Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Парни ваљак поново кобан по црвено-беле!

Одбојкаши Партизана Сокербет забележили су велику победу у вечитом дербију који је одигран у оквиру 13. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, у дворани Мастер, тријумфовали над Црвеном звездом са 3:1, по сетовима 25:23, 25:22, 22:25 и 25:18.

Партизан је по други пут у сезони доказао да је потпуна енигма за лидера, и на сјајан начин завршио годину.

Ушли су гости са више самопоуздања у овај окршај што се одразило и на резултат. Као што је то био случај у досадашњем делу сезоне, одбојкаши у црвеном-белим дресовима су заједничким снагама градили предност и Партизан није могао да им парира. Ипак, средином сета је чета Бојана Јанића дошла до своје игре и при резултату 15:13 направили су серију од 3:1 и резултат је био поравнан. У наставку се играло поен за поен, да би актуелни вицешампион Суперлиге убрзо прешао у вођство и Игор Жакић морао је да тражи тајм-аут. На несрећу навијача Црвене звезде, реакција са клупе није уродила плодом и на семафору је ускоро било 1:0 у корист домаћина.

Сјајна одбојкашка представа настављена је и у другом делу игре. Резултат је у већем делу овог сета био изједначен, а обе екипе су се периодично смењивале у вођству. Занимљиво је да су на резултат више утицале грешке него освојени поени. Међутим, у самој завршници су актери овог дербија били и више него концентрисани и публици су приредили сјајну одбојку. Никола Мељанац носио је своју екипу до важних поена, али је са друге стране мреже капитен Лазар Мариновић узвратио истом мером и Партизан је дуплирао своје вођство.

Иако су били у великом резултатском дефициту, изабраници Игора Жакића били су решени да у трећем периоду смање заостатак за љутим ривалом. Већ на почетку повели су са 4:0 и у наставку су ту предност одржавали. Покушавали су црно-бели на све начине да сустигну противника, што су и успели при резултату 20:20. Није превише ово изједначење утицало на екипу из Љутице Богдана, која је остварила зацртан циљ и смањила је резултат на 2:1.

Неизвесност у четвртом периоду трајала је само на почетку. После кратког егала, Парни ваљак је убацио у пету брзину и питање победника је брзо било решено. Сјајна тимска игра омогућила је Партизану да направи велику резултатску разлику, која је била недостижна за Црвену звезду. На крају, тачку на овај дерби ставио је Видак Цветковић сјајним блоком.

Лазар Мариновић, одбојкаш Партизана, дао је свој коментар после велике победе у вечитом дербију: „Драго ми је да смо и други дерби решили у своју корист. Било је доста осцилација током игре, али ћемо после паузе покушати да исправимо те недостатке. Трудићемо се да у новој години исправимо све грешке које смо правили у досадашњем току сезоне“ – закључио је капитен Партизана.

Нејтан Делгудајс у највећој мери допринео је победи своје екипе са 24 поена, док је код гостију Никола Мељанац стандардно био успешан са 28. Партизан ће у наредном колу, које је на програму после паузе, гостовати Спартаку, а Црвена звезда ће дочекати Раднички из Крагујевца.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!