Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Шумадијски дерби припао Краљевчанимa

Одбојкаши Рибнице из Краљева остварили су пету везану победу у 15. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Краљевчани су вечерас, као домаћини надиграли Раднички из Крагујевца са 3:1, по сетовима 25:16, 28:30, 25:22 и 25:22.

Тим Милана Симојловића је овом победом нанео први пораз Крагујевчанима од када је Жељко Булатовић њихов први тренер.

Рибница је од почетка овог сусрета била бољи ривал. Капитен Иван Тодоровић и Александар Стефанов су водили своју екипу сјајним нападима, за које гости нису имали решења. Како се уводни сет ближио крају, домаћа екипа је само повећавала своју предност и на крају је противника оставила на само 16 освојених поена.  

Сам старт другог сета наговестио је да ћемо гледати велику борбу. Иако је екипа из Краљева све време била у предности, изабраници Жељка Булатовића су константно били за петама ривалу. Таква ситуација била је до резултата 21:21, после чега се углавном играло поен за поен. Иако је био велики улог, имали смо прилику да видимо неколико непотребних грешака и са једне и са друге стране мреже. Међутим, на крају је концентрисанија била екипа из Крагујевца, пошто је после две спашене сет лопте, искористила трећу шансу која јој се указала и изједначила резултат.

Иако се чинило да ће се после веома узбудљивог финиша претходног периода борба распламсати, домаћа екипа је имала другачије планове. Трећи сет био је веома сличан првом, пошто је Рибница поново била та која је диктирала темпо. Раднички ни у једном тренутку није успео да стигне бар до поравнања резултата, а на то је највише утицао велики број грешака са сервис линије. Популарни „мускетари“ су тај поклон оберучке прихватили и поново је резултат на семафору ишао у корист актуелног победника Купа Србије.

У четвртом делу меча, питање победника је било решено. Рибница је опет кренула силовито са жељом да што пре стигне до нова три бода. Крагујевчани јесу смањили број грешака у односу на претходни сет, али ни то није било довољно да се заустави распуцани Стефанов, чијом је заслугом тим са десне обале Ибра стигао до великог тријумфа.

Милан Симојловић, први тренер Рибнице, сматра да су се труд и рад исплатили: „Вечарашња утакмица оправдала је епитет дербија. Имали смо прилику да гледамо меч са пуно набоја и са великим бројем добрих поена. Ми смо одрадили месец дана комплетних припрема, и мислим да смо једина екипа коју је корона заобишла. Труд и рад су се исплатили, успели смо да савладамо Раднички, што нас оставља у врху табеле“ – рекао је Симојловић.

У победничкој екипи највише се истакао већ поменути Александар Стефанов са 24 поена, док је у гостујућој екипи Алекса Матић освојио 15. Рибница ће у наредном колу гостовати Црвеној звезди, док ће Раднички дочекати Таково.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!