Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 12. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше

Иза нас је 12. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Овог викенда имали смо прилике да пратимо најзанимљивије утакмице у досадашњем току сезоне и било је веома неизвесно. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева.

ОДБОЈКАШИЦЕ:

Субота, 18.12.2021.

Инђија - ЖОК Клек МД Зрењанин 3:0 (28:26, 25:21, 25:15)

Одбојкашице Срема савладале су максималним резултатом екипу Спартака из Суботице на домаћем терену.

Оштро је кренула домаћа екипа од самог почетка првог периода. Направиле су шест поена заредом и одржавале предност до саме завршнице, што им је било довољно да освоје први сет. Наставиле су са одличном игром и у другом сету и повеле са 19:7. Била је то недостижна предност и играчице Спартака нису успеле ниједног тренутка да поравнају резултат, а са 25:16 одбојкашице Срема су дуплирале предност. Расположена екипа Срема била је одлучна да заврши утакмицу у три сета и са 25:18 успела у томе.

indj klek

ЖОК Срем Сремска Митровица – Спартак Суботица 3:0 (25:13, 25:16, 25:18)

Екипа Инђије тријумфовала је против Клека из Зрењанина.

У првом периоду смењивала се предност до саме завршнице. Екипа из Инђије је успела да спасе две сет лопте и да освоје први сет са 28:26. Други сет био је изједначен, а онда је домаћа екипа направила серију од четири поена и повела са 12:8. Одржавале су предност до краја и са 25:21 дуплирале предност. Наставиле су у последњем сету одбојкашице Инђије да одлично играју у сваком сегменту игре и врло лако реализовале утакмицу у своју корист.

Јединство Стара Пазова – ЖОК Уб 3:1 (22:25, 25:20, 25:11, 29:27)

Првопласирана екипа на табели наставила је поход на чеону позицију.

После првог сета у којем је Уб био успешнији након преокрета који се догодио средином овог периода, Јединство је заиграло много ангажованије. Екипа Јове Цаковића је у другом делу игре брзо дошла до изједначења, највише захваљујући сјајној игри у одбрани, да би већ у наредном сету на више него доминантан начин преокренула укупан резултат. Четврти сет био је најнеизвеснији, пошто су обе екипе пружиле свој максимум, али је на крају домаћин још једном био концентрисаније и остварио је велику победу. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

ТЕНТ – Црвена звезда 3:2 (26:24, 17:25, 20:25, 25:23, 15:10)

Екипа из Обреновца славила је после трилера и великог преокрета.

Уводни сет обиловао је преокретима. Обе екипе дале су све од себе да дођу до вођства, али је резултатска разлика одлучила да оно припадне домаћину. Није то превише утицало на екипу Цревне звезде, која је у наредна два сета, без превише муке, стигла до преокрета. Ипак, нису се Обреновчанке тек тако предавале и после боље игре у завршници четвртог сета су одвеле меч у тај-брејк. Иако се очекивало да ће се борба распламсати у петом сету, ТЕНТ то није дозволио. Екипа из Обреновца је на лак начин дошла до резултатске залихе, коју је касније претворила у велику победу. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

tent czv2

Железничар Лајковац – Партизан Сокербет 3:0 (25:18, 25:18, 25:16)

Актуелни победник Купа Србије био је и више него убедљив против захтевног ривала.

У првом периоду Железничар је кренуо оштро и повео на самом старту. Наставио је тим Бранка Ковачевића да ређа поена и освојио први сет са 25:18. Где су стале у првом, наставиле су у другом сету Лајковчанке. Водиле су током целог периода, а серијом од шест поена повеле су са 21:12. Била је то недостижна разлика за Партизан, а Железничар је без проблема дуплирао своју предност. Расположена екипа из Лајковца није дозволила ни у трећем периоду да их изненади Партизан, већ су са 25:16, рутински стигле до победе и нова три бода. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Најефикаснија играчица у овом колу биле је Бранка Тица (Јединство Стара Пазова) са 27 поена, а пратиле су је Сара Царић (ТЕНТ) са 25 и Јелена Лазић (Црвена звезда) са 22.

tab12kolo z

Утакмице 13. кола БПШ Суперлиге

Железничар Лајковац - Јединство Стара Пазова

Партизан Сокербет - ТЕНТ

Црвена звезда - Инђија

ЖОК Клек МД Зрењанин - ЖОК Срем Сремска Митровица

Спартак Суботица - ЖОК Уб

 

ОДБОЈКАШИ:

Петак, 17.12.2021.

Црвена звезда – Спартак Љиг 3:1 (25:22, 20:25, 25:17, 25:23)

На изненађење многих љубитеља одбојке, Никола Мељанац није био вечерас у саставу домаће екипе, али то није спутало његове саиграче да остваре победу.

Екипа из Љига је била боља у већем делу првог сета, али су црвено-бели у завршници успели да стигну до преокрета, а нешто касније и до предности. Нису Љижани клонули духом у другом делу игре и експресно су поравнали резултат. Ипак, то је било све што су гости урадили у овом мечу, пошто је тим који са клупе предводи Игор Жакић у наредна два сета био доминантнији и заслужено је остварио победу.  (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Спартак Суботица – Таково 3:1 (25:19, 19:25, 25:16, 25:22)

Суботичани су се после два везана пораза вратили на победничке стазе.

Први сет припао је домаћину после преокрета који се догодио половином овог периода. Међутим, Таково је већ у наредном делу игре показало сјајну игру и врло брзо је на семафору писало 1:1. Није дуго требало домаћинима да поново поведу, пошто су у трећем сету бољом игром још једном дошли до предности. Иако је екипа из Горњег Милановца пружила јак отпор, Спартак је у четвртом периоду само потврдио квалитет и стигао је до важе победе за самопоуздање и наставак сезоне.  (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

spa tak

Субота, 18.12.2021.

Ниш – Рибница 1:3 (22:25, 21:25, 30:28, 14:25)

Краљевчани су у Нишу дошли до треће узастопне победе.

Рибница је боље ушла у овај сусрет, али је Ниш средином уводног сета успео да стигне до изједначења. У наставку се играло поен за поен, да би екипа Милана Симојловића у завршници искористила другу сет лопту за вођство. Идентичан је био и други део игре. Краљевчани су још једном били сигурнији на крају периода и заслужено су дуплирали своју предност. Ниш се ни после великог вођства Рибнице није предавао. Скупили су изабраници Драгана Светозаревића снаге и после велике борбе успели су да смање заостатак за ривалом. Међутим, у четвртом сету су гости одиграли веома квалитетно, дозволили су противнику да освоји свега 14 поена и заслужено су однели три бода кући.

Млади Радник – Раднички доо 0:3 (11:25, 18:25, 17:25)

Жељко Булатовић и његови пулени још једном су били и више него убедљиви.

Иако су Пожаревљани у меч ушли веома мотивисано, брзо су нашили на јак отпор ривала, за који није било лека. Раднички је у уводном сету домаћину препустио да освоји 11 поена и на веома убедљив начин повео је са 1:0. У истом маниру наставили су Крагујевчани и у наредна два сета. Изабраници Драган Бонића једноставно нису могли да парирају засположеном гости, који је за мање од сат времена дошао до максималне победе.

Партизан Сокербет – Војводина НС семе 2:3 (25:19, 17:25, 25:14, 15:25, 9:15)

Најзанимљивији меч одигран је у Београду, а Партизан и Војводина су свим љубитељима одбојке приредили вече за уживање.

Није се ни једна, ни друга екипа превише залетала на почетку овог меча, што се одразило и на резултат. Све до половине уводног сета резултат је био изједначен, да би Партизан у завршници направио серију од 8:2 и повео са 1:0. Одговорила је Војводина истом мером у другом делу игре, али је овог пута она од старта држале конце у својим рукама. Нису црно-бели превише обраћали пажњу на разиграног ривала и у трећем периоду су убедљивом игром повели по други пут на мечу. Када су сви очекивали да ће Партизан у четвртом делу игре доћи до победе, пробудио се Парапунов, који је повукао своју екипу. Војводина је поновила игру из другог сета и победник овог дербија одлучен је у петом сету. Као да су се изабраници Бојана Јанића помирили са поразом и пре почетка тај-брејка, што је Војводина итекако знала да искористи и са 15:9, остварила је важну победу.  (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Када је мушка конкуренција у питању, највише се истакао Радослав Парапунов (Војводина НС семе) са 24 поена, а пратили су га Лазар Мариновић (Партизан Сокербет) са 22 и Стефан Окосановић (Рибница) са 23.

tab12kolo m

Утакмице 13. кола БПШ Суперлиге

Партизан Сокербет - Црвена звезда

Војводина НС семе - Спартак Суботица

Таково - Ниш

Рибница - Млади радник

Раднички доо - Спартак Љиг

(фотографија: Instagram @ok_inđija)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!