Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Након преокрета пета победа Јединства у низу

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове оствариле су нову победу у 5. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Екипа Јединства је вечерас, на домаћем терену,  забележила пету узастопну победу са 3:2, по сетовима 19:25, 18:25, 25:15, 25:23 и 15:9.

Повеле су Убљанке на почетку првог сета са 11:3, па 18:12. Покушавале су одбојкашице Јединства да се врате резултатски у игру, међутим није то допустила противничка екипа, већ је била концентрисана до саме завршнице. Сјајним нападима Слађане Ерић, стигао је Уб до шест сет лопти, а потом и повео са 1:0.
 
Боља игра Јединства виђена је током другог периода и већи део се играо поен за поен. При резултату 14:14, одвојила се домаћа екипа на три разлике, али је онда уследила невероватна серија Убљанки од 10 поена и тако стигле до корак од дуплирања предности. Тачку на овај сет ставила је Цветићанин поеном из напада. 
 
Није хтео тим Јово Цаковића тако лако да препусти победу на домаћем терену, већ је од трећег сета ишао на све или ништа. Од почетка је вођство било на њиховој страни, а онда је Бранка Тица стала на сервис линију и направила три узастопна ас-сервиса због чега се предност њеног тима повећала. Све је било на страни домаћина до краја сета и успешно је смањен укупан резултат. 
 
jedin ub1
 
Наставила је екипа из Старе Пазове са одличном игром коју је приказала у претходном сету, а успешним поенима из блока и још бољим нападима повела је са 13:5. Тражио је решење тим који предводи Маријана Боричић и са четири узастопна поена је успео да колико-толико смањи заостатак (22:19). Није била "хладна" глава одбојкашицама Јединства, којима је пао један ас-сервис, а потом и грешком из напада Миње Осмајић је завршница постала неизвесна. Ипак, успеле се на крају да се домогну тај-брејка и скроз се врате у утакмицу. 
 
Смењивала се минимална предност на почетку петог одлучујућег сета, а при резултату 6:6 Старопазовчанке су направиле серију од четири поена и то стечено вођство одржавале до самог краја. Стигле су до пет меч лопти, а успешним поеном из блока Миљевић оствариле пету узатопну победу.
 
Техничар Уба, Рада Перовић, истакла је како је њен тим очекивао тешку утакмицу и пет сетова, а да ће свакако покушати да поправе грешке за наредно коло. 
 
"Свакако да смо свесни тога да је екипа Јединства скоро непобедива на домаћем терену, што је њихова предност. Опустиле смо се у трећем сету, можда и превише, а противнице су успеле да се издигну из ситуације. Такође, дале су свој максимум против старије и искусније екипе као што је Уб. Жао ми је што смо прокоцкале четврти сет, али шта да се ради", рекла је Перовић.
 
Одбојкашица Јединства, Тамара Миљевић, је много поносна на своју екипу и то што су успеле да изгурају ову утакмицу. 
 
"Један тежак меч за нас, противник је играо супер. Прва два сета ми нисмо радиле оно што смо се договорили, видео се пад енергије и то је утицало на нашу игру. Међутим, следећа три сета смо се вратиле, појачале смо сервис, у нападу смо биле боље, што је довело до наше победе", закључила је Миљевић. 
 
Најефикаснија у тиму Јединства била је Тамара Миљевић са 22, док се у противничком тиму највише истакла Анет Барабара Бенитез такође са 22 поена. 
 
Статистику са ове утакмице можете погледати овде.
 
У наредном колу Јединство ће играти против ТЕНТ-а у Обреновцу, а Уб дочекује екупу Срема.
 
 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!