Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Јединство, Звезда и Уб убедљиво до полуфинала Купа Србије!

Одбојкашице Јединства, Црвене звезде и Уба пласирале су се у полуфинале Купа Србије у конкуренцији одбојкашица. Све три екипе биле су веома убедљиве, пошто су на својим теренима надиграле ривале максималним резултатом.

Јединство – Срем       3:0 (25:18, 25:10, 25:22)

Изабранице Јова Цаковића наставиле су са серијом победа на свим фронтовима и то за мање од сат времена игре. Иако су пре саме утакмице важиле за фаворите, знале су Пазовчанке да се наспрам њих налази ривал који може да изненади.

Ипак, то изненађење је вечерас изостало, пошто је Јединство поприлчно лако обезбедило пласман међу четири најбоље екипе. Равноправна борба виђена је само у трећем и уједно последњем сету. Иако је актуелни шампион Србије у завршници имао шест меч лопти, лако се могло догодити да му затреба још која, пошто је Срем у тим тренуцима успео да спаси четири. Међутим, на крају је домаћин искористио пету шансу која му се указала и оверио је пласман у полуфинале.

Најефикаснија у тријумфу екипе из Старе Пазове била је Уна Вајагић са 13 поена, док је код гошћи Ана Михајловић додала осам.

cf24

ФОТО: ОК Јединство

Уб – Инђија  3:0 (25:13, 25:23, 25:17)

У само неколико дана, ове две екипе састале су се и у Купу и у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Меч који је одигран у суботу, изненадио је многе љубитеље одбојке, пошто су Убљанке тек након тај-брејка успеле да сломе отпор Инђије.

Очигледно су изабранице Маријане Боричић из те утакмице извукле поуку и вечерас су за свега 70 минута игре, избориле пласман у полуфинале.

Након првог сета, у којем је домаћин оставио ривала на свега 13 освојених поена, Инђија се пробудила у другом периоду. Изабранице Николе Јерковића су током читаве деонице одржавале корак за ривалом, али ни у једном тренутку нису успеле да поравнају или преокрену резултат, не рачунајући рано вођство на почетку. То је Уб искористио и најпре је освојио други сет, а потом је у трећем поновио игру из првог и на убедљив начин наставио поход ка одбрани Купа Србије.

Анет Алфонсо Бенитез се највише истакла у победи домаћина са 17 освојених поена, док је у пораженом тиму Теодора Исаиловић бројала до 14.

Црвена звезда – Спартак  3:0 (25:20, 25:17, 25:22)

Суботичанке су вечерас на мегдан фаворизованом ривалу дошле са великом променом на клупи. Спартак је окончао сарадњу са Сашом Недељковићем, доскорашњим стратегом, а тим је на овом мечу предводио Дамир Петковић, дугогодишњи помоћни тренер.

Изгледа да ова промена није превише изненадила Милана Гршића и његове изабранице, које су већ након три сета могле да прославе пласман у полуфинале.

Иако су популарне „голубице“ средином првог сета имале два поена предности (13:11), Звезда је успела да преокрене резултат и да се у наставку како сета, тако и меча, углавном она пита. Не може се рећи да Спартак није имао још шанси у овом мечу, пошто је у трећем сету био бољи ривал на почетку, али је Звезда на време вратила своју игру из претходна два и прошла је даље.

Најрасположенија у редовима црвено-белих била је Николина Лукић са 15 поена, док је у тиму из Суботице, Сара Клисура утакмицу завршила са 10.

ФОТО: ОК Црвена звезда

Подсећања ради, синоћ је прву карту за полуфинале обезбедио ТЕНТ, који је у Лајковцу поприлично лако надиграо Железничар максималним резултатом.

Полуфиналне утакмице су заказане за 22. новембар и 13. децембар.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!