Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва и Прва ”Б” лига

Одржан жреб за четвртфинале Купа Србије

У просторијама Одбојкашког савеза Србије данас је обављен жреб за четвртфинале 56. Купа Србије 2021/2022. у конкуренцији одбојкашица и 57. Купа Србије 2021/2022. у конкуренцији одбојкаша. Железничар из Лајковца и Рибница из Краљева, актуелни победници Купа Србије, играће у четвртфиналу против Партизан Сокербета, односно Младог радника из Пожаревца.

У преосталим дуелима у конкуренцији одбојкашица састаће се Срем (Сремска Митровица) – ТЕНТ (Обреновац), Јединство (Стара Пазова) – Црвена звезда и Спартак (Суботица) – Уб, а у конкуренцији одбојкаша Црвена звезда – Ниш, Спартак (Суботица) – Војводина НС семе (Нови Сад) и Партизан Сокербет – Раднички доо (Крагујевац).

Спартак из Суботице и Уб ће први меч четвртфинала одиграти 9. или 10. новембра, док је реванш меч на програму 16. или 17. новембра, због учешћа Уба у квалификацијама за Лигу шампиона. Остале екипе ће прве утакмице одиграти 26. и 27. октобра, а друге утакмице 2. и 3. новембра.

ОДБОЈКАШИЦЕ:

(одложено) ПАРТИЗАН СКОЕРБЕТ – ЖЕЛЕЗНИЧАР (ЛАЈКОВАЦ)

26.10. (20.00) СРЕМ (СРЕМСКА МИТРОВИЦА) – ТЕНТ (ОБРЕНОВАЦ)

26.10. (18.00) ЈЕДИНСТВО (СТАРА ПАЗОВА) – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

(09/10.11) СПАРТАК (СУБОТИЦА) - УБ

ОДБОЈКАШИ:

27.10. (19.00) МЛАДИ РАДНИК (ПОЖАРЕВАЦ) – РИБНИЦА (КРАЉЕВО)

27.10. (18.30) ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НИШ

27.10. (19.00) СПАРТАК (СУБОТИЦА) – ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ (НОВИ САД)

27.10. (17.30) ПАРТИЗАН СОКЕРБЕТ – РАДНИЧКИ ДОО (КРАГУЈЕВАЦ)

По пропозицијама Купа Србије у четвртфиналу и полуфиналу се играју две утакмице.

У случају да противници имају по једну победу, полуфиналисту или финалисту одређује бољи сет количник из одиграних утакмица, односно бољи поен количник из сваке утакмице појединачно, уколико је сет количник исти. У случају да се на овакав начин не може одредити полуфиналиста или финалиста, игра се додатни "златни сет", који одређује коначног победника четвртфинала и полуфинала.

Одбојкашки клуб Раднички у циљу да подмлади екипу за наредну сезону, потписао је уговор са Богданом Станојевићем. Млади техничар је у крагујевачке редове стигао из ВГСК Велико Градиште, где је и почео своју каријеру.

Млади репрезентативац у Радничком

Клубови увелико састављају екипе за следећу сезону Банка Поштанска штедионица Суперлиге, а Раднички из Крагујевца је потписао уговоре са новим-старим играчима. Наиме, у свој матични клуб вратили су се коректор Александар Благојевић, који је претходну сезону играо у иностранству и техничар Никола Петровић, који је након освојеног Купа Србије са Партизаном одлучио да се врати у свој некадашњи клуб.

Петровић и Благојевић поново у Радничком
Иако није прошло довољно времена да би се сумирали сви утисци из претходне, веома занимљиве сезоне, већ сада знамо када ћемо имати прилику да поново гледамо наше клубове у домаћим такмичењима.
Познати датуми почетка нове сезоне