Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Спартак надиграо Војводину и заказао четврти меч

Одбојкаши Спартака савладали су Војводину НС семе из Новог Сада максималним резултатом. Суботичани су данас, код куће, победили Војводину са 3:0, по сетовима 25:20, 25:22 и 25:17 у трећем мечу финала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге.

Имао је Спартак огромну подршку са трибина, ватрени навијачи су направили сјајну атмосферу која је одвела њихове суграђане у четврту утакмицу финалне серије плеј-офа.

Ушли су Суботичани доста боље у овај дуел. Водили су од самог почетка првог сета, а Војводина је покушавала да дође до изједначења, али безуспешно. Стао је на сервис Муса Коне и Спартак је направио четири узастопна поена, а вођство им је порасло на 17:11. Наставила је домаћа екипа са сјајном игром, одржавали су стечену предност и тако стигли до четири сет лопте. Поеном из напада Жугића повели су са 1:0.

fs11

Кренула је екипа коју предводи Ивица Јевтић оштро и у другом периоду. Повели су са 5:1, па 8:5. Међутим, нису дозволили Новосађани да противничка екипа дође до још веће предности, већ су поравнали резултат на 10:10.  Успели су да поремете игру домаћина и са неколико њихових грешака, Војводина је први пут повела на утакмици. Ипак, нису се предали Суботичани и још једном је резултат био изједначен. Уследила је игра поен за поен, али су популарни голубови направили серију поена, након сјајне игре у блоку, а још боље у нападу. Дошли су до четири сет лопте, смањио је капитен Војводине на две сет лопте након добрих сервиса, али то није било довољно и Спартак је дуплирао своју предност.

Одлучан је био Спартак да заврши меч у три сета. Још једном је предност била на њиховој страни од почетка, кренули су са 7:1, па 11:4. Наставили су Суботичани да ређају поене, били су врло расположени и скоро без грешке. Нису дозволили ниједног тренутка да се противник врати у сет, већ им се вођство само повећавало. Није имала решење Војводина, а екипа Спартака је брзо дошла до великх девет меч лопти. Тачку на ову утакмицу ставио је средњи блокер Спартака, Марко Лечић, поеном из напада и тиме обезбедио свом тиму четврти меч у финалној серији плеј-офа.

fs12

Тренер Војводине, Слободан Бошкан, честитао је екипи Спартака на добро одиграној утакмици и заслуженој победи.

„Честитао бих екипи Спартака који су одиграли једну добру утакмицу и заслужено победили. У одређеним елементима су нас надиграли, а ми са друге стране и када смо имали прилике нисмо то искористили. Када играте са таким противником као што је Спартак, који је данас био и мотивисан и расположен, ако ви не искористите своје шансе, онда то постоје још тежа утакмица. Губили смо самопоуздање у неким моментима, нисмо се изборили са неким ситуацијама и то нас је довело до пораза“, рекао је Бошкан.

Тренер Суботичана, Ивица Јевтић, изјавио је да се нада да ово није крај и да ће његова екипа наставити са добром игром.

„Воља и жеља је пресудила данашњој победи. Издвојио бих нашу енергију коју имамо од почетка сезоне, такође нашу дивну публику коју ретко ко има. Од почетка првентсва навијачи нас прате, а сад су показали да и заслужују победу у овом финалу. Даровали смо им тријумф и надам се да томе није крај“, закључио је Јевтић.

fs13

Средњи блокер Спартака, Марко Лечић, захвалио се свима, а посебно својој екипи. Такође је упутио и честитке противничком тиму на фер и поштеној игри.

„Имали смо данас храброст, вољу и жељу. Такође и освета у неком смислу, зато што смо изгубили сваку утакмицу од њих. Мислим да је ово победа за нас, за стручни штаб, за све навијаче овде. Видимо се у Новом Саду“, рекао је Лечић.

Најефикаснији у екипи Спартака био је Мурад Кад са 21, док се у противничкој највише истакао Радосалав Парапунов са 15 поена.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!