Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Хајде да славимо одбојку!

Коначно су дошли дани када се у нашој спортској јавности највише прича о одбојци. Наравно, за то су најзаслужније наше одбојкашице које ће против Бразила бранити звање најбоље репрезентације на планети. Шта год да буде у мечу за злато, оне су за нас најбоље, најлепше и праве хероине, модел понашања, стила и грациозности, на који треба да се угледају све девојчице у нашој земљи. Ни трунку сумње немам да ћемо се поново радовати као и пре четири године када је виђен онај први скок преко дуге, а сада је постао стандард који се тешко достиже, а не прихвата се готово ништа слабије.


Показале су наше лавице како се бори. У 11 одиграних мечева на релацији Холандија – Пољска биле су без грешке, остављале иза себе друге опасне одбојкашке силе, а делује да је остало горива у резервоару и за више од једне одлучујуће утакмице. Тијана, Бојана, Бианка, Јована, Бранкица, Маја, Теодора и остале девојке су нас већ одушевиле и зато сви морамо да будемо с њима у суботу од 20 часова и да их бодримо како би остале владарке трећег камена од Сунца.

Могли бисмо да се бавимо овом темом дуго, а надамо се да хоћемо када се све заврши, али време је дошло да се прича и о домаћем првенству. Неко ће можда рећи да његов почетак није толико важан колико Светско првенство, што је можда тачно, али морамо да обратимо пуну пажњу на све оне клубове, спортске раднике, играчице и играче који чине наш одбојкашки систем. Он је важан јер ћемо из њега црпети неке нове девојке и момке који ће преузети дужност останка српске одбојке у светском врху.

Предигра сезоне, у виду Суперкупа, била је сјајна и само је најавила све оно најбоље што нас очекује. Најпре су даме Црвене звезде савладале Железничар, а два дана касније је Партизан Ефбет однео трофеј из Новог Сада где је надвисио актуелног вишеструког узастопног шампиона Војводину.

То су само два показатеља како би ова сезона могла да протекне, а сигурно је да ће бити занимљиво на свим теренима. Питања су следећa: хоће ли даме Црвене звезде наставити низ и успети да одбране титулу, може ли неко да стане Војводини на пут, хоће ли новајлије у елити успети да опстану, хоће ли у неким случајевима младост надвисити искуство…?

На сва ова питања, којих има још, добијаћемо одговоре из недеље у недељу, а сигурно је да ћемо уживати. Не знамо за вас, али једва смо чекали да почне сезона, а посебно ова. Eво зашто. Најаве кажу да ће код дама бити поново неколико екипа које ће пуноправно фигурирати за титулу, али да све прети да се претвори у три ешалона који ће одлучивати о титули, средини табеле и опстанку. Код мушкараца је, чини се, нешто другачија ситуација. Квалитет свих екипа је толико приближан да нема фаворита, али ни аутсајдера. То је нешто што ће допринети узбудљивости и занимљивости сваког меча, без обзира што по имену може да се каже да постоји неки фаворит.

Шампионат почиње данас, али у овом првом колу нећемо се бавити утакмицама (имате те информације у билтену), бавићемо се нечим важнијим, можда есенцијалним састојком одбојкашке игре.

Драги сви који сте заљубљени у игру преко мреже, имамо молбу за вас, идите на утакмице и подржите младост и квалитет који је ту за вас. Почиње јесен, знамо да ће вас понекад мрзети да одете у салу, лоше је време, а има и пренос. Ипак, ваше присуство је од огромне важности јер, поред тога што ћете дати ветар у леђа играчицама и играчима, послаћемо слику у свет како се одбојка третира у земљи некадашњих и актуелних олимпијских, светских и европских шампионки и шампиона. Сви ћемо вам бити захвални ако скокнете до најближе хале јер одбојка се, између осталог, игра и за вас.

Не тражите изговора, већ сви у хале. Увек ћемо пронаћи неку добру спортску тему за разговор, а док се не видимо на теренима широм наше земље, хајде да заједно славимо одбојку јер нема пуно тога што нам је донело толико среће и радости, а тек ће, верујте нам на реч!

А ако и не стигнете у одбојкашке дворане, Одбојкашки савез Србије припремио је за вас праву посластицу - све утакмице Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше можете да гледате уживо на дигиталној ТВ платформи!

Хајде да славимо одбојку!

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!