Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Посластица за крај, Воша после драме сломила Рибницу!

Одбојкаши Војводине НС семе забележили су победу у последњем, 18. колу регуларног дела сезоне Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су вечерас, у Краљеву, надиграли Рибницу са 3:2, по сетовима 25:22, 30:28, 22:25, 22:25 и 15:13.

Војводина је боље ушла у овај меч, пошто је већ на старту повела са 3:0. Ипак, одмах су Краљевчани одговорили истом мером и у наставку смо имали прилику да гледамо веома изједначену игру. Прво право узбуђење виђено је при резултату 13:13, када је екипа из Новог Сада преко Рудића и Парапунова, уз грешку Сафанова повела са 16:13. Међутим, већ у неколико наредних поена се Рибница још једном резултатски вратила у овај сет. Није нешто бољи период домаћина превише утицао на госте који су у наредних неколико поена стигли до прве сет лопте, коју је Рудић сјајним блоком претворио у вођство од 1:0.

Велика борба вођена је и у другом делу игре. Обе екипе су се периодично смењивале у вођству и тако је било све до саме завршнице. При резултату 17:17, Рибница је ухватила залет и преко Сафанова и капитена Тодоровића је стигла до вођства од 20:17. Ипак, Војводина је врло брзо анулирала предност и поново је на стању била уједначена игра. До краја је и једна и друга екипа имала прилику да приведе овај сет крају, а успешнија у томе била је чета Слободана Бошкана, која је након три спашене сет лопте, искористила четврту шансу и стигла до великог вођства.

Схватио је Милан Симојловић да мора нешто да се промени како би се избегао максималан пораз у веома важном мечу. Следили су одбојкаши из Краљева његове савете и већ на почетку трећег сета су заиграли доста ангажованије. Ипак, није гостујућа екипа остала нема на добар старт ривала и поново смо пратили резултатску клацкалицу. Тако је било до резултата 13:13, када је домаћин ас сервисом Гајовића и сјајним блоком Стефановића још једном стигао до предности, коју није испиштао до краја овог периода. Покушавали су актуелни шампиони Суперлиге на све начине да се приближе противнику, али без пуно успеха и Краљевчани су се резултатски вратили у меч.

Нису се ту зауставили популарни „мускетари“, брзо су заборавили дешавања из претходног тока меча и дали су свој максимум како би меч одвели у тај-брејк. На срећу навијача у хали „Ибар“, труд њихових миљеника се исплатио. Иако је Војводина држала све конце у својим рукама и у једном тренутку имала пет поена предности (16:11), Краљевчани се нису предавали. Експресно су стигли до изједначења (20:20), а потом и серијом од 5:2, дошли су до потпуног поравнања резултата.

Неизвесност је кулминирала у петом, одлучујећем сету. Општи утисак је да су обе екипе дале све од себе како би се докопале важне победе. Поени су се смењивали све до резултата 10:10, када је екипа из Новог Сада поеном Парапунова и ас сервисом Бајандића по први пут стигла до нешто веће предности. Испоставило се на крају да су ови поени решили питање победника, пошто је Војводина сачувала стечено вођство и стигла до велике, али и заслужене победе.

Слободан Бошкан, стратег Војводине, каже да његова екипа улази у плеј-оф са циљем да освоји титулу: „Задовољан сам победом. Није лако победити Рибницу на њиховом терену. Ово је важан тријумф за моју екипу пред почетак плеј-офа. Такође, драго ми је што је Вилимановић одиграо три сета и на тај начин дао свој пуни допринос овој победи вечерас. Очекујем да ће екипа бити спремна за почетак плеј-офа у који улазимо са циљем да освојимо титулу. Наравно да неће бити лако, јер је доста екипа у регуларном делу сезоне показало квалитет. Мислим да ће завршница бити још неизвеснија од другог дела сезоне“ – закључио је Бошкан.

Иван Тодоровић, капитен Рибнице, дао је свој коментар након вечерашње утакмице: „Одлична утакмица, како за млађе, тако и за нас старије играче, а било нас је на терену. Заслужена победа Војводине. Да је било обрнуто, сигурно не би било незаслужено. Сваки сет је био на једну лопту и нажалост превагнуло је на њихову страну. Једна утакмица са великим улогом и за њих и за нас. Ми смо доста пали овим поразом, јер смо могли да будемо други, али смо на крају завршили на шестој позицији“ – рекао је Тодоровић

Најрасположенији у новосадској екипи био је Радослав Парапунов са 31 поеном, док је код домаћина Александар Сафанов освојио 34. Војводина ће у четвртфиналној утакмици плеј-офа снаге одмерити са Младим радником из Пожаревца, а Рибница ће се састати са Партизаном.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!