Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 18. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше

Окончано је 18. и уједно последње коло регуларног дела сезоне Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше. На теренима широм Србије имали смо прилику да пратимо веома занимљиве утакмице. Све екипе пружиле су свој максимум како би побољшале своју позицију на табели, пред почетак плеј-офа. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих утакмица.

ОДБОЈКАШИЦЕ:

Петак, 25.02.2022.

Спартак Суботица – Железничар Лајковац 0:3 (15:25, 11:25, 19:25)

Екипа Железничар из Лајковца славила је максималним резултатом на гостујућем терену. На крају регуларног дела првенства, Железничар је завршио на првом месту на табели.

Током првог периода држала се екипа Спартака све до средине сета, а онда је противнички тим направио невероватну серију од 13:3 што им је било довољно да поведу 1:0. Други и трећи сет су Лајковчанке биле доминантне, оправдале су улогу фаворита и без проблема стигле до тријумфа.

pk18 1

Субота, 26.02.2022.

ГЖОК Срем - Инђија 3:1 (25:16, 25:17, 22:25, 25:20)

Одбојкашице Срема савладале су тим Инђије код куће.

У прва два сета расположена екипа Срема врло лако је дошла до великог вођства и ниједног тренутка нису дале противнику да дођу до своје шансе. Десио се пад концентрације и у трећем периоду славила је Инђија, међутим вратиле су своју игру одбојкашице Срема и забележиле победу.

ЖОК Клек - Партизан Сокербет 0:3 (6:25, 18:25, 16:25)

Екипа Партизана забележила је максималну победу у Зрењанину над Клеком.

Београђанке су у првом сету блистале и дозволиле домаћој екипи да освоји само шест поена. Од самог почетка другог периода направиле су велико вођство које су одржавале до самог краја и тако дуплирале предност. Иако је Клек повео у трећем сету, није дозволио Партизан да се разиграју, већ је поравнао и преокренуо резултат у своју корист. Стигле су Београђанке до девет меч лопти, а одмах другу и реализовале у своју корист.

Недеља, 27.02.2022.

Јединство Стара Пазова - Црвена звезда 2:3 (25:19, 20:25, 21:25, 25:15, 9:15)

Одбојкашице Црвене звезде су након велике борбе дошле до победе над Јединством на њиховом терену.

Кренула је екипа Јединства први период одлично, разиграле су се и нису дозволиле црвено-белима да се врате у сет и са шест поена разлике дошле до предности од 1:0. Успеле су Београђанке да дођу до своје игре и наредна два сета су припала њима, а тиме су дошле на корак од тријумфа. Ипак, Јединство још је још једном показало зашто су међу најбољим екипама, одиграле су невероватно четврти период, а сјајна игра Бранке Тице допринела је да њена екипа дође до одлучујућег петог сета. Као да је екипа из Старе Пазове изгубила снагу, искористила је то искусна Звезда и тако са 15:9 ставиле тачку на утакмицу и славиле на гостујућем терену.

ЖОК Уб - ТЕНТ 3:1 (24:26, 25:17, 25:23, 25:20)

Убљанке су биле боље од екипе ТЕНТ-а из Обреновца у оквиру последњег кола регуларног дела првенства.

У првом периоду било је доста преокрета, а од средине сета играло се поен за поен све до саме завршнице која је на крају припала Обреновчанкама. Вратио се Уб после изгубљеног сета ушле су доста оштрије у други сет, стекле су брзо предност и успеле да поравнају укупан резултат. Наставиле су са добром игром у два наредна сета, биле су одлучне да заврше утакмицу у своју корист, што су на крају и успеле.

Најефикаснија играчица у овом колу била је Ана Михајловић (ГЖОК Срем) са 28 поена, а пратиле су је Љиљана Ранковић (ЖОК Уб) са 21 и Бранка Тица (Јединство Стара Пазова) са 20.

tab18kolo z

četvrtinaRAS z

ОДБОЈКАШИ:

Петак, 25.02.2022.

Спартак Љиг - Спартак Суботица 3:2 (29:27 23:25, 27:29, 25:21, 15:8)

Одбојкаши Спартака из Љига савладали су након велике борбе екипу из Суботице.

Повела је екипа из Суботице у првом периоду и држали предност све до завршнице, али је успео домаћи тим да поравна резултат и одведе сет у неизвесност. Искористили су одбојкаши из Љига трећу сет лопту и повели 1:0. Узбудљив је био и други сет, већином се играло поен за поен, али су овог пута Суботичани били бољи и изједначили укупан резултат. Уследио је још један маратонски сет иако је тим из Љига у једним тренутку имала пет поена предности, гостујућа екипа је преокренула резултат и освојила још један сет. Нису се предали домаћини, већ су дошли до ране предности у четвртом периоду и одржавали је до краја, а тако и одвели утакмицу у пети сет. Повели ду одбојкаши Љига одмах са 3:0, па касније серијом поена 13:7, што им је било довољно да дођу до тријумфа.

pk18 3

Субота, 26.02.2022.

Млади радник - Ниш 3:2 (21:25, 25:12, 22:25, 25:12, 15:11)

Екипа Младог радника савладала је Ниш након пет сетова на домаћем терену.

Изједначена игра водила се током првог периода игре, а при резултату 20:20 екипа Ниша направила је серију од 5:1 и освојила први сет. У другом сету Млади радник стекао је велику предност од 16:4, па 22:8. Била је то недостижна резултатска разлика за гостујућу екипу и Пожаревљани су поравнали укупан резултат. Вратио је Ниш своју игру у трећем периоду, рано су дошли до предности коју су одржавали до краја и  повели су са 2:1. Поновио је домаћин игру из другог сета, дозволио је екипи Ниша да освоји само 12 поена и тиме одвели утакмицу у одлучујући пети сет. Смењивала се предност са обе стране до резултата 10:10, када је екипа из Пожаревца везала четири узастопна поена, од тога три из блока. Сервис грешком противничке екипе, Млади радник је стигао до победе.

Недеља, 27.02.2022.

Раднички доо - Партизан Сокербет 3:1 (23:25, 25:14, 25:22, 25:19)

Одбојкаши Радничког из Крагујевца победили су Партизан на свом терену.

Водио је Раднички већину дела првог сета, али је успео Партизан да се врати и преокрене резултат, а затим и освоји сет. Отворили су добро други период домаћини, стекли велику предност од 17:7, а потом стигли до 11 сет лопти и изједначили на 1:1. Крагујевчани су били бољи и у наредна два сета, где су од почетка водили и нису дозвољавали Београђанима да се врате у утакмицу. Славили су на крају са 3:1 и освојили три бода.

Црвена звезда - Таково 3:0 (25:21, 25:19, 25:22)

Одбојкаши Црвене звезде савладали су Таково код куће и тако озваничили лидерску позицију.

Ушли су Милановчани боље у овај дуел и повели, али су након тога кренули да греше и вратили Звезду у игру. Домаћини су узели ствар у своје руке, повели и стигли до предности од 1:0. За разлику од првог, у другом периоду је Црвена звезда од старта наметнула своју игру. Никола Мељанац дошао је до своје препознатљиве игре за коју тим Милоша Игњатовића није имао лек. Ни сјајна партија Милана Крстића није пуно помогла гостујућој екипи и Звезда је врло брзо дуплирала своју предност. Поново су Београђани били доминантнији и лако су стигли до неколико поена вођства. Ипак, до средине сета је проиграла и гостујућа екипа и стигла је на поен заостатка у односу на ривала. До самог краја меча играло се поен за поен, а тим из Горњег Милановца је у два наврата успео да изједначи резултат. Међутим, није то превише утицало на играче у црвено-белим дресовима, који су ухватили залет у завршници и са 25:23 остварили максималну победу.

Рибница - Војводина НС семе 2:3 (25:22, 30:28, 22:25, 22:25, 15:13)

Екипа Војводине из Новог Сада после драме славила је против тима Рибнице из Краљева на домаћем терену.

У првом периоду водила се изједначена игра, али у самој завршници Новосађани су први стигли до сет лопте, коју је Рудић сјајним блоком претворио у вођство од 1:0. Велика борба виђена је у другом делу игре, обе екипе су се периодично смењивале у вођству све до саме завршнице. До краја је и једна и друга екипа имала прилику да приведе сет крају, а успешнија у томе била је Војводина. Нису имали Краљевчани шта да изгубе, дали су свој максимум у наредна два сета и успели да се домогну тај-брејка. Неизвесност је кулминирала у петом, одлучујећем сету. Општи утисак је да су обе екипе дале све од себе како би се докопале важне победе. Поени су се смењивали све до резултата 10:10, када је екипа из Новог Сада поеном Парапунова и ас сервисом Бајандића по први пут стигла до нешто веће предности. Испоставило се на крају да су ови поени решили питање победника, пошто је Војводина сачувала стечено вођство и стигла до велике, али и заслужене победе.

Када је мушка конкуренција у питању, највише се истакао Александар Сафанов (Рибница) са 34 поена, а пратили су га Радослав Парапунов (Војводина НС семе) са 31 и Милош Надаждин (Спартак Љиг) са 29.

tab18kolo m

četvrtinaRAS m

(фотографија: Instagram @ok_radnicki, @okspartak_ljig,  @ok_crvena_zvezda)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!