Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Суботичани после више од 10 година славили у Пожаревцу!

Одбојкаши Спартака из Суботице стигли су до нове победе у 8. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Суботичани су вечерас, у Пожаревцу, тријумфовали над Младим радником са 3:1, по сетовима 25:18, 19:25, 25:22 и 25:20.

Када је Суперлига у питању, ово је била прва победа Спартака у Пожаревцу после више од 10 година.

На старту овог дуела претежно се играло поен за поен, да би Спартак при резултату 9:9 направио серију од 5:1. Ова предност била је актуелна до самог краја сета, а гостима је поред сјајне игре помогао и велики број сервис грешака, као и грешака у нападу противника. Суботичани су у завршници лако дошли до вођства са 25:18.

Екипа Младог радника је у други део игре ушла хладне главе и поред чињенице да се меч није одвијао у смеру у којем су се надали. Повели су домаћини на самом почетку, и ни у једном тренутку Спартаку нису дали прилику да стигне бар до изједначења. Иако су, рекло би се, лако стигли до поравнања укупног резултата, Пожаревљани су и даље имали велики број грешака, које су бациле сенку на позитиван резултат у другом сету.

Обе екипе смењивале су се у вођству у трећем периоду. Прво је Млади радник повео са 8:3, али је већ после неколико минута Спартак преокренуо резултат у своју корист (11:10). Није ова предност гостију дуго потрајала и домаћин је поново прешао у вођство, које је одржавао све до саме завршнице сета. Када је изгледало да ће екипа Драгана Бонића стићи до потпуног преокрета, Суботичани су подигли ниво игре. Најпре је уследио ас сервис Николе Жугића за изједначење, а потом и сјајан блок Марка Лечића, који је гостима донео преокрет, а касније и ново вођство.

Спартак је у четвртом делу меча, само потврдио бољу игру из завршнице претходног сета. Екипа из Суботице може да се похвали да је и у овом периоду била сјајна са сервис линије, као и на блоку. Повели су одбојкаши које са клупе предводи Ивица Јевтића са 6:3, па са 12:9 и 19:12, да би сет, а уједно и меч решили у своју корист са 25:20.

Ивица Јевтић, тренер Спартака, каже да су његови играчи испоштовали све што су се договорили: „Целе недеље смо били максимално фокусирани на ову утакмицу, са жељом да Суботица коначно победи у Пожаревцу. Момци су испоштовали све што смо се договорили, имали смо енергију на терену и од почетка смо били фокусирани на нашу игру. С обзиром да сам из Пожаревца, најбоље сам знао шта је то што може да поремети екипу Младог радника. Хтео бих да похвалим своје играче и да се захвалим људима из управе што су поново веровали у нас и пружили нам подршку. Сада нам остаје да се опустимо и да славим, а од понедељка нас очекује припрема за утакмицом са Спартаком из Љига“ – закључио је Јевтић.

Јевтић је одрастао у Пожаревцу и током своје играчке каријере носио је дрес Младог радника. Тренер Спартака открио нам је како се он  осећао на данашњој утакмици, с обзиром да се нашао наспрам свог матичног клуба: „Ово је за мене била веома специфична утакмица. Осећај у грудима није исти као и на другим мечевима, поготово што сам играо против свог бившег клуба и у граду у којем сам одрастао. Утакмицу је пратила и моја породица која ми је дала додатну снагу. Јесте било помало чудно, али сам изабрао посао у којем морам да будем професионалац“ – истакао је стратег Суботичана.

Један од главних актера у победи Спартака, Никола Жугић, дао је свој коментар на данашњу утакмицу: „Опет је пресудила наша енергија која нас краси од почетка сезоне. Играли смо сви добро, као екипа и не бих издвајао појединце. Планирамо да наставимо овако. Ово нам је јако битна победа, јер смо напокон прекинули лошу историју Спартака у Пожаревцу“ – рекао је Никола.

Најефикаснији у победничком тиму био је капитен Немања Јунгић са 15 поена, док је код Пожаревљана најбољи био Младен Бојовић са 18 поена. Спартак ће у наредном колу играти са имењаком из Љига, док ће Млади радник гостовати Нишу.

(фотографија: Instagram @ok_spartak_subotica1945)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!