Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Уб надмудрио Звезду

Одбојкашице Уба забележиле су значајну победу у 15. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су вечерас у Београду, победиле домаћу екипу Црвене звезде са 3:2, по сетовима 28:26, 25:18, 18:25, 23:25 и 15:12.

Велика борба вођена је током целокупног меча. На самом старту уводног сета играло се поен за поен све до резултата 7:7. Уб је у тим тренуцима направио серију од три поена, коју је чувао све до завршнице, иако је Звезда на све могуће начине покушавала да се приближи ривалу. У томе је и успела при резултату 19:19 и у наставку је на снази била права резултатска клацкалица. Обе екипе су периодично имале предност, али нису успевале да реше сет у своју корист. На крају су црвено-беле грешком у нападу поклониле сет лопту Убљанкама, које су преко сјајног блока Александре Глигорић успеле да прве дођу до предности.

czv ub1

Почетак другог дела игре био је у знаку домаће екипе, које је најпре повела са 5:0, па са 7:2. Ипак, брзо су се пробудиле и изабранице Маријане Боричић, направиле су серију од 7:1, и резултат у потпуности преокренуле у своју корист. У наставку је било приметно тактичко надмудривање обе екипе, пошто су и Београђанке и Убљанке имале периоде у којима су биле у предности. Међутим, при резултату 17:17, Уб прави серију од три поена, коју је до краја овог дела игре само повећао и на крају са 25:18 стигао до великог вођства.

Тим Милана Гршића је у трећем периоду био решен да што пре смањи велики заостатак за ривалом. После још једног неизвесног почетка, одбојкашице у црвено-белим дресовима су у потпуности преузеле иницијативу. Сјајним нападима и поенима Дајане Бошковић, којима је кумовала стандардно добра Бојана Дрча, Црвена звезда је лако градила предност, коју је касније, и поред солидне завршнице Уба, успела да претвори у сет.

Нови период, ново надигравање. Поново је сам старт био и више него изједначен, да би при резултату 13:13, овогодишње финалисткиње Купа Србије направиле резултатску разлику и стигле до нешто веће предности (16:13). Ипак, као што је то био случај у већем делу претходног тока меча, предност домаћина није дуго потрајала и поново се водила рововска борба. Тако је било до саме завршнице, када је Звезда нападима Невене Сајић и Божице Марковић испунила зацртани циљ, и поравнала укупан резултат.

Сва неизвесност и напетост и целокупног меча, стала је у пети, одлучујући сет. И једна и друга екипа имале су у виду да је улог веома велики, што је још једном довело да изједначене одбојке. Тек при резултату 10:10, Уб је направио искорак, везавши четири узастопна поена. На крају су изабранице Маријане Боричић искористиле другу шансу и кући однеле два велика бода.

Маријана Боричић, тренер Уба, сматра да њене играчице морају да покажу веру у себе: „Веома ми је драго што смо данас победили. Мислим да смо у претходном периоду напорно радили и веровала сам да је ово моменат у којем можемо да угрозимо пре свега Црвену звезду, која је објективно против нас фаворит. Нисмо јеш увек показали довољно вере у себе. Свакако да је Звезда после 2:0 за нас много боље заиграла, али сматрам да смо ми у кључним моментима показали несигурност, која је непотребна. Ове играчице нису неискусне, јер имају доста одиграних утакмица иза себе, али морају да схвате да вреде и да могу да играју квалитетније. Надам се да ће им ова победа у томе помоћи, тако да је са те стране ова победе важна за нас“ – закључила је Маријана.  

Милан Гршић, стратег Црвене звезде, дао је свој коментар на вечерашњу утакмицу: „По резултату једна заиста узбудљива утакмица. Честитам екипи Уба на победи и мислим да су они њу и за нијансу више заслужили. Нарочито су у прва два сета били много бољи ривал. Ми нисмо адекватно ушли у сам меч. Без доброг сервиса и пријема, веома је било тешко играти против Уба. Ситуација се мало преокренула у трећем и четвртом сету, јер смо били сигурнији у скоро свим елементима. У петом сету су се десиле неке ствари којима није место у таквим тренуцима. Анализираћемо утакмицу и потрудићемо се да се то више не дешава у будућности“ – казао је Гршић.

Александра Глигорић, средњи блокер Уба, сматра да је њена екипа могла раније да заврши утакмицу: „Једна изузетно тешка утакмица, поготово што је игра у већини времена била у егалу. Можда због превелике жеље за победом нисмо успеле да решимо неке ситуације које завршавамо на другим утакмицама, а поготово на тренинзима. Да смо то решили, и ова утакмица би се раније завршила“ – рекла је Александра.

Бојана Дрча, капитен Црвене звезде, нада се бољим издањима њене екипе у наставку првенства: „Тешка утакмица против Уба. Мислим да смо лоше почели и да ни у једном елементу нисмо имали среће да добро одиграмо. Драго ми је да смо се вратиле у утакмицу, и да смо трећи и четврти сет одиграле колико-толико добро. У петом је Уб можда имао више среће и одиграо мирније у тренуцима када је то требало. Ми настављамо даље са тренинзима и утакмицама и надамо се бољим партијама“ – истакла је Бојана.

У победничкој екипи, највише се истакла Љубица Кецман са 23 поена, док је код домаћина Дајана Бошковић уписала 20. Уб ће следећег викенда дочекати Партизан, а Црвена звезда ће гостовати Спартаку у Суботици.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!