Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Гости победама ушли у други део сезоне

Одбојкаши Војводине НС семе, Такова и Рибнице тријумфовали су у 14. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су у првој утакмици данашњег програма победили домаћи Ниш, док су Милановчани и Краљевчани надиграли Млади радник, односно Спартак из Љига.

Ниш – Војводина НС семе 1:3 (19:25, 23:25, 29:27, 20:25)

Актуелни шампион Србије је после велике победе над Зенитом у Лиги шампиона, ушао у други део сезоне тријумфално.

Већ на старту меча је тим Слободана Бошкана преузео иницијативу и веома лако дошао до резултатске разлике, коју је нешто касније претворио у вођство. Ниш је у другом делу меча заиграо доста ангажованије, али му ни то није било довољно да изједначи резултат и Војводина је дуплирала своје вођство. Домаћин се ни после велике предности ривала није предавао, наставио је са добром игром, што му се у трећем сету исплатило и после велике борбе смањио је укупан резултат. Ипак, Новосађани су својим искуством брзо спустили одбојкаше Ниша на земљу, поновили су игру из прва два периода, и стигли су до заслужене победе.

Слободан Бошкан, тренер Војводине, задовољан је игром своје екипе у данашњем мечу: „Ова утакмица је за нас била веома важна, јер нас очекује наставак првенства и завршница Лиге шампиона. Задовољан сам како смо одиграли вечерас, али мислим да смо на моменте били мало опуштенији. Када се узме у обзир да нам важни играчи нису играли више од месец дана и да су потпуно ван ритма, морам бити задовољан. Ниш је такође одиграо један добар меч и били су борбени и мотивисани. Све у свему, срећан сам због ове победе“ – закључио је Бошкан.

Најефикаснији играчи у победничкој екипи били су Камил Баранек и Радослав Парапунов са по 23 поена, док је у домаћем тиму Мустафа Алашлам освојио 27. Војводина ће у наредном колу играти са Младим радником, док ће Ниш гостовати Партизану. 

 

Млади радник – Таково 1:3 (19:25, 25:17, 22:25, 24:26)

Таково је по други пут у сезони надиграло екипу из Пожаревца.

Милановчани су на почетку стигли до предности од три поена, коју нису испуштали до краја уводног сета. Пожаревљани су и више него убедљивом игром успели да у другом делу меча дођу до изједначења. Ипак, Таково се није предавало ни услед боље игра ривала. У наредна два сета је екипа Милоша Игњатовића одиграла веома храбро и дошла је до важне победе у борби за опстанак.

Најбољи у победи своје екипе био је Милан Крстић са 23 поена, док је у екипи из Пожаревца Младен Бојовић додао 24. Таково ће у следећем колу играти са Спартаком из Љига, док ће Млади радник гостовати Војводини.

 

Спартак Љиг – Рибница 0:3 (22:25, 21:25, 17:25)

Краљевчани су у Љигу одиграли сјајну утакмицу и заслужено су стигли до убедљиве победе.

У првом сету су и једна и друга екипа пружиле свој максимум, што се одразило на резултат. Рибница је тек у завршници успела да сломи отпор ривала и стигне до предности. Иста слика била је и на почетку другог сета, али су овог пута гости до средине сета направили лепу резултатску залиху, коју су сачували до краја. У трећем, а испоставиће се касније последњем периоду, екипа Милана Симојловића је искористила умор ривала и остварила је максималну победу.

Иван Тодоровић, капитен Рибнице, дао је свој коментар на вечерашњу утакмицу: “Презадовољан сам игром своје екипе. Иако нису били сјајни услови за игру, успели смо да се изборимо и забележимо победу на самом почетку другог дела сезоне. Очекујем да ћемо наставити са добром игром и да ћемо успети да остваримо што више победа” – истакао је Тодоровић.

Најкориснији играч у гостујућој екипи био је Жарко Убипарип са 10 поена, док је Марко Максимовић у домаћој екипи освојио 14. Рибница ће у 15. колу играти са Радничким из Крагујевца, док ће Спартак гостовати Такову.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде остварили су максималну победу у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђани су, у Горњем Милановцу, савладали Таково са 3:0, по сетовима 25:20, 25:23 и 25:21.

Шампион убедљив на премијери кола

Протеклог викенда окончано је 3. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Већ сада слободно можемо рећи да су екипе ушле у такмичарски ритам, што потврђује и низ одличних утакмица које смо гледали током викенда.

Преглед 3. кола БПШ Суперлиге: Искусни доминирају, али се борба тек захуктава!

Одбојкаши Партизана Коптех остварили су велики тријумф у последњем мечу 3. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Партизан је вечерас, на домаћем терену, надиграо Карађорђе након велике борбе са 3:2, по сетовима 25:21, 25:22, 21:25, 20:25 и 15:10.

У мечу препуном тензија Партизан савладао Карађорђе!

Одбојкашице ТЕНТ-а забележиле су тријумф у последњој утакмици 3. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, у хали "Александар Николић", надиграле Партизан Коптех са 3:0, по сетовима 25:20, 25:17 и 27:25.

ТЕНТ убедљив на затварању 3. кола

Одбојкаши Дубочице остварили су историјски тријумф у 3. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лесковчани су вечерас, на свом терену, надиграли Таково након велике борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 22:25, 25:15, 22:25 и 15:3.

Лесковчани исписали историју: Прва суперлигашка победа Дубочице!