Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан прејак за шампиона

by Душан Крстић

Одбојкаши Партизана Ефбет остварили су победу у дербију 21. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су данас, код куће, поразили Војводину са максималних 3:0, по сетовима 25:18, 25:21 и 25:19.

Иако су обе екипе пред почетак сусрета имале кадровских проблема, Партизан је у репризи финала Купа Србије у потпуности надиграо ривала.

Више него доминантни били су пулени Бојана Јанића током целокупног првог сета, пошто су од првог до последњег поена диктирали темпо. На одличан старт Партизана највише су утицаја имали ас сервиси Алексе Батака, који је својој екипи омогућио да поведе са 7:3. Иако је била рана фаза уводног дела, испоставило се нешто касније да је била и пресудна. Средином сета, црно-бели су одузели гас, што је Војводина знала да искористи и приђе на само два поена разлике (14:12). Међутим, упалило је то аларм у домаћем табору, што се одмах одразило и на игру. Партизан је у тим тренуцима блоковима Јанковића и Тадића, уз поене Грувеуса, направио серију од 8:1, и дилема око победника првог сета практично је била решена (22:13). Успели су Новосађани да смање заостатак за ривалом у наредних неколико поена, али је то само била утеха и Партизан је са 25:18, повео са 1:0.

Готово идентична слика виђена је на почетку другог дела игре. Освајачи Купа Србије су одмах уграбили лепу резултатску залиху (11:6). Ипак, шампион Србије се брзо стабилизовао и није себи дозволио сценарио из минуле деонице. Црно-бели су у тим тренуцима почели да греше, много више у односу на претходни ток меча, што је тиму Слободана Бошкана омогућило да приђе на само поен заостатка (12:11). Наставак овог сета био је у знаку игре поен за поен, али је убрзо на сцену ступио блокер Партизана Душан Петровић, који је блоком, али и поеном из напада, донео олакшање свом тиму. Иако је Војводина у завршници покушала да се резултатски врати у овај сет, Партизан је само привео посао крају и са 25:21, стигао је до велике предности.  

У трећем сету је на терену практично постојала само једна екипа. Дешавања из претходна два периода у потпуности су деморалисала госте, који нису могли да пронађу своју препознатљиву игру. Партизан је знао како да искористи ту бољку ривала и по рецепту из прва два сета, повео је на почетку са 9:3.  Нису се ту зауставили Јанићеви изабраници и одржавали су ту разлику и у наставку. Како се утакмица ближила крају, тако су домаћи одбојкаши играли све растерећеније и са 25:19, оверили су максималнму победу.  

Бојан Јанић, стратег Партизана, каже да је његова екипа играла колико је било потребно.

„Пре свега бих пожелео Максиму Буцуљевићу што бржи опоравак. Једна бизарна повреда и стварно нико од нас то не жели ни свом, ни туђем играчу. Војводина очигледно има проблема. Вечерас је играо веома млад дизач и честитам му како се борио. Ми смо одрадили посао, колико је било потребно. Трудили смо се да што мање грешимо, што није успевало увек, али је на крају ово била једна добра утакмица за нас“, рекао је Јанић.

Најефикаснији у победи своје екипе био је Лука Тадић са 13 поена, док се код гостију истакао Ландри Кавого са 7.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Партизан ће у последњем колу лигашког дела сезоне укрстити копља са вечитим ривалом Црвеном звездом, док ће Војводина дочекати Карађорђе.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!