Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

ТЕНТ и Јединство близу финала Купа Србије!

by Душан Крстић

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца и Јединства из Старе Пазове, оствариле су победе у првим полуфиналним утакмицама Купа Србије. Обреновчанке су вечерас, као гошће, надиграле Црвену звезду, док су Пазовчанке, такође на гостујућем терену, поразиле актуелног победника Купа Србије, екипу Уба.

Црвена звезда – ТЕНТ   2:3 (25:22, 17:25, 25:13, 20:25, 10:15)

Доминантно је гост ушао у овај сусрет и већ на старту повео  са 5:1. Натерало је то Милана Гршића да одмах позове тајм-аут, који је врло брзо уродио плодом. За тили час су црвено-беле даме стигле до преокрета и вођства од 13:8. Ова залиха била је и више него довољна домаћим одбојкашицама, које су убрзо повеле са 1:0.

Наставила је Звезда у истом маниру и други сет отворила вођством од 11:9. Међутим, у тим тренуцима је на сервис линију стала Сара Ранковић, која је одличним сервисима омогућила свом тиму да поведе са 16:11. Иако је тим Милана Гршића покушао у наставку да ухвати прикључак, ТЕНТ је остао доминантан и са 25:17 изједначио резултат.

Очекивало се да ће се у трећем периоду распламсати борба, али је на терену постојала само једна екипа. Повео је ТЕНТ заслугама читаве екипе, а понајвише Мине Мијатовић и Наташе Чикуц Динс са 8:3, али је онда уследио хладан туш. Домаће одбојкашице су ушле у серију и одличном игром на свим пољима, којом је дириговао тандем Јасек-Стојић, до краја сета препустила је ривалу свега пет поена.

Чинило се у тим тренуцима да је Звезда много ближа тријумфу, али се у четвртом периоду питао и ТЕНТ. Није могла Милана Рајлић, због болести, да предводи своју екипу, па је Жакић одлучио да у овом сету на терен пошаље Невену Сајић, што се испоставило као добра одлука. Боља је била Звезда током већег дела овог сета, а у прилог томе иде чињеница да је средином периода имала пет поена предности (15:10). Међутим, схватио је ТЕНТ да је то последња шанса да утакмицу одведе у тај-брејк и заиграо је доста ангажованије. Пред саму завршницу, смањиле су Обреновчанке заостатак на само два поена (20:18). У тим тренуцима, на линију за сервис стала је већ поменута Сајићева, и остала је тамо до краја сета. Одличним сервисима, које је у поене претвара Јована Цветковић, али и грешкама ривала, ТЕНТ је освојио наредних седам поена и стигао је до жељеног тај-брејка.

Улила су дешавања из завршнице минулог сета додатно самопоуздање гошћама. Звезда се држала само до резултата 7:6 у своју корист, када је ТЕНТ поенима Сајић и Мијатовић, уз блокове Малешевић, стигла на праг победе, коју је касније и уграбила.

kspf24 1

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Најефикасније у победи свог тима биле су Јована Цветковић и Мина Мијатовић са по 16 поена, док се код домаћина истакла Малгоржата Јасек са 24.

 

Уб – Јединство 1:3 (20:25, 16:25, 25:22, 23:25)

Агресивно је тим Јова Цаковића ушао у овај сусрет и заслугама читаве екипе повео са 13:6. Већ тада је било јасно да ће актуелни победник Купа Србије тешко успети да угрози шампиона Србије у овом сету. Иако су Убљанке успеле да смање заостатак, Јединство је до краја било истрајно и са 25:20 повело са 1:0.

Ношене сјајном игром из првог дела, Пазовчанке су у другом била још доминантније. Све је полазило за руком Јединству, а поготово су изабранице Јова Цаковића биле успешне са сервис линије и у блоку. Тако је Јединство најпре повело са 12:4, па са 16:8 и 20:11, да би са 25:16, дуплирало предност.

Дешавања из прва два сета упалила су аларм у табору домаће екипе и било је јасно да ће тешко поновити успех из претходне сезоне ако се одмах не тргне. Тако је и било, пошто се екипа Маријане Боричић боље снашла у резултатском ролеркостеру који смо гледали у овом сету. Иако је Јединство у завршници имало вођство од 22:21, Уб је са четири везана поена преполовио вођство ривала.

Велика борба настављена је и у четвртој деоници, у којој је на терену за нијансу боље изгледало Јединство. Тако је шампион Србије у завршници стигао до четири поена предности (20:16), али се ни тад Уб није предавао пошто је имао спреман одговор у виду серије од 6:2. Ипак, на крају је гостујућа екипа била довољно концентрисана и са 25:23, стигла је надомак финала Купа Србије.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Најрасположенија у победничкој екипи била је Бранка Тица са 17 поена, док је код домаћина Анет Барбара Бенитез утакмицу завршила са 19.

Реванш утакмице полуфинала Купа Србије заказане су за 13. децембар.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!