Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Железничар, Јединство и ТЕНТ надиграли неугодне ривале

Одбојкашице Железничара из Лајковца, Јединства из Старе Пазове и ТЕНТ-а, оствариле су победе у веома захтевним мечевима 12. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лајковчанке су са 3:0 (25:18, 25:18, 25:16) победила Партизан, док је Јединство надиграло Уб са 3:1 (22:25, 25:20, 25:11, 29:27). ТЕНТ је у најзанимљивијој утакмици овог кола савладао Црвену звезду са 3:2 (26:24, 17:25, 20:25, 25:23, 15:10) и на тај начин нанео јој трећи узастопни пораз у првенству.

Железничар Лајковац – Партизан Сокербет

У првом периоду Железничар је кренуо оштро и повео на самом старту. Наставио је тим Бранка Ковачевића да ређа поена и освојио први сет са 25:18. Где су стале у првом, наставиле су у другом сету Лајковчанке. Водиле су током целог периода, а серијом од шест поена повеле су са 21:12. Била је то недостижна разлика за Партизан, а Железничар је без проблема дуплирао своју предност. Расположена екипа из Лајковца није дозволила ни у трећем периоду да их изненади Партизан, већ су са 25:16, рутински стигле до победе и нова три бода.

Актуелни освајач Купа тренутно заузима другу позицију са два бода мање од првопласираног Јединства, док је Партизан на осмом месту.

zel par

Тренер Железничара из Лајковца, Бранко Ковачевић, сматра да његова екипа мора да подигне ниво игре у предстојећим мечевима: "Искрено, нисам баш најзадовољнији игром. Пробали смо рутински да одиграмо, али ми нисмо екипа која треба на тај начин да игра. Прошло је не кажњено, али мораћемо боље да одиграмо у наредне две утакмице" - рекао је Ковачевић.

Најефикаснија играчица у домаћој екипи била је Јована Миросављевић са 14, колико је освојила и Нада Митровић код гостију. Железничар ће у наредном колу играти са Јединством, док ће Партизан одмерити снаге са ТЕНТ-ом.

Јединство Стара Пазова - Уб

После првог сета у којем је Уб био успешнији након преокрета који се догодио средином овог периода, Јединство је заиграло много ангажованије. Екипа Јове Цаковића је у другом делу игре брзо дошла до изједначења, највише захваљујући сјајној игри у одбрани, да би већ у наредном сету на више него доминантан начин преокренула укупан резултат. Четврти сет био је најнеизвеснији, пошто су обе екипе пружиле свој максимум, али је на крају домаћин још једном био концентрисаније и остварио је велику победу.

Јединство и након овог кола остаје на првом месту на табели. Исти случај је са екипом Уба, која и даље држи четврту позицији.

jed ub

Тренер Јединства, Јово Цаковић, рекао је да их очекује занимљив наставак лиге: "Задовољан сам што смо наставили низ победа. Победио је тим, играло је свих 10 играча. Морао сам и да ротирам тим, после другог сета пребацио сам Бранку Тицу на корекцију да би добили ширину у нападу и то је уродило плодом. Честитке и Убу, играју много боље у односу на почетку сезоне" - закључио је Цаковић.

Најзаслужнија за победу своје екипе била је Бранка Тица са сјајних 27 поена, док је у пораженом тиму Љиљана Ранковић додала 16. Јединство ће у следећем колу гостовати Железничару у Лајковцу, док ће Уб играти са Спартаком у Суботици.

ТЕНТ – Црвена звезда

Уводни сет обиловао је преокретима. Обе екипе дале су све од себе да дођу до вођства, али је резултатска разлика одлучила да оно припадне домаћину. Није то превише утицало на екипу Цревен звезде, која је у наредна два сета без превише муке стигла до преокрета. Ипак, нису се Обреновчанке тек тако предавале и после боље игре у завршници четвртог сета су одвеле меч у тај-брејк. Иако се очекивало да ће се борба распламсати у петом сету, ТЕНТ то није дозволио. Екипа из Обреновца је на лак начин дошла до резултатске залихе, коју је касније претворила у велику победу.

ТЕНТ тренутно заузима пето место на табели, док је Звезда пала на трећу позицију.

tent czv1

Шеф стручног штаба ТЕНТ-а, Владимир Васовић, изјавио је да ће његов тим покушати да заврши полусезону на најбољи могући начин: "Јако важна победа за нас. Честитке екипи на победи. Много је ова победа значајнија за нас од самог неког резултатског и бодовног значаја. Психолошки моменат је много битан за нас у овом тренутку. Волео бих да наставимо у ритму добрих игара, евидентно је да смо у последњих неколико утакмици подигли ниво игре“ - закључио је Васовић.

У домаћој екипи се највише истакла Сара Царић са 25 поена, док је у пораженом тиму Јелена Лазић забележила 22. ТЕНТ ће у наредном колу гостовати Партизану, док ће Црвена Звезда дочекати Инђију.