Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Звезда сигурним кораком кренула у поход на елиту!

Одбојкаши Црвене звезде победом су започели поход на пласман у Лигу шампиона! Актуелни шампион Србије је вечерас, у Никозији, у првом мечу 1. кола квалификација за елитно такмичење, савладао Омонију са максималних 3:0, по сетовима 25:22, 25:23 и 25:14.

Нешто мање од сат и по времена било је потребно пуленима Ивице Јевтића да ударе прву овосезонску рецку и направе значајан корак ка пласману у наредну рунду квалификација.

Нико није сумњао да су црвено-бели кренули пут Кипра са намером да остваре премијерни тријумф у новој сезони. Ипак, морала је Звезда и те како да се помучи у прва два сета како би сломила отпор ривала али се на крају испоставило да је квалитет који поседује српски представник одиграо пресудну улогу. Тако су црвено-бели средином првог сета успели да преузму вођство домаћину, које нису испуштали до самог краја, да би у другом на готово исти начин стекли велику преднос – 2:0.

У трећем сету свака дилема око победника била је отклоњена у раној фази истог. Неизвесност је била на стању само до резултата 7:7, када је Звезда серијом од 7:1, стекла недостижних шест поена предности, да би до краја само повећала залиху и са 25:14 остварила максимални тријумф.

Црвену звезду је до победе предводио Ахмед Омар са 19 освојених поена, а пратио га је Александар Стефановић са 12. Велики допринос победи дали су и повратници у црвено-бели табор Александар Гмитровић и Филип Стоиловић, који су забележили учинак од девет, односно седам постигнутих поена.

Реванш утакмица ће се одиграти у дворани УСЦ „Вождовац“ на Бањици, у Београду у уторак, 24. септембра од 19.00 часова (ТВ Арена Спорт).

Победник дуела Црвена звезда – Омонија играће у 2. колу квалификација (2. и 9. октобар) против победника двомеча Селвер Талин (Естонија) – Орион Дутихем (Холандија). У првој утакмици одиграној у Естонији, Селвер Талин, за који игра Иван Марковић, победио је Орион Дутихем са 3:0 (25:20, 25:21, 25:21).

По пропозицијама ЦЕВ, за победе од 3:0 и 3:1 победник добија 3 бода. Уколико се меч заврши резултатом 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод. Уколико обе екипе имају исти број победа и бодова, о укупном победнику одлучује “златни сет”, који се игра одмах по завршетку друге утакмице. “Златни сет” се игра до 15 поена.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде, Радничког доо из Крагујевца и Карађорђа из Тополе изборили су пласман у четвртфинале Купа Србије. Звезда је, као домаћин, поразила Јагодину, Раднички је елиминисао Ниш у Крагујевцу, док је Карађорђе у Тополи надиграо ВГСК. 

Црвена звезда, Раднички доо и Карађорђе максимално до четвртфинала

Одбојкаши Такова, Младог радника и Партизана Коптех изборили су пласман у четвртфинале Купа Србије. Таково је, као домаћин, након преокрета успело да порази лесковачку Дубочицу, Млади радник је у трилеру елиминисао Багдалу у Пожаревцу, док је Партизан Коптех у Београду успео да надигра краљевачку Рибницу.  

Таково, Млади радник и Партизан Коптех у четвртфиналу Купа Србије

Одбојкашице Инђије, Партизана Коптех и Срема пласирале су се вечерас у четвртфинале Купа Србије. Инђија је након три сета надиграла Омладинац у гостима, Партизан  је код куће на исти начин поразио Раднички Бластерс, док је Срем на свом терену лако изашао на крај са Београдом са максималних 3:0.

Инђија, Партизан Коптех и Срем међу осам најбољих

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца и Јединства из Старе Пазове избориле су пласман у четвртфинале Купа Србије. ТЕНТ је вечерас на домаћем терену поразио Лесковац 98 са 3:0, док су Пазовчанке након преокрета надиграле имењакиње из Ужица са 3:1.

ТЕНТ и Јединство из Старе Пазове у четвртфиналу Купа Србије