Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 2. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Завршено је и 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Иако екипе још увек траже начин како да уђу у праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева.

Одбојкашице:

Петак, 21.10.2022.

Црвена звезда - Инђија 3:0 (25:15, 25:8, 25:17)

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су победу у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је као домаћин, савладала Инђију са максималних 3:0.

На самом старту утакмице Звезда је стекла вођство, али је тим Николе Јерковића успео да изједначи резултат током средине сета. Међутим, "пробудиле" су се Јелена Стојић и капитен Ана Живојиновић, које су уз подршку саиграчица направиле серију од 12:2 и домаћа екипа је повела са 1:0. Освајачице дупле круне из претходне сезоне су други сет отвориле са 9:0, а у том ритму су и наставиле. Ређали су се сјајни напади, још боље одбране и на семофору је убрзо било 2:0 у корист Црвене звезде. Инђија је у трећем сету пружила и најјачи отпор, али чини се да је тада било превише касно. Убрзо су црвено-беле стекле недостижну разлику, а тако и окончале утакмицу максималном победом.

2pk1

Опширније о овом мечу читајте овде.

Спартак - Јединство 0:3 (12:25, 16:25, 14:25)

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове оствариле су максималну победу у Суботици. У 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге Старопазовчанке су биле боље од екипе Спартака.

Одмах на старту одбојкашице Јединства направиле су серију од 8:1, а како је текао први сет биле су све боље и боље. У једном тренутку су водиле чак 21:9, што је била недостижна предност за противничку екипу. Наставило је Јединство у истом ритму и у другом периоду, а Спартак је успео средином сета да дође до поен заостатка (14:15). Међутим, уследила су осам узастопна поена гостујуће екипе и вођство од 23:14, а Тица је поеном из напада довела своју екипу на корак од победе. Није имала екипа из Суботице решење за сјајну игру коју су показале изабранице Јово Цаковића, као и претходна два сета резултат је био константно на њиховој страни. На крају је Јединство заслужено дошло до максималне победе.

Субота, 22.10.2022.

УБ - Партизан Ефбет 3:0 (25:18, 25:20, 25:14)

Екипа Уба је код куће савладала одбојкашице Партизана Ефбет, у 2.колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге са 3:0.

Ушле су Убљанке боље у овај дуел и без пуно проблема дошле до предности у првом периоду игре. Одржавале су резултатску разлику све до завршнице, а тачку на овај сет ставила је Перовић ас-сервисом. И у другом сету екипа Уба је диктирала темпо утакмице, а изабранице Дарка Закоча нису успеле да одговоре расположеном домаћину који је дуплирао своју предност. Још одлучније су биле одбојкашице Уба у трећем периоду и на старту повеле са 9:3, па 16:8. Сјајном игром су држале резултатску разлику у својим рукама, а блоком Александре Глигорић дошле су до још једне победе.

Опширније о овом мечу читајте овде.

Железничар - Омладинац 3:0 (25:22, 26:24, 25:17)

Екипа Железничара из Лајковца забележила је још једну победу на почетку нове сезоне Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лајковчанке су код куће биле боље од Омладинца и уписале нове бодове.

Виђена је изједначена игра током првог дела утакмице где се минимална предност константно смењивала. Ипак, екипа из Лајковца је прва стигла до две сет лопте, а успешним нападом Станојевић на семофору је било 1:0 нза домаћина. Велика борба настављена је и у другом сету, направио је Железничар предност од 16:12, али се гостујућа екипа није предавала и већ у следећем моменту је резлтат био изједначен (19:19). Спасио је Омладинац једну сет лопту, али још једном Станојевић, овог пута поеном из блока доноси још један сет тиму који предводи Бранко Ковачевић. Лакше су "дисале" Лајковчанке у трећем сету који су отвориле са вођством од 8:1. Нису допустиле противничкој екипи да им се приближи, већ су без проблема стигле до осам меч лопти, а потом другу и искористиле - још једном за крај Станојевић.

ТЕНТ - АС Батајница 3:0 (25:23, 25:19, 25:22)

Одбојкашице ТЕНТ-а уписале су нову победу и то максималним резултатом. Екипа из Обреновца победила је екипу АС Батајница на домаћем терену.

У првом периоду игре серијом од шест поена Обреновчанке су повеле са 12:6, а након тога је предност само расла. Стигла је домаћа екипа до пет сет лопти, али су успеле тек последњу да искористе и то сервис грешком Николић. Изједначена игра виђена је у другом сету све до резултата 17:17, а онда су уследила шест узастопна поена ТЕНТ-а и вођство од 2:0. Почела је добро трећи период гостујућа екипа која је повела одмах на почетку, али су успеле Обреновчанке да преокрену и да на крају славе максималну победу.

2pk2

Недеља, 23.10.2022.

ЖОК Нови Сад - Срем 1:3 (25:21, 19:25, 18:25, 16:25)

Екипа Срема је забележила своју прву победу у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Срем је савладао екипу Нови Сад са 3:1, на гостујућем терену.

Водио је Нови Сад током целог првог периода игре и диктирао темпо. У самој завршници виђено је доста грешака обе екипе, а одбојкашице Новог Сада повеле су са 1:0. Кренула је домаћа екипа са вођством и на почетку другог сета (5:0, па 13:7), након чега је уследио тајм-аут Мирјане Мусулин и одбојкашице Срема успевају да изједначе резултат, а потом и преокрену у своју корист. Стигао је гостујући тим до четири сет лопте, а након још једне грешке Новог Сада укупан резултат је био 1:1. Екипа Срема је у наредна два сета скроз дошла до своје игре и нису допустиле изабраницама Велибора Ивановића да се врате у утакмицу. Тачку на овај меч ставила је Драшковић поеном из блока, а Срем је уписао своје прве бодове.

Најефикаснија играчица у овом колу била је Анет Барбара Бенитез (Уб) са 17 поена, а пратиле су је Адела Хелић (Црвена звезда), Клаудија Ернандез (ЖОК Нови Сад), Ана Михајловић (Срем) и Наташа Чикуц (ТЕНТ) са по 16.

Утакмице 3. кола БПШ Суперлиге

АС Батајница – ЖОК Нови Сад

Партизан Ефбет – ТЕНТ

Инђија – Уб

Омладинац – Црвена звезда

Јединство – Железничар

Срем – Спартак

 

Одбојкаши:

Петак, 21.10.2022.

Спартак Љиг – Црвена звезда 1:3 (12:25, 25:22, 25:15, 25:14)

Част да отворе друго коло у новој сезони имали су одбојкаши Спартака из Љига и Црвене звезде.

Иако је екипа из Љига боље ушла у први сет и стекла минимално вођство, Звезда се брзо прибрала и већ до средине овог периода имала је седам поена предности, што јој је убрзо омогућило да поведе са 1:0. Грешку из претходног периода, тим Ненада Ковачевића себи није поново дозволио, пошто је рано вођство, постепено градио и уз велику борбу успео да сачува до краја другог дела игре, што му је донело изједначење. Очекивало се да ћемо и у наредним сетовима гледати велику борбу, али одбојкаши у црвено-белим дресовима су имали другачије планове. У трећем и четвртом периоду, тим Игора Жакића се разгоропадио, био је сјајан на сервису, али и у одбрани и нападу и потпуно заслужено је стигао до победе на страни.

Опширније о овом мечу читајте овде.

Субота, 22.10.2022.

Карађорђе – Нови Сад Манекс     1:3 (22:25, 23:25, 25:21, 18:25)

У дуелу нових Суперлигаша, Новосађани су стигли до првог овосезонског тријумфа.

На почетку сусрета обе екипе смењивале су се у вођству, да би чета Неџада Османкача средином овог периода преузела предност, коју је, и поред свих покушаја домаћина, успела да сачува до краја. Карађаорђе је у другом сету током готово читавог периода имао резултатски суфицит, али је Нови Сад у завршници успео да искористи пад концентрације ривала, преокрене резултат и поведе са 2:0. Сјајна подршка са трибина дала је снагу тиму Невена Мајсторовића да настави са надметањем и у трећем сету. Успео је Карађаорђе одлучном игром да се резултатски врати у меч, али су Новосађани у четвртом сету поново заиграли агресивно, што им је донело прву овосезонску победу.

2pk3

Јединство – Партизан Ефбет 3:1 (25:20, 25:18, 8:25, 25:18)

Највеће изненађење овог кола виђено је у Старој Пазови, где је Јединство успело да савлада актуелног освајача Купа и Суперкупа Србије.

После изједначене игре на старту сусрета, Партизан је први запретио, али његово вођство није потрајало, пошто је домаћин сјајним нападима окренуо резултат. До краја сета вођена је рововска борба, али су Пазовчани успели да сачувају предност и поведу са 1:0. Освајање првог сета дало је додатну енергију Јединству, које је од самог старта другог било у констатној предности. Тим Бојана Јанића није успео да запрети ривалу, који је са 25:18 стигао до велики 2:0. У трећем сету је код одбојкаша у црно-белим дресовима прорадио инат, који им је омогућио да крену у тоталну офанзиву. Тако је и било, пошто су ривала у овом периоду оставили на свега осам освојених поена. Ипак, домаћа екипа није клонула духом, већ је у четвртом делу поновила игру из прва два сета и потпуно заслужено стигла до огромне победе.

Опширније о овом мечу читајте овде.

Таково – Спартак Суботица  0:3 (21:25, 18:25, 20:25)

Суботичани су оправдали очекивање и улогу фаворита, што им је омогућило да остваре другу везану победу у првенству.

Диктирали су гости темпо током читавог првог сета. Таково је на све начине покушавало да се приближи ривалу, али је Спартак, и када се то дешавало, подизао ниво игре и повео је са 1:0. Суботичани су тек средином другог периода успели да направе неколико поена предности, пошто су Милановчани у првом делу одржавали егал. Ипак, то није превише утицало на госте који су ухватили свој ритам и врло брзо дошли до 2:0. Ни у трећем сету није било превише изненађења, иако је екипа Ивице Јевтића тек у завршници успела да сломи отпор ривала за тријумф на страни.

Млади радник – Рибница      3:1 (19:25, 25:22, 25:17, 25:21)

Пожаревљани су на свом терену успели да надиграју увек неугодну Рибницу, што им је омогућило да ову недељу проведу на првој позицији на табели.

Иако је Рибница боље отворила овај сусрет и сјајном игром у нападу успела прва да стигне до вођства од 1:0, Млади радник се није предавао. Најпре су изабраници Драгана Бонића, сјајном игром Андреја Тупачија, успели да стигну до изједначења, да би нешто касније, залагањем читаве екипе дошли и до потпуног преокрета. У четвртом сету вођена је велика борба на обе стране мреже, али је домаћа екипа, ношена подршком са трибина стигла до друге везане победе у првенству.

Опширније о овом мечу читајте овде.

Недеља, 23.10.2022.

Раднички доо – Војводина    3:0 (26:24, 25:22, 26:24)

Недељни програм био је резервисан само за једну утакмицу, у којој су одбојкаши Радничког успели да баце на колена шампиона Суперлиге.

Војводина је боље ушла у овај сет захваљујући сјајној блок игри, али је Раднички брзо анулирао предност ривала. Вођена је велика борба у наставку овог сета, да би изабрници Алексе Брђовића у завршници успели да стигну до вођства. Неизвесност је настављена и у другом сету, пошто је виђена права резултатска клацкалица, која је у завршници превагнула на страну Крагујевчана и успели су да дуплирају резултат. Војводина је од почетка трећег сета настојала да се што пре врати у игру, док су се домаћи одбојкаши трудили да меч заврше у три сета. На крају се труд Радничког исплатио, пошто су чврстом игром успели да савладају вишеструког шампиона Суперлиге. 

2pk4

Опширније о овом мечу читајте овде.

Када је мушка конкуренција у питању, највише се истакао Андреј Тупачи (Млади радник) са 25 поена, а пратио га је Иван Тодоровић (Рибница) са 24, као и Мурад Кан (Спартак Суботица) и Томо Мицић (Јединство) са по 23.

Утакмице 3. кола БПШ Суперлиге

Рибница – Јединство

Спартак Суботица – Млади радник

Војводина – Таково

Црвена звезда – Раднички доо

Нови Сад Манекс – Спартак Љиг

Партизан Ефбет - Карађорђе

Фотографије: (Инстаграм: ok_crvena_zvezda, oktentobrenovac, oknovisad, ok_radnicki)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!