Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва и Прва ”Б” лига

Тадић и Батак од наредне сезоне у Партизану

Партизан Сокербет почео је са склапањем тима за наредну сезону. Након одласка капитена Лазара Мариновића у табор вечитог ривала, актуелни освајач Купа Србије озваничио је долазак репрезентативног тандема, Луке Тадића и Алексе Батака.

Тадић у Партизан долази из редова вечитог ривала Црвене звезде, са којом је прошле године стигао до полуфинала плеј-офа и Купа Србије. Млади примач је окарактерисан као идеална замена за већ поменутог Мариновића, о чијем ће трансфевру пратиоци нашег портала тек имати прилику да читају и слушају.  

Алекса Батак се после првог дела прошле сезоне у којем је играо за пожаревачки Млади радник, у другом отиснуо у Француску, где је наступао за Кан. Занимљиво да је талентовани техничар први професионални ангажман имао управо у Партизану, што значи да се враћа у добро познату средину.

Бојан Јанић, први тренер Партизана, задовољан је ангажовањем репрезентативног двојца.

„Батак је неко кога већ две године покушавамо да доведемо у Партизан. Мислим да је велики потенцијал и да ће њему добро доћи, после неколико година лутања, да проба да одигра једну сезону у континуитету. Уколико се то деси, то ће бити значајно и за Партизан и за репрезентацију. Лука је такође велики потенцијал. Истекао му је уговор у Звезди и брзо смо се договорили на обострано задовољство. Он је неко са ким једва чекам да радим у клубу и видим га као једног од носиоца репрезентације“ – рекао је стратег Партизана.

Он се осврнуо и на одлазак капитена, Лазара Мариновића.

„Што се тиче Мариновића, његова одлука је била да напусти Партизан. Ја сам веома везан за њега и желим му све најбоље у каријери и репрезентацији. Он је сјајан момак и сигурно да ће бити велико појачање за Звезду“ – закључио је Јанић.

Лука и Алекса налазе се на ширем списку селектора Игора Колаковића, тако да ће и у репрезентацији имати прилику да се додатно уиграју и, уз тренера Бојана Јанића, припреме за напорну клупску сезону која их очекује.

Одбојкашки клуб Раднички у циљу да подмлади екипу за наредну сезону, потписао је уговор са Богданом Станојевићем. Млади техничар је у крагујевачке редове стигао из ВГСК Велико Градиште, где је и почео своју каријеру.

Млади репрезентативац у Радничком

Клубови увелико састављају екипе за следећу сезону Банка Поштанска штедионица Суперлиге, а Раднички из Крагујевца је потписао уговоре са новим-старим играчима. Наиме, у свој матични клуб вратили су се коректор Александар Благојевић, који је претходну сезону играо у иностранству и техничар Никола Петровић, који је након освојеног Купа Србије са Партизаном одлучио да се врати у свој некадашњи клуб.

Петровић и Благојевић поново у Радничком
Иако није прошло довољно времена да би се сумирали сви утисци из претходне, веома занимљиве сезоне, већ сада знамо када ћемо имати прилику да поново гледамо наше клубове у домаћим такмичењима.
Познати датуми почетка нове сезоне