Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 4. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше

Окончано је 4. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у мушкој и женској конкуренцији. Као и увек, било је веома занимљиво и неизвесно, а у наставку можете прочитати кратке извештаје са свих утакмица.

ОДБОЈКАШИЦЕ:

Субота 23.10.2021.

Инђија – Црвена Звезда  0:3 (19:25, 12:25, 17:25)

Црвена звезда лако је дошла до победе као гост код новог суперлигаша Инђије.

У првом делу игре, обе екипе смењивале су се у вођству, али је екипа из Београда средином сета успела да дође до предности, која јој је омогућила да поведе са 1:0. Слично је било и на почетку другог периода. Неизвесно је било до резултата 8:8, када је Звезда убацила у брзину, и до краја сета дозволила противнику да освоји свега четири поена. Гостима је у четвртом сету остало само да потврде стечену предност, што су и урадили. Овом победом, Црвена звезда је непоражена екипа у Суперлиги.

ЖОК Срем - ЖОК Клек МД Зрењанин 3:0 (25:23, 25:20, 25:22)

Срем је у 4. колу БПШ Суперлиге стигао до своје друге победе у сезони. Екипа из Сремске Митровице савладала је Клек максималним резултатом.

Иако је резултат на крају меча био убедљив, у сва три сета водила се велика борба. Срем је на сјајан начин отворио први сет и повео је са 12:4, али је Клек у завршници успео да спаси пет сет лопти. Ипак, то није било довољно екипи из Зрењанина да освоји сет и домаћи су повели са 1:0. У другом сету играло се поен за поен, све до резултата 20:19 за Клек, када је екипа из Сремске Митровице направила серију од шест поена и дуплирала је своју предност. Иако су гости имали лепу резултатску предност већем делу трећег периода, Срем је поново у завршници био упорнији и остварио је другу везану победу.

Јединство Стара Пазове – Железничар Лајковац 3:1 (25:19, 19:25, 25:21, 25:17)

Дерби кола одигран је у Старој Пазови. Јединство је, у веома узбудљивом мечу, забележило четврту узастопну победу.

После изједначене игре на старту уводног сета, Јединство је дошло до предности од 15:11, коју није испуштало до краја овог периода. Скоро идентична ситуација је била и у другом делу игре, али су овог пута улоге биле замењене. Железничар је искористио предност коју је стекао средином сета и изједначио је резултат на 1:1. Нова неизвесност виђена је у трећем делу игре. Као што је био случај у претходна два сета, и у овом су обе екипе пружиле своје максимум. Ипак у узбудљивој завршници домаћа екипа била је упорнија и повела је са 2:1. Наставило је Јединство са бољом игром и у четвртом периоду. Повела је екипа тренера Цаковића са 9:7, па са 16:9 и 23:13, да би на крају сета освојила са 25:17, за четврту узастопну победу у сезони. Јединство је и после овог кола остало на првом месту на табели. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

jedzel1

ЖОК Уб – Спартак Суботица 3:1 (25:14, 25:10, 20:25, 25:11)

Уб се након пораза од Јединства у прошлом колу, вратио на победничке стазе.

У прва два сета постојала је само једна екипа на терену. У оба случаја домаћини су у раној фази дошли до резултатске разлике, коју су касније претворили у вођство. Спартак је у трећем периоду искотио предност који је имао од почетка овог дела и успео да се резултатски врати у меч. Ипак, као и у прва два сета, Уб је изашао као победник из четвртог сета и забележио је трећу победу у овосезонском првенству.

Најефикаснија играчица у овом колу била је Бранка Тица (Јединство Стара Пазова) са 27 поена, а пратиле ју је Ана Михајловић (Срем) са 19 поена.

Утакмице 5. кола БПШ Суперлиге

Спартак Суботица - Јединство Стара Пазова

ЖОК Клек МД Зрењанин - ЖОК Уб

Црвена Звезда - ЖОК Срем Сремска Митровица

Партизан Сокербет - Инђија

Железничар Лајковац - ТЕНТ

 

ОДБОЈКАШИ:

Петак 22.10.2021.

Спартак Суботица – Војводина НС семе 1:3 (20:25, 21:25, 25:20, 20:25)

У првом мечу 4. кола у конкуренцији одбојкаша, Војводина се после два узастопна пораза вратила на победнички колосек.

Од самог почетка првог сета, Војводина је имала иницијативу. Направила је резултатску разлику, која јој је омогућила да поведе са 1:0. У другом делу игре, обе екипе су се смењивале у вођству, али је на крају екипа из Новог Сада успела да поведе са великих 2:0. Готово иста ситуација била је и у четвртом сету, али је овог пута домаћа екипа успела да смађи предност Војводине и врати се у меч. Ипак, квалитет гостију био је пресудан у четвртом делу игре. Стечену предност са почетка сета успели су да искористе и на тај начин нанели су Спартаку први пораз у сезони. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

pk1

Субота 23.10.2021.

Млади радник – Рибница 3:0 (25:22, 26:24, 28:26)

Сјајну утакмицу одиграли су одбојкаши Младог радника и Рибнице у СЦ „Пожаревац“.

Током читавог првог сета вођена је велика борба. Екипа из Пожаревца је у пар наврата имала предност, али је Рибница успела да дође до изједначења. Ипак, Млади радник је у завршници успео да дође до предности од 1:0. Готово иста слика виђена је и у другом делу игре. На крају овог периода, Рибница је успела да дође на корак до освајања сета, али се ту и зауставила. Млади радник успео је да спасе једну сет лопту, искористио је прву шансу која му се указа и повео је са 2:0. У треће, а испоставиће се нешто каније, и последњем сету, домаћа екипа је у узбудљивој завршници успела да искористи другу меча лопту за велику и важну победу.

Спартак Љиг – Раднички доо 2:3 (25:23, 19:25, 23:25, 25:23, 15:6)

Раднички из Крагујевца је у веома занимљивом окршају успео да надигра Спартак у Љигу.

Први сет припао је гостима после боље игре током већег дела периода. У другом и трећем сету је Раднички је успео прво да изједначи, а нешто касније и да у потпуности прекрене резултат и поведе са 2:1. Ипак, Спартак се није предавао. Иако је Раднички био надомак победе, екипа из Љига је успела да у узбудљивој завршници одведе овај сет у тај-брејк. Крагујевчани су пети сет отворили серијом од 5:0, коју, су како је овај период одмицао, само повећавали и остварили су трећу победу у сезони. 

Недеља 24.10.2021.

Ниш - Таково 3:2 (25:21, 20:25, 25:20, 20:125, 15:9)

У дербију зачеља табеле, одбојкаши Ниша забележили су први тријумф у сезони, док је екипа из Горњег Милановца и даље без победе.

Током целог уводног сета играло се поен за поена, да би у завршници екипа Ниша успела да дође до предности. Таково је у другом сету преузело иницијативу, и брзо је дошло до изједначења. Трећи сет био је готово исти као и други, али је овог пута домаћа екипа поново дошла до предности. Предаја није била опција за гостујућу екипу. Направили су средином сет резултатску разлику, која им је донела ново изненађење и меч је отишао у пети сет. Као што је то био случај током читавог меча, и у тај-брејку је вођена велика борба. Међутим, домаћин је у завршници био конкретнији и изашао је као победник из овог маратонског меча.

Црвена звезда – Партизан Сокербет 1:3 (15:25, 25:20, 21:25, 22:25)

У вечитом, а уједно и дербију кола, Партизан је надиграо Црвену звезду, која је на тај начин уписала први поразу у сезони.

У првом сету су се обе екипе смењивале у вођству, да би Партизан у неизвесној завршници успео да дође до предности. У другом делу игре су црно-бели средином сету успели да дођу до резултатске предности, коју су стрпљивом игром сачували и дуплирали су своје вођство. Када је при резултату 19:15 у трећем сету изгледало да ће гости остварити максималну победу, Црвена звезда се пробудила, стигла је до изједначења и касније је смањила укупан резултат на 2:1. Ипак, Партизан је после још једног исцрпљујућег сета, пуног преокрета, успео да најпре спаси сет лопту, а онда и да искористи трећу меч лопту за велику победу. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Zve Par01

Када је мушка конкуренција у питању, највише се истакао Милош Надаждин (Спартак Љиг) са 28 поена, а пратили су га Вељко Масуловић (Ниш) и Радован Гавриловић (Таково) са по 27 поена.

Утакмице 5. кола БПШ Суперлиге

Раднички доо - Црвена звезда

Рибница - Спартак Љиг

Таково - Млади радник

Војводина НС семе – Ниш

Партизан Сокербет - Спартак Суботица

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!