Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Краљевчани славили после трилера

by Душан Крстић

Одбојкаши Рибнице из Краљева забележили су тријумф у једном од дербија 6. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Краљевчани су вечерас, као домаћини, савладали Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:22, 20:25, 25:21, 23:25 и 15:10.

Популарни „мускетари“ су након велике борбе нанели Звезди други везани пораз у првенству, а трећи у последње четири утакмице, када се гледају сва такмичења.

Први сет открио нам је какву ћемо одбојку гледати вечерас. Иако је домаћин боље отворио овај сусрет и повео са 5:2, Звезда је то вођство брзо неутралисала, али само на кратко. У наставку овог сета имали смо прилику да гледамо прави резултатски ролеркостер, којим је повремено управљала Рибница, а повремено Црвена звезда. Ипак, домаћа екипа се за освајање првог дела игре може захвалити само једном човеку – Младену Бојовићу. Црвено-бели уложили су сву снагу да зауставе искусног коректора, али за њега није било решења. Посебно је његов блок при резултату 23:21, донео превагу, и Рибница је прва стигла до предности.

Није Жакић хтео ништа да мења у другом сету и остао је веран постави која је почела утакмицу, што му се нешто касније и исплатило. Старт овог периода био је готово исти као и код првог, али је убрзо, Рибница кренула у великој мери да греши. Одмах је то тим из Београда искористио, и преко Околића, Мариновића и Пепића повео је са 14:10. Ова предност гостију није позитивно утицала на домаћина све до саме завршнице, али је тада већ било прекасно за неки преокрет. При резултату 21:15, Рибница је везала три поена, али је Звезда убрзо испунила зацртан циљ и поравнала је укупан резултат.

Заборавили су Краљевчани брзо на дешавања из протеклог и у трећи сет ушли са жељом да врате предност на своју страну. Одмах су „мускетари“ повели са 7:2, али је убрзо уследео хладан туш, пошто су Београђани узвратили серијом од 8:1. Овакав сплет дешавања би неке екипе потпуно извео из такта, али то вечерас није био случај са Рибницом, која је експресно превазишла проблем и вратила игру са почетка овог сета. Одличан је био Гајовић на блоку, а свој допринос дао је и капитен Иван Тодоровић и домаћин је поново повео у овом узбудљивом мечу.

Освајање претходног сета добро је утицало на домаћу екипу, која је у четврти период ушла веома расположено, али и концентрисано. Малу предност коју је уграбио на самом почетку, тим Милана Симојловића је вешто чувао. Истина, Звезда је све време била за петама ривалу, али ни у једном тренутку није успела да стигне до изједначења. Одлично је функционисао напад Рибнице, а сјајна дизања Бићанина у поене је и даље претварао Младен Бојовић. Ипак, када су сви у хали били убеђени у победу својих миљеника, имала је чета Игора Жакића кеца у рукаву. Одлучио је стратег гостију да уместо Пепића на терен убаци младог Николића, што је донекле и утицало на наставак. При резултату 17:13, поново се пробудио Околић, који је са два везана блока режирао преокрет својег тима. Поентерску подршку су му пружили и већ поменути Николић и Мариновић, што је одбојкашима у црвено-белим дресовима омогућило да меч одведу у тај-брејк.

Пети сет је дефинитивно био по мери свих неутралних навијача. Имали смо прилику да видимо велики број резултатских преокрета, одличну игру са обе стране мреже, али и по које негодовање код главног судије. У свему томе боље се снашла Рибница која је на крају, са 15:10, стигла до заслуженог тријумфа пред више од хиљаду својих навијача.

Милан Симојловић, тренер Рибнице, захвалио се публици која је дала ветар у леђа његовој екипи на путу ка победи.

„Честитам мојим играчима на доброј серији. Звезда је вечерас била одличан противник и не би било незаслужено да је победила. Прошле године смо у обе утакмице са њима играли пет сетова. Вечерас смо у четвртом сету имали неких пет поена предности, које смо прокоцкали и ушли у тај-брејк. Ипак, мислим да смо и поред одличне игре противника показали карактер, што нам је и донело победу. Захвалио бих се свим навијачима који су дошли да нас подрже, јер хиљаду гледалаца одавно није виђено на првенственој утакмици у Србији“, истакао је Симојловић.

Лазар Мариновић, примач Звезде, каже да је лоша комуникација имала утицај на сам резултат.

„Знали смо и пре почетка да нас очекује захтевна утакмица, против момака који су увек борбени. Били смо свесни да ћемо морати да се боримо за сваки поен. Можда је у завршници пресудила наша лоша комуникација на терену, али су и они одиграли сјајно. Остаје жал, јер смо у четвртом сету успели да се вратимо и да одиграмо добро први део тај-брејка. На нама је сада да хладне главе изанализирамо ову утакмицу и да наставимо са радом, јер ће резултати доћи само на тај начин“, закључио је Мариновић.  

Најрасположенији у тријумфу своје екипе био је Младен Бојовић са 26 поена, док је код гостију Милан Пепић освојио 22.  

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Рибница у наредном колу гостује Новом Саду, а Звезда дочекује суботички Спартак.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!