Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан након драме у полуфиналу

Одбојкаши Партизана Сокербет пласирали су се у полуфинале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђани су вечерас, као домаћини, надиграли Рибницу са 3:2, по сетовима 25:22, 18:25, 25:21, 20:25 и 15:13.

У сјајној атмосфери дворане „Мастер“, за коју су заслужни навијачи и једног и другог тима, Партизан је након скоро два часа игре успео да обезбеди себи место међу четири најбоље екипе.

Иако су Краљевчани боље ушли у овај сусрет и повели са 4:1, црно-бели су се брзо вратили у игру, након чега је уследела изједначена борба. Тако је било до резултата 19:17 у корист гостију, када је Партизан везао четири поена, највише захваљујући грешкама противника. До краја сета је чета Бојана Јанића успела да искористи малу резултатску залиху и поведе са 1:0.  

cfs15

Почетак другог дела игре био је идентичан као и код првог, али је овог пута екипа Милана Симојловића наставила са доминацијом. Ни у једном тренутку Партизан није имао шансу да се приближи разиграном противнику, који је на крилима снажног Сафанова само повећавао вођство, да би нешто касније стигао и до изједначења.

Схватили су Бојан Јанић и његови играчи да што пре морају да забораве дешавања из претходног сета и окрену се новим изазовима у трећем периоду. Од старта је Партизан био доминантнији, а цео тим је подједнако заслужан за убедљиву игру. Тачку на овај сет ставио је Нејтан Делгајдис, који је снажним смечом пресудио својој бившој екипи, када је овај период у питању.

Нису се популарни „мускетари“ превише потресли због новог вођства домаћина, већ су од првог поена четвртог дела игре били решени да меч одведу у тај-брејк. Тако је и било, пошто је екипа из Краљева током читавог сета одржавала малу предност, до које је стигла на почетку.

Неизвесност је ескалирала у петом сету, пошто је и једна и друга екипа пружила свој максимум како би се докопала полуфинала. Прво узбуђење виђено је при резултату 4:4, када је актуелни освајач Купа Србије везао три поена, највише захваљујући грешкама противника. Ипак, Рибница се брзо вратила у игру, пошто је већ у наредних неколико поена резултат био изједначен. Уследео је нови налет црно-белих и вођство од 12:9, за које Краљевчани нису имали решење и Партизан је нешто касније стигао до велике победе и пласмана међу четири најбоље екипе.

Бојан Јанић, стратег Партизана, каже да је ово најтежа утакмица коју је његова екипа одиграла од када је он тренер: „Утакмица за срчку, и мислим да смо близу тога. После финала Купа, хтели ми то да признамо, или не, момци су у неком слављеничком расположењу. Причали смо одмах након освајања трофеја да заслужујемо да се боримо даље. Тако је и било у првој утакмици, док смо у другој били потпуно неспремни за борбу, што су они искористили. Знао сам да ће бити јако тешко вечерас и сматрам да је ово била најтежа утакмица од када сам ја тренер. Зато сам и највише срећан због пролаза. Честитао бих Рибници, која је сјајна и ужасно компликована екипа“ – рекао је Јанић.

Ивану Тодоровићу, капитену Рибнице, тешко пада вечерашњи пораз: „Честитам одбојкашима Партизана на проласку у полуфинале. Вечерас је пресудила једна лопта. Цела серија је била узбудљива, а пресудуа је можда донео и домаћи терен. Наша је грешка што кроз регуларни део сезоне нисмо заузели боље место на табели. Мени, који сам можда и најстарији у лиги, тешко пада овај пораз, а могу да замислим како је млађим играчима. Дали смо све од себе, али је та једна лопта отишла на страну противника“ – објаснио је Тодоровић.

Лазар Мариновић, капитен Партизана, дао је свој коментар на вечерашњу победу:  „Тешка утакмица у пет сетова. Рибница је искусна екипа и са искусним играчима. Заслужили смо ову победу, јер смо вечерас показали карактер, након максималног пораза у Краљеву. Предстоји нам неколико дана да се припремимо за полуфинале са Војводином. Мислим да ћемо сви бити спремни и једва чекамо да утакмица почне“ – закључио је Мариновић.

Најефикаснији у победи своје екипе био је Лазар Мариновић са 23 поена, док се код гостију највише истакао Александар Сафанов са 24. Партизан ће се за финале борити са Војводином НС семе. Прва полуфинална утакмица на програму је у среду, 23. марта у Новом Саду.

 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!