Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Храбри Уб намучио Пољакиње

Одбојкашице Уба поражене су у 2. колу Е групе ЦЕВ Лиге шампиона. Утакмица је одиграна у спортској хали Уб, а бољи од актуелног шампиона Србије био је Хемик из Полица, за које наступају Јована Бракочевић и Бојана Миленковић, са 3:1, по сетовима 25:20, 18:25, 25:20 и 25:16.

Ушле су Убљанке храбро у овај сусрет. Обе екипе смењивале су се у вођству на почетку меча, да би домаћин средином сета повео са 11:7 и 13:9. Успела је убрзо екипа из Пољске да преокрене резултат и све до пред сам крај овог периода играло се изједначено, после чега је Хемик везао пет поена и дошао до предности.

Није се Уб превише освртао на дешавања у претходном, и од старта другог сета је преузео иницијативу. Повеле су изабранице Маријане Боричић са 9:3, па са 13:6 и 18:9, да би до изједначења стигле са 25:18.

ubls2

Трећи сет био је готово исти као и први. Представник Србије у Лиги шампиона био је бољи ривал у већем делу овог периода, али су Пољакиње биле истрајније и на крају су повеле по други пут на овом мечу.

Екипа из Полица била је успешна и у четвртом сету, направила је резултатску разлику, и са 25:16 нанела је други пораз Убу у Лиги шампиона.

Маријана Боричић, тренер Уба, каже да је било тешко прилагодити се брзој игри: „Драго ми је што смо успеле да освојимо први сет у Лиги шампиона, можда је било простора и за два. Било је тешко прилагодити се једној изузетној брзој игри, чак бржој него што то игра Конељано. Блокерски смо били ту у већини ситуација, одбрамбено нисмо успевали да се наместимо како треба. Такође, елемент са којим нисам задовољна је пријем сервиса. Са једне стране сам задовољна и честитала бих девојкама на томе“ – рекла је Маријана.

Софија Медић, честитала је пољској екипи на заслуженој победи: „Честитала бих својим девојкама на освојеном првом сету у групној фази Лиге шампиона. Дале смо свој максимум, трудиле смо се, ипак је ово много искуснија екипа од нас. Драго ми је да смо пружиле добар отпор, за нас је то важно за домаће првенство, да се корак по корак вратимо и фокусирамо на неке лакше утакмице“ – истакла је Софија.

Јована Бракочевић, рекла је да Уб борио лавовски, а да њена екипа треба да стави прст на чело за убудуће: „Изненађујуће тешко, зато што Уб игра доста борбено и мислим да нас је то довело мало у незгодан положај. Опет, ја нисам била 100% своја, било ми је лоше данас цео дан. Пробали смо да играмо без мене, али екипа очигледно није спремна на то. Драго ми је што смо победили, нама је то јако битно, имамо високе циљеве за Лигу шампиона и надам се да ћемо успети нешто битније да урадимо“ – закључила је Јована.

Уб ће у 3. колу Е групе дочекати мађарску Ниређхазу, у среду, 22. децембра од 18.00 часова.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!