Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Мускетари освојили Бањицу

by Душан Крстић

Одбојкаши Рибнице из Краљева остварили су победу на премијери 17. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Краљевчани су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:1, по сетовима 25:23, 21:25, 25:17 и 25:23.

Доказали су Иван Тодоровић и другови да су поново у зениту форме, пошто су у само три дана остварили две веома битне победе на страни.

Без устручавање је Рибница отворила овај дуел и већ на старту стекла лепу резултатску залиху (6:1). Наставили су у том ритму мускетари и у даљем току уводног сета и све време су одржавали ту разлику. Тако су изабраници Милана Симојловића у завршницу ушли са седам поена предности (21:14), али је тек онда виђено узбуђење. Звезда је у тим тренуцима, заслугама читаве екипе, а понајвише Лазара Копривице, направила серију од 5:1, и пришла је ривалу на свега три поена заостатка. Одлучио је тада Матијашевић да у игру уведе Пепића, уместо Копривице који је блистао. Иако се чинило као чудан потез, управо је искусни коректор са два ас сервиса, уз успешан блок Мариновића, режирао изједначење. Међутим, Рибница је до краја била довољно концентрисана и није дозволила ривалу да крунише серију, већ је искористила прву шансу која јој се указала и повела је са 1:0.

Увидели су црвено-бели у другом делу уводног сета да ривал, иако је расположен, има своје слабости. Краљевчани су поново за нијансу боље отворили период и повели су са 7:6, али је Звезда одмах преокренула резултат у своју корист са три везана поена. Испоставило се врло брзо да је ова мини серија била пресудна у овој деоници, пошто су Лазар Мариновић и другови све до краја вешто чували ту предност. Током читавог сета су се пулени Николе Матијашевића трудили да смање грешке на минимум, што је позитивно утицало и на остале сегменте. Тако је Звезда у завршници само потврдила бољу игру и са 25:21, стигла је до изједначења.

Већ у првих неколико минута наредног, трећег периода, свима је било јасно да на Рибницу дешавања из претходног нису оставила трага. Као што је то случај био у првом, Краљевчани су одмах уграбили предност (10:5), пошто су знали како да искористе умор ривала. Покушавала је Звезда на све начине да се приближи противнику, али јој то гости нису допустили ни у једном тренутку. На тај начин су мускетари чували своју предност, да би у завршници поенима Бојовића и Тодоровића само додали гас и без превише муке поново стигли до предности у овом дуелу – 25:17.

Као што се и очекивало, четврти сет донео нам је истинску борбу. Одлучна је била Звезда од почетка да утакмицу одведе у пети сет и тамо потражи шансу за нову победу под палицом новог тренера (5:2). Ипак, Рибница је већ до средине успела да се резултатски врати и обезбеди врхунску одбојку (12:12). У наставку је на стању била игра поен за поен и то све до резултата 19:17, у корист домаћина. Тада су Краљевчани поенима уиграног тандема Бојовић-Тодоровић направили серију 4:1, да би убрзо и искористили другу меч лопту за повратак на трећу позицију на табели, барем до краја овог кола.

Милан Симојловић, стратег Рибнице, каже да се његов тим налази на узлазној путањи када је форма у питању.

„После овако тешке утакмице, морам прво да честитам мојим играчима на стрпљивости и на одлично одрађеном послу. Чак и у моментима када није ишло, ми смо се држали наших договора и то је на крају резултирало победом. Такође, честитам и екипи Црвене звезде која је пружила фантастичан отпор вечерас. Мислим да смо ми на узлазној путањи што се тиче форме. После мало слабије партије у Старој Пазови, показали смо да је Рибница озбиљна екипа“, закључио је Симојловић.

Најефикаснији у победи своје екипе био је Младен Бојовић са 24 поена, док се код домаћина истакао Душан Николић са 17.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Наредног викенда, Рибници у госте долази Нови Сад, док Црвену звезду у Суботици очекује нови изазов у мечу са Спартаком.

(фотографија: Subotica.Info)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде остварили су максималну победу у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђани су, у Горњем Милановцу, савладали Таково са 3:0, по сетовима 25:20, 25:23 и 25:21.

Шампион убедљив на премијери кола

Протеклог викенда окончано је 3. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Већ сада слободно можемо рећи да су екипе ушле у такмичарски ритам, што потврђује и низ одличних утакмица које смо гледали током викенда.

Преглед 3. кола БПШ Суперлиге: Искусни доминирају, али се борба тек захуктава!

Одбојкаши Партизана Коптех остварили су велики тријумф у последњем мечу 3. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Партизан је вечерас, на домаћем терену, надиграо Карађорђе након велике борбе са 3:2, по сетовима 25:21, 25:22, 21:25, 20:25 и 15:10.

У мечу препуном тензија Партизан савладао Карађорђе!

Одбојкашице ТЕНТ-а забележиле су тријумф у последњој утакмици 3. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, у хали "Александар Николић", надиграле Партизан Коптех са 3:0, по сетовима 25:20, 25:17 и 27:25.

ТЕНТ убедљив на затварању 3. кола

Одбојкаши Дубочице остварили су историјски тријумф у 3. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лесковчани су вечерас, на свом терену, надиграли Таково након велике борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 22:25, 25:15, 22:25 и 15:3.

Лесковчани исписали историју: Прва суперлигашка победа Дубочице!