Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда срушила Јединство у тај-брејку

Одбојкашице Црвене звезде су у дербију 15. кола Банка Поштанске штедионица Суперлиге нанеле други пораз Јединству. Звезда је вечерас, на домаћем терену, савладала Старопазовчанке после велике борбе са 3:2, по сетовима 25:22, 16:25, 25:20, 19:25 и 15:11.
 

Већ након пар релија на почетку, могли смо видети да ће се велика борба водити на Бањици. Била је изједначена игра, а када се Јединство први пут одвојило на два поена разлике (9:7), Ратко Павличевић је одмах затражио тајм-аут. Кратки предах је значио Београђанкама које су по повратку на терен изједначиле резултат. У наставку је Црвена звезда стигла и до предности (15:12), али је гостујућа екипа серијом вратила сет у егал. Добро игром у пољу, Звезда је још једном дошла до минималног вођства, али са друге стране Старопазовчанке су поеним из блока поравнале резултат. У самој завршници, ново појачање Црвене звезде Ана Клегер је својим ас-сервисом допринела да се њен тим опет одвоји од противника. На крају је домаћину и припао први сет, а у томе им је помогла грешка из напада Бранке Тице.

 
Иако су изгубиле претходни, у други сет су одбојкашице Јединства сјајно ушле. На старту су повеле са 7:1, па 12:6. У наставку  је сјајно предводила свој тим Исидора Коцкаревић која је са четири узастопна поена из напада и ас-сервисом донела Јединству осам сет лопти. Није хтела екипа из Старе Пазове да одуговлачи овај период, већ је одмах у наредном поену Тамара Миљевић ставила тачку. 
 
Настављена је лавовска борба и у трећем сету. Сјајна игра виђена је и са једне и са друге стране. Успео је домаћи тим да дође до предности у раном делу сета. Покушавао је Јово Цаковић саветима и изменама да врати своје играчице у овај дуел, али није му то пошло за руком. Звезда је била у свом налету и већ у следећем тренутку имала је четири сет лопте. Капитен Ана Живојиновић је поеном из напада завршила овај период и тиме је њена екипа дошла на корак до победе. 
 
Нису одбојкашице Јединства неко ко ће се лако предаје. Стекле су вођство на почетку четвртог сета. Давала је Звезда свој максимум како би изједначила резултат, али ипак на крају је противничка екипа успела да сачува своју предност и стигла до пет сет лопти, а затим поеном из напада Коцкаревић и до тај-брејка. 
 
Дефинитивно да је нова играчица Звезде Клегер задала доста муке Јединству, осим у нападу, сјајна је била и на сервис линији. Управо су њени сервиси донели домаћину предност на почетку петог одлучујућег сета (5:2). Био је приморан Јово Цаковић да одмах затражи тајм-аут. Успешан је био кратак предах за Јединство, које се вратило на терен и освојило три узастопна поена. При резултату 8:8, Београђанке су освојиле два наредна поена, што је још једном натерало Цаковића на тајм-аут. Ипак, стигла је Црвена звезда до три меч лопте, а затим успешним блоком Марковић и до тријумфа. 
 
Јово Цаковић, тренер Јединства, истакао је да је ова утакмица оправдала епитет дербија. 
 
"Црвена звезда је контролисала ову утакмицу. Сматрам да смо ми пружили добар отпор, али за изненађење и победу морали смо да имамо мало више расположених играча. Бранка Тица и Миња Осмајић вечерас нису биле на свом нивоу, али немам шта да им замерим. Велика је ово лекција за нас, одиграли смо добар меч, да смо се достојно борили. Морам да се вратим само годину дана уназад, ми смо овде изгубили три утакмице са 3:0, нисмо били ни близу да узмемо неки сет. Остаје нам још да учимо и да у наредним мечевима дамо свој максимум", рекао је Цаковић. 
 
Ратко Павличевић, тренер Црвене звезде, рекао је како су ову победу прижељкивали и драго му је што су то и остварили.
 
"За нас много значи ова победа и надам се да ћемо наставити у оваквом расположењу. Било на је битно да одиграмо добро, а да ће резултат то показати. Мислим да су биле нијансе, ми смо имали мало више живаца и стрпљења", закључио је Павличевић.
 
Статистику са утакмице можете погледати овде.
 
Најефикаснија у тиму црвено-белих била је Ана Клегер са 28, пратила је Ана Живојиновић са 17 поена. Док се у Јединству највише истакла Исидора Коцкаревић са 27, а одмах иза ње била је Бранка Тица са 20 поена.
 

У наредном колу Црвена звезда дочекује Срем, док Јединство путује у Уб. 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!