Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизан у новом финалу Купа Србије!

by Душан Крстић

Одбојкаши Партизана Ефбет пласирали су се у финале Купа Србије. Црно-бели су вечерас у реванш утакмици полуфинала поразили Раднички доо на свом терену са 3:0, по сетовима 25:21, 25:22 и 25:23.

Пулени Бојана Јанића забележили су убедљив тријумф и заказали велико финале са Војводином.

Велика жеља Радничког била је приметна на старту овог меча. Давиде Ковач је већ у прва два поена одсервирао два аса, након чега је Благојевић био прецизан и у нападу. Све то је утицало да Крагујевчани поведу са 6:4, па са 10:7. Није бољи почетак ривала лоше утицао на домаћу екипу, већ јој је дао мотив за надметање. При већ поменутом резултату 10:7, уследела је права рапсодија Партизана, који је ас сервисима Грувијуса, али и поенима Тадића и Мрдака направио нестварну серију од 9:0 (16:10). Успео је Раднички у наредних неколико поена да смањи заостатак (16:14), али не и да поравна резултат. До самог краја овог сета вођена је изједначена борба и Партизан је са 25:21, повео са 1:0.

На крилима сјајне игре из претходног, „Парни ваљак“ је и у другом сету био доминантан на почетку. Београђани су били одлични у свим сегментима игре за шта је заслужна читава екипа. Ипак, не може се рећи да је Раднички лоше одиграо, напровтив, све време је био за петама ривалу. Тај труд се убрзо и исплатио, пошто је тим из Крагујевца при резултату 16:12, за ривала, везао пет поена и приволео је предност на своју страну. Међутим, Партизан је имао спреман одговор и поенима Грувијуса и асом капитена Мрдака је серијом од 3:0, поново вратио вођство. Ушло се у узбудљиву завршницу, у којој је истрајнија била домаћа екипа, а тачку на сет ставио је Тадић, новим ас сервисом.

Били су свесни одбојкаши Радничког да једино освајање наредног сета може да им сачува наду о финалу. То сазнање их је мотивисало и агресивно су ушли у трећи период. Одмах је Благојевић наместио руку и омогућио је својој екипи да поведе са 4:1, па са 6:3 и 9:7. Ипак, и Партизан је имао на уму да се финале после 2:0, назире и брзо су се консолидовали. Црно-бели су при поменутом резултату (9:7) одличном игром, али и грешкама ривала направили серију од 8:3, и прешли у вођство. Ипак, није дуго славље потрајало у редовима актуелног освајача Купа Србије, јер је Раднички одговорио са 7:2, и повео са 20:18. Наставили су у истом маниру пулени Алексе Брђовића и дошли на корак од освајања сета 23:22, али је Партизан у тим тренуцима био најбољи када је било најпотребније. Тим Бојана Јанића је поенима Тадића и Грувијуса, уз грешку Петровића везао три поена и пласирао се у друго узастопно финале Купа Србије.

Бојан Јанић, стратег Партизана, био је презадовољан издањем његовог тима на вечерашњој утакмици.

„Искрено, лепо изненађење за мене. Знали смо на почетку да само максималном победом можемо да изборимо директан пролаз, али смо исто тако знали да смо у последње време имали доста кадровских проблема. Могу само да честитам мојим момцима на страховитом карактеру. Рекао сам и њима након меча да је ово пут којим треба да идемо у следећем делу првенства, да би били још бољи“, закључио је Јанић.

Капитен Милија Мрдак предводио је свој тим ка финалу са 16 поена, док се код гостију истакао Благојевић са 17.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Партизан ће се за другу узастопну титулу борити са новосадском Војводином, која је синоћ у полуфиналу елиминисала Млади радник. Финале је на програму 5. марта 2023. године.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!