне да имамо подршку навијача. Да нам буду ветар у леђа и да разумеју да је екипа нова, којој заиста треба подршка”, рекла је Мирјана Мусулин, тренер Уба.

zsln14

Првих пет утакмица Уба: Раднички Бластерс (Г), Омладинац (Д), Јединство Стара Пазова (Г), Срем (Д) и Спартак (Г).

Привели смо крају још једну промоцију екипа које ће се ове сезоне такмичити у Суперлиги Србије. Наравно, читамо се и сутра, када ћемо видети каква су очекивања екипа које по мишљењу одбојкашке јавности спадају у ужи круг фаворита за титулу.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Радничког доо, Дубочице и Карађорђа остварили су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су савладали Рибницу, Дубочица је после драме победила Млади радник, док је Карађорђе био бољи од Јединства.

Раднички и Карађорђе убедљиви, драма у Пожаревцу

Одбојкашице Железничара из Лајковца и Партизана Коптех забележиле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Железничар је, као домаћин, савладао суботички Спартак, док је Партизан до прве победе у сезони дошао у Инђији.

Лајковчанке према очекивањима, прва победа Партизана

Одбојкашице ужичког Јединства и ТЕНТ-а оствариле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Јединство је савладало Омладинац, док су Обреновчанке поразиле Раднички Бластерс.

Јединство и ТЕНТ максимални код куће

Одбојкаши Војводине Моцарт и Ниша остварили су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су у војвођанском дербију савладали суботички Спартак, док је Ниш, као домаћин, поразио Партизан Коптех.

Нишлије нанеле први пораз Партизану, Војводина сигурна у дербију

Одбојкашице Црвене звезде и Уба оствариле су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је, као домаћин, надиграла пазовачко Јединство са 3:0, док је Уб на исти начин савладао Срем код куће.

Победе Звезде и Уба