Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 14. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Протеклог викенда одиграна је већина мечева 14. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. У овом колу имали смо прилику да пратимо неколико узбудљивих дербија, али су и остале утакмице, као и обично, биле веома неизвесне, занимљиве и квалитетне. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева.

Одбојкашице:

14pk1

Петак, 27.01.2023.
 
Црвена звезда - Омладинац 3:2 (25:17, 23:25, 23:25, 25:19, 15:11)
 
Одбојкашице Црвене звезде оствариле су минималну победу у 14. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Ратка Павличевића су на домаћем терену надиграле Омладинац са 3:2.
Омладинац је без страха ушао у овај дуел и повео са 6:4 и 10:8. Ипак, тада је Звезда пронашла своју игру и за тили час је поенима Таре Таубнер и Јелене Стојић приволела резултат на своју страну (14:11). У наредних неколико поена виђена је изједначена игра, након чега су Београђанке у завршници још једном убациле у пету брзину и без превише проблема стигле до вођства од 1:0. Звезда је и на почетку другог дела меча наставила са добром игром. Очекивало се да ће домаћи тим и у даљем току овог сета наставити са доминантном игром, али је у тим тренуцима на сцену ступила Тијана Цветковић, која је својим поенима режирала преокрет (17:15). Успела је тада Звезда, и поред налета гошћи, да врати предност на своју страну, али јој је ривал све време био за петама. Тако је било све до резултата 22:21, када је Омладинац направио серију од 4:1, и на тај начин стигао до изједначења. Биле су и више него успешне у свим сегментима Уна Вајагић и другарице, што је резултирало вођством од 9:3 и 16:10. Ни тада гошће нису имале намеру да се зауставе и у финиш сета ушле су са лепом резултатском залихом (22:15). Иако је било јасно да је Омладинац близу великог преокрета, одбојкашице у црвено-белим дресовима пружиле су свој максимум како би се резултатски вратиле у сет. Мало је фалило да се то и догоди, пошто је домаћа екипа успела да спаси две сет лопте, али је Омладинац на крају искористио трећу шансу и повео је са 2:1. При резултату 17:15, у корист домаће екипе, када је Звездa успела да се одлепи и стигне надомак тај-брејка. У завршници овог периода, свој поентерски допринос дала је и искусна Ана Клегер, која је пре неколико дана појачала екипу са Бањице. До краја сета није било изненађења и Звезда је са 25:19, изборила пети сет. Одмах су Ана Живојиновић и другарице повеле са 4:1, па са 7:4 и 11:6. Међутим, у тим тренуцима су Уна Вајагић и Ива Шућуровић омогућиле својој екипи да смањи заостатак на само два поена (12:10). На крају, ипак, није било изненађења и Звезда је са 15:11, успела да из овог дуела изађе као победник.
 
Спартак - Срем 3:0 (25:21, 25:19, 25:12)
 
Одбојкашице Спартака савладале су Срем макисмалним резултатом на домаћем терену. 
 
Почетак утакмице припао је Срему, ималу су гошће почетну предност од 8:5, па затим и 10:7, након блока Живановићеве. Одбојкашице Спартака су полако смањивале заостатак, блоком Ане Јековић преокренуле су на 15:14. Расположена Татјана Матић, водила је екипу до освајања првог сета, успешним нападом доноси предност од 4 поена, 19:15. Јековић доноси предност Голубицама на утакмици од 1:0. Спартак је повео са 4:2 у другом сету да би Срем искористио пар грешака домаћих и преокренуо на 7:5.  Поново је Матићева била најсконцентрисанија те донела поравнање на 7:7. Разиграла се и Шипићева те су домаће повеле са 13:10. Ана Михајловић доноси поравнање 13:13, али одбојкашице Срема нису могле и више од тога. Уследила је нова серија Спартака, разиграле су се Павловићева и Коцићева па је предност стално расла. Спартак је повео са 24:16, гошће су затим нанизале три поена, мало смањиле заостатак али нису могле да угрозе високу предност расположених "Голубица".  Почетак трећег сета наговештавао је велику борбу. Међутим гошће су држале резултатски прикључак само првих десетак поена. Публика је уживала у пар дугачких поена које су по правилу обично завршавале у корист домаће екипе. Након управо тако једног дугог поена који је успешно завршила Лорена Шипић, Спартак је повео са 13:10. Коцићева повећава на 15:10 и већ тада се видело да Срем нема решење за разноврсну игру суботичанки. Домаће трећи сет завршавају поеном Баићеве и Павловићеве са убедљивих 25:12. 
 
14pk2
 
Субота, 28.01.2023.
 
УБ - Инђија 3:0 (25:21, 25:19, 25:19)
 
Екипа Уба забележила је максималну победу у 14. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. 
 
На самом почетку Уб је стекао велику предност, али успела је гостујућа екипа да средином сета изједначи. Уследила је игра поен за поен, али у завршници су Убљанке направиле серију од 8:3 и тиме повеле са 1:0. У други сет боље је ушла екипа Инђије, али поравнао је резултат тим Маријане Боричић. Наставак сета се констатно смењивао резултат, али је још једном Уб у завршници био бољи и дуплирао своју предност. Идентична прича виђена је и у последњем делу игре. Почетак је још једном припао Инђији, али исто тако је домаћи тим још једном успео да преокрене резултат и да сет заврши у своју корист. 
 
ЖОК Нови Сад - Батајница (ОДЛОЖЕНО)
 
ТЕНТ - Партизан Ефбет 3:1 (25:18, 22:25, 25:12, 25:19)
 
Одбојкашице ТЕНТ-а оствариле су своју 10 победу у 14. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. 
 
Одмах је ТЕНТ са осам узастопних поена дошао да вођства у првом сету. Рано стечену предност је одржавао све до завршнице, стигао до шест сет лопти, а затим поеном из блока и повео са 1:0. Иако су Обреновчанке још једном сјајно започеле сет, успео је Партизан да изједначи, а затим и преокрене резултат у своју корист. Све до краја домаћи тим није успео да се врати и тако су црно-беле поравнале на 1:1. Међутим, екипа из Обреновца је убацила у шесту брзину и наредна два сета све је било на њеној страни. Нису допустиле противнику да дође до своје игре и релативно лако одбојкашице ТЕНТ-а забележиле су своју десету победу. 
 
14pk3
 
Железничар - Јединство 3:1 (25:22, 22:25, 25:14, 28:26)
 
Одбојкашице Железничара из Лајковца успеле су да се ревенширају Јединству за пораз у полуфиналу Купа Србије, а уједно да им нанесу први пораз у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. 
 
Велика борба вођена је током првог сета, а предност се смењивала. Имало је Јединство три поена разлике, али сјајним сервисима и успешним нападима Ивановић, домаћи тим је изједначио резултат. Уследио је тајм-аут који је тражио  Јово Цаковић, али то није избацило Лајковчанке из налета. Дошла је домаћа екипа до две сет лопте, а поеном из блока Станојевић и до вођства од 1:0. Повео је Железничар одмах и на старту другог периода игре, али брзо је Јединство стигло до изједначења. Затим је гостујућа екипа серијод од 7:1 прешла у вођство, али је одмах тим Бранка Ковачевића узвратио истом мером и ушли смо у још једну неизвесну завршницу. Међутим, при резултату 22:22, уследила су три успешна напада капитена Старопазовчанки Исидоре Коцкаревић и ас-сервис Драговић и тиме са 25:22 су изједначиле на 1:1. Није пореметио изгубљени сет одбојкашице Железничара, већ су се скроз вратиле у свој ритам и водиле од почетка па све до самог краја трећег сета. Невероватном серијом од 10:2 стигле су до великих 11 сет лопти. Успешним блоком Велтман је Железничар освојио сет и дошао на корак до победе. Није се предало Јединство, већ су кроз расположену Бранку Тицу стигли до вођства у четвртом периоду. Водила је екипа Јово Цаковића са 18:13, па 20:15. Међутим, успео је Железничар да изједначи на 23:23 и ушли смо у драматичну завршницу која се играла на разлику. Имала је гостујућа екипа две сет лопте, али није успела и да их реализује, док са друге стране Лајковчанке су искористиле своју другу меч лопту и тиме тријумфовале са 3:1.
 
14pk9

 

Најефикаснија играчица у овом колу била је Уна Вајагић (Омладинац) са 30 поена, а пратиле су је Тара Таубнер (Црвена звезда) са 23 и Александра Узелац (Железничар) са 21 поеном.

14pk4

(Екипе поред чијих имена стоји * имају утакмицу мање у односу на остале)

Утакмице 15. кола БПШ Суперлиге

Спартак – ЖОК Нови Сад

Срем – Железничар

Црвена звезда – Јединство

Омладинац – ЖОК Уб

Инђија – ТЕНТ

Партизан Ефбет – АС Батајница

 

Одбојкаши:

14pk5

Субота, 28.1.2023.

Партизан Ефбет – Карађорђе   3:0 (25:20, 25:18, 25:16)

Пулени Бојана Јанића оправдали су улогу фаворита и лако изашли на крај са гостима из Тополе.

Права резултатска клацкалица виђена је на старту ове утакмице. Ипак, Партизан је средином сета успео да се одлепи на три поена разлике. Ту предност су домаћи вешто сачували и у завршници су без проблема стигли до вођства. За разлику од првог, црно-бели су од самог почетка другог сета наметнули своју игру, што се одмах одразило на резултат. Карађорђе ни у једном тренутку није имао шансу да се резултатски врати у овај сет и Партизан је веома брзо повео са великих 2:0. У трећем су актуелни освајачи Купа и Суперкупа Србије били најдоминантнији. По рецепту из претходног, Партизан је одмах направио лепу резултатску залиху, коју је, како се меч ближио крају, само повећавао и на крају уписао нова три бода на табели.

Млади радник – Спартак Суботица 2:3 (25:21, 22:25, 25:23, 18:25, 13:15)

Као што је то био случај у првом делу сезоне, Пожаревљани и Суботичани приредили су нам још једну утакмицу за памћење.

Средином уводног сета, при резултату 8:8, Млади радник прави серију од 8:1, која је, испоставиће се нешто касније, била пресудна. Покушао је Спартак у наставку да смањи заостатак, али је домаћин вешто чувао предност и повео је са 1:0. Суботичани су од старта другог сета били агресивни и одмах су почели да нижу поене. Ипак, екипа Драгана Бонића била је довољно стрпљива и пред саму завршницу успела је да преокрене резултат и поведе са 20:16. Ни ту није био крај узбуђењима, пошто је Спартак био довољно концентрисан и до краја сета је ривалу препустио свега два поена. Пожаревљани су у трећем сету били решени да што пре врате предност, што им је нешто касније пошло за руком, али уз доста муке, пошто им је вицешампион Србије све време дисао за вратом. Поред чињенице да је по други пут у заостатку за ривалом, Спартак је у четврти сет ушао силовито, са жељом да избори тај-брејк, који је његова специјалност. Тимска игра популарних голубова уродила је плодом и гости су нешто лакше у односу на претходне сетове успели да испуне зацртан циљ. Као што је то био случај много пута ове сезоне, Суботичани су доказали да играју најбоље када је најпотребније и у петом сету су залагањем читаве екипе стигли до велике победе на страни.

Спартак Љиг – Нови Сад Манекс    2:3 (25:23, 25:19, 23:25, 23:25, 16:18)

Иако су имали велико вођство и изгледну прилику, Љижани су и у 14. узастопном мечу остали без тријумфа.

Нови Сад је током већег дела уводног сета имао вођство у својим рукама, али је Спартак све време био за петама ривалу. Пожртвованост домаћих играча се на крају исплатило, пошто су у самој завршници успели да преокрену резултат у своју корист и поведу са 1:0. Позитиван резултат у првом, дао је додатни мотив изабраницима Ненада Ковачевића у другом сету. Од почетка, па до самог краја су Љижани били бољи ривал на терену и потпуно заслужено су дошли до велике предности. Међутим, у тим тренуцима се пробудио и Нови Сад, који је након велике борбе у наредна два сета успео да изађе као победник и утакмицу одведе у тај-брејк. А тамо смо имали прилику да гледамо још једну драму. Почетак одлучујућег сета био је у знаку велике борбе, што се одразило на резултат. Спартак је први запретио, пошто је у самој завршници повео са 13:11, али је недуго затим уследела сјајна серија блокова Новосађана, који су са три везана поена стигли до меч лопте. Морали су у наставку још мало да се помуче изабраници Неџада Османкача, али су на крају испунили зацртан циљ и остварили минималну победу.

Таково – Војводина   0:3 (23:25, 20:25, 19:25)

Новосађани су без великих проблема у Горњем Милановцу уписали тринаести овосезонски тријумф.

Таково је храбро ушло у овај дуел и све до средине уводног сета имало је минималну предност. Ипак, Војводина се брзо стабилизовала и серијом поена успела је да се приближи освајању овог периода, што јој је касније и пошло за руком. Готово иста слика виђена је у другом сету. Милановчани су били бољи у првом делу, док је шампион Србије био агресивнији у другом и на веома сличан начин повео је са 2:0. Војводина је трећи сет отворила серијом од 11:1, и већ тада је било јасно да ће изабраници Слободана Бошкана изаћи као победници из овог дуела. Успело је Таково у наставку да смањи заостатак, али ништа више од тога и „лале“ су заслужено уписале нови тријумф.

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Мурад Кан (Спартак Суботица) са 25 поена, а пратили су га Семед Халиловић (Спартак Љиг) са 24 и Бранко Копитић (Нови Сад Манекс) са 21 поеном.

(Екипе поред чијих имена стоји * имају утакмицу мање, а екипа поред чијег имена стоје ** има две утакмице мање у односу на остале)

Утакмице 15. кола БПШ Суперлиге

Карађорђе – Јединство

Партизан Ефбет – Спартак Љиг

Нови Сад Манекс – Раднички доо

Црвена звезда – Таково

Војводина – Млади радник

Спартак Суботица – Рибница

(Фотографије: ОК Војводина, ОК Млади радник, Subotica.info, Instagram @oktentobrenovac)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!