Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан успешнији у првом мечу четвртфинала

Одбојкаши Партизана Сокербет остварили су победу у првој утакмици четвртфинала Купа Србије. Партизан је у дворани „Мастер“ надиграо Раднички доо са 3:2, по сетовима 25:22, 29:31, 25:14, 23:25 и 16:14.

Иако је Раднички у првом делу уводног сета имао предност која је достизала и пет поена, Партизан је боље одиграо у другом делу, преокренуо је резултат и повео је са 1:0.

Веома слично било је и у другом периоду, али је овог пута тим из Крагујевца у узбудљивој завршници успео да искористи пету сет лопту и дошао је до изједначења.

Црно-бели су агресивном игром од старта трећег сета, лако успели да поново поведу. Колико је екипа Бојана Јанића била добра, сведочи податак је тим из Крагујевца у овом периоду освојио свега 14 поена.

Ипак, гости се нису предавали и желели су по сваку цену да дођу до новог изједначења. Обе екипе су се смењивале у вођству, али је тим који са клупе предводи Драган Кобиљски у завршници испунио зацртан циљ и одвео је меч у одлучујући, пети сет.

Тај-брeјk, као и обично, био је права посластица за љубитеље одбојке. У великој већини одлучујућег сета предност је била на страни Крагујевчана. Водили су гости са 5:1, па са 9:6 и 13:11, али је онда уследила серија Партизана од 5:1, што им је омогућило да остваре важну победу у првом мечу.

Бојан Јанић, тренер Партизана, сматра да је карактер његових играча утицао на победу: „Очекивали смо да ће бити тешко, јер је иза нас једна лоша утакмица са Спартаком из Суботице. Раднички је био ослабљен неиграњем првог дизача, али су одиграли растерећено током читавог меча. Моји играчи су показали карактер и то је један од главних фактора који је утицао на победу“ – истакао је Јанић.

Реванш меч између ових екипа на програму је у уторак, 9. новембра, од 17.30.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!