Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Убљанке након драме дошле до брејка

Одбојкашице Уба повеле су са 1:0 у серији полуфинала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су вечерас, у Лајковцу, савладале Железничар са 3:2, по сетовима 25:18, 29:31, 25:22, 28:30, 15:9, и на тај начин направиле брејк.

Велика жеља и још већа борба виђена је у Лајковцу. Иако је тим Бранка Ковачевића доста ослабљен, овај дуел оправдао је сва очекивања полуфинала плеј-офа. Предводиле су Уб Николина Лукић са 17 и Александра Глигорић и Бојана Ћелић са по 16 поена, док са друге стране чак великих 30 поена младе Александре Узелац није било довољно за победу Железничара.

Већ од првог поена видело се да ћемо гледати велику борбу. Минималну предност Железничар је направио ас-сервисом Велтман, а затим и успешним блоком на Слађи Ерић. Међутим, брзо је Уб изједначио, а потом и преокренуо резултат у своју корист. Колико је сваки поен битан, говори то да су тренери обе екипе у раној фази сета тражили по једну видео-проверу. На сервис Бојане Ћелић, Убљанке су направиле серију поена и стекле веће вођство (12:6). Није се предала домаћа екипа, већ је успела да смањи заостатак сјајним сервисима Мадан. Није то пореметило гостујући тим, који је сигурном игром стигао до освајања сета.

Повеле су Убљанке и на старту другог периода, али лидер Железничара, Александра Узелац, сјајним нападима донела је свом тиму изједначење. Уследила је игра поен за поен, а средином сета су изабранице Маријане Боричић стекле три поена предности, што је био знак за Бранка Ковачевића да затражи тајм-аут. Тек у завршници сета, Железничар је успео да поравна резултат. У налету су биле Лајковчанке, које су дошле до три сет лопте. Ипак, није актуелни освајач Купа дозволио Железничару да одмах реализује своје сет лопте, већ смо добили завршницу достојну полуфинала плеј-офа. Велика борба виђена је са обе стране, а домаће су искористиле тек седму сет лопту за 1:1.

Још једном су Убљанке на почетку сета дошле до вођста, које су одржавале дужи период. Међутим, са друге стране упорне Лајковчанке вратиле су се у живот. Обе стране су морале озбиљно да се помуче како би дошле до поена. Концентрисанија је била гостујућа екипа на крају, која је дошла на корак од победе.

Настављена је велика борба и у четвртом сету, чији је старт био доста изједначен. Међутим, на крилима своје публике Железничар је направио предност, а сјајна на мрежи била је искусна Ана Антонијевић. Са друге стране, тандем Ерић-Лукић је допринео да Уб поравна резултат. И тако смо добили још једну драму у завршници, која се опет играла на разлику. Имала је екипа Уба и меч лопту, али нису одбојкашице Железничара хтеле да заврше ову утакмицу. Дале су свој максимум и избориле пети одлучујући сет.

Тај-брејк је боље отворио Уб и повео 7:3. Нису дозволиле Убљанке да се противнички тим резултатски врати, већ су мирно привеле утакмицу крају. Дошле су до шест меч лопти, а тачку на овај драматичан меч ставила је Александра Глигорић успешним нападом.

Слађа Ерић, капитен и средњи блокер Уба, сматра да њена екипа заслужује да се нађе у финалу плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге.

"Похвалила бих своје девојке, много лепа утакмица и играла се добра одбојка. Много преокрета, фалила нам је Бенитес. Свака девојка која је ушла и имала шансу, показала је да може. Имамо велику клупу и стварно мислим да заслужујемо да будемо у финалу и на корак смо од тога", закључила је Ерић.

Статистику са утакмице можете да погледате овде.

Наредна утакмица играће се у недељу, 9. априла, од 18 часова у Убу, уз директан пренос на РТС 2, као и на дигиталној платворми Одбојкашког савеза Србије.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!