Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан нанео први пораз Црвеној звезди

Одбојкаши Партизана Сокербет остварили су важну победу у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Партизан је у вечитом, а уједно и дербију кола савладао Црвену звезду са 3:1 по сетовима 27:25, 25:19, 23:25 и 28:26, после 109 минута игре, и тако јој нанео први пораз у сезони.

Сјајан меч приредили су нам одбојкаши обе екипе у СЦ „Вождовац“ на Бањици. Као што је био случај у појединим утакмицама са велики значајем, и у овој  је тарафлекс био у бојама заставе Србије.

Током читавог уводног сета водила се велика борба. Обе екипе смењивале су се у вођству и таква ситуација била је све до самог краја овог периода. У узбудљивој завршници Партизан је успео да искористи другу сет лопту и повео је са 1:0 (27:25).

После малог вођства црвено-белих на старту другог сета, гости су стигли до преокрета и до краја нису допустили противнику да дође бар до изједначења. Водила је екипа Бојана Јанића са 12:9, па са 18:13 и 22:16, да би из другог сета изашли као победници са 25:19.

Као и у прва два сета, Звезда се није предавали и није ова велика предност Партизана утицала на њихово самопоуздање. При резултату 19:14 за црно-беле, Црвена звезда је везала пет поена и стигла је до изједначења. Ова серија била је кључна за домаћу екипу у овом сет, која је успела да смањи укупан резултати и да се врати у меч.

Четврти сет био је дефинитивно најзанимљивији у овој утакмици. После вођства црвено-белих од 9:6, гости су успели да дођу до изједначење и све до краја се углавном играло поен за поен. У још једној неизвесној завршници, Партизан је прво спасао сет лопту, а нешто касније искористио је и своју трећу меч лопту за велико тријумф.

Zve Par01

Игор Жакић, тренер Црвене Звезде, свестан је да је Партизан одиграо боље данас: „Партизан је данас био бољи у свим сегментима игре, поготово у сервису. Генерално гледано, њихова сервис пријем игра и наша нису биле на истом нивоу и мислим да је то направило превагу на њихову страну. Ми из нашег слабијег сервиса нисмо успели да у брејк фази направимо неки поен више и то се видело кроз целу утакмицу. Партизан је на крају заслужено победио“ - закључио је  Жакић.

Капитен Партизана Лазар Мариновић, поносан је на игру своје екипе у овој утакмици: „Сваки дерби доноси велика очекивања и притисак. Ми смо одиграли један фантастичан меч, поготово је то тактички било добро. Иако је Звезда успела да се врати у трећем сету, консолидовали смо се на крају и успели смо да завршимо оно што смо започели. Поносан сам на моју екипу и честитам им на победи. Такође честитам и Црвеној звезди на сјајној утакмици“ – рекао је Мариновић.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!