Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Велика победа Такова над лидером Карађорђем

У мечу 10. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкаше, у хали ”Бреза”, у Горњем Милановцу, домаћа екипа Такова победила је првопласирани Карађорђе резултатом 3:1 (34:32, 13:25, 25:16, 25:17). 

И поред неуспеха, тим из Тополе остаје на првом месту на табели са скором 7-3, док се Таково чврсто држи у средини са једнаким бројем победа и пораза, 5-5.

И овог пута тим из Горњег Милановца покварио је расположење Тополчанима. Након што их је већ на старту Купа Србије, у осмини финала, избацила из даљег такмичења, екипа Такова се потрудила да Карађорђу поквари и низ добрих резултата у првенству, који им је у прошлом колу донео и позицију лидера на табели.

Таково је ове сезоне екипа против које нико не може рачунати на лаке бодове. Уосталом, Милановчани су поразили Војводину усред Новог Сада, а у прошлом колу су прописно, исто у гостима, намучили шампиона, Партизан Ефбет, у мечу који је сасвим лагано могао да оде и на њихову страну. Велики проблем за овај састав представља повреда првог коректора, Немање Божића, што је доста пореметило систем тренинга и игре. Божић је ван строја већ неколико недеља, али у његову улогу храбро је ускочио примач Никола Јестровић, који је, посебно у овом мечу, бриљирао.

Око 200 гледалаца на трибинама ”Брезе” видело је на отварању утакмице сет са највећим бројем поена до сада (34:32). Пре тога, у истом овом колу, Ниш је освојио трећу деоницу њиховог меча са Спартаком 33:31. 

Breza publika

Карађорђе је у утакмицу ушао самоуверено и водио до средине првог сета чак и са четири поена предности (17:13). Тада је Никола Јестровић, који је прекомандован на позицију коректора у одсуству Немање Божића, уз сјајног Марка Максимовића покренуо домаћу екипу, која је стигла до изједначења на резултату 19:19, а затим и прешла у вођство. Смењивали су се одлични напади, са једне стране Бекрића и Надаждина, са друге поменутих Максимовића и Јестровића, уз значајан допринос искусних Милоша Терзића и Чеде Станковића. На крају је Станковић блоком за 34. поен Такова омогућио својој екипи да поведе 1:0 у сетовима.

Гости су у други сет ушли силовито и повели чак 10:0! Таково је грешило, док су Тополчани били ефикасни у нападу и неумољиви у блоку. Убрзо, резултат на семафору је изједначен на 1:1.

Узвратили су домаћи на почетку трећег сета и стигли до резултата 7:2, уз четири поена Јестровића. Пркључио му се затим у нападу и Максимовић, блок је функционисоо добро, што је довело до предности од чак осам поена (16:8) за домаћи састав. Таково је рутински привело овај део игре крају и повело 2:1 у сетовима (25:16).

Домаћи су наставили и у четвртом сету у добром ритму и нису пружили прилику Карађорђу да се још једанпут врати у меч. Убедљиви су били Милановчани и у овом делу игре и на крају су однели победу резултатом 25:17 за укупних 3:1. 

”Велика борба, као што се очекивало. Честитам мојим момцима на храброј игри. Имамо тај неки хендикеп (мисли се пре свега на повреду Божића), требало нам је времена да се привикнемо на ту ситуацију, да тренирамо добро. Мислим да се тај добар тренинг сад пресликао на утакмицу и да смо заслужено победили”, рекао је након меча либеро Такова, Драган Петровић.

Најефикаснији на мечу био је Никола Јестровић са 20 поена, а у домаћој екипи пратио га је Марко Максимовић са 18. Код гостију, Бекрић и Надаждин су постигли по 19.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!