Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Спартак први четвртфиналиста Купа Србије

Одбојкаши Спартака из Суботице први су четвртфиналисти Купа Србије. Суботичани су вечерас, као домаћини надиграли Дунав Волеј са максималних 3:0, по сетовима 25:22, 25:17 и 25:13.

Иако је пре почетка саме утакмице важио за фаворита, морао је суботички тим и те како да се потруди да би изашао на крај са Новосађанима.

Права резултатска клацкалица виђена је током већег дела уводног сета. Иако је Спартак повео на старту са 13:9, Дунав Волеј је одмах одговорио серијом од 5:0 и прешао у вођство. Наставили су у том ритму гости и у наредних неколико поена, али се стиче утисак да је искуство играња у најјачем рангу на крају дало Суботичанима ветар у леђа да из прве деонице изађу као победници – 25:22.

Већ у другом сету су ствари у суботичком табору дошле на своје. Након уводних 9:9, тим Рашка Јовановића повео је са 14:11, да би при резултату 16:14 везао пет поена и практично привео посао у овом периоду крају. Као што се очекивало, узбуђење је изостало у завршници и Спартак је са 25:17 стигао на корак од полуфинала.

У трећем сету је на терену практично постојала само једна екипа. Спартак је од првог до последњег поена диктирао темпо и након уводних 10:9, повео је са 15:11 и 18:12, да би са 25:13, изборио пласман у четвртфинале.

До проласка међу осам најбољих, Суботичане је предводио Немања Јунгић са 14, док је Лазар Стевић утакмицу привео крају са 12 поена.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Три меча су на програму у четвртак, 26. септембра: Црвена звезда – Јагодина, Раднички доо – Ниш и Kарађорђе – ВГСK. Одбојкаши Војводине Моцарт из Новог Сада, актуелни победници Kупа Србије, играће против Јединства из Старе Пазове у уторак, 1. октобра.

У осмини финала Kупа Србије у конкуренцији одбојкаша игра се једна утакмица, а победници ће изборити пласман у четвртфинале (30. октобар и 20. новембар).

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде, Радничког доо из Крагујевца и Карађорђа из Тополе изборили су пласман у четвртфинале Купа Србије. Звезда је, као домаћин, поразила Јагодину, Раднички је елиминисао Ниш у Крагујевцу, док је Карађорђе у Тополи надиграо ВГСК. 

Црвена звезда, Раднички доо и Карађорђе максимално до четвртфинала

Одбојкаши Такова, Младог радника и Партизана Коптех изборили су пласман у четвртфинале Купа Србије. Таково је, као домаћин, након преокрета успело да порази лесковачку Дубочицу, Млади радник је у трилеру елиминисао Багдалу у Пожаревцу, док је Партизан Коптех у Београду успео да надигра краљевачку Рибницу.  

Таково, Млади радник и Партизан Коптех у четвртфиналу Купа Србије

Одбојкашице Инђије, Партизана Коптех и Срема пласирале су се вечерас у четвртфинале Купа Србије. Инђија је након три сета надиграла Омладинац у гостима, Партизан  је код куће на исти начин поразио Раднички Бластерс, док је Срем на свом терену лако изашао на крај са Београдом са максималних 3:0.

Инђија, Партизан Коптех и Срем међу осам најбољих

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца и Јединства из Старе Пазове избориле су пласман у четвртфинале Купа Србије. ТЕНТ је вечерас на домаћем терену поразио Лесковац 98 са 3:0, док су Пазовчанке након преокрета надиграле имењакиње из Ужица са 3:1.

ТЕНТ и Јединство из Старе Пазове у четвртфиналу Купа Србије