Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Почињемо дербијем на Бањици

После три уводна кола, код дама су се издвојиле три екипе са исто толико победа, а вечерас на старту овог 4. кола састаће се Црвена звезда и Јединство из Старе Пазове. Сећамо се сигурно утакмице из полуфинала прошлосезонског плеј-офа, када је виђена сјајна утакмица на Бањици, а ето и вечерас ће, као и тада, први судија бити Роберт Леко који је и ономад показао врхунски квалитет.


Шта ћемо вечерас видети? Са домаће стране једну нову Звезду, по некима слабију него прошле сезоне, али ону која се, можемо рећи, својим снагама упустила у нову сезону и за сада делује одлично. Знали смо шта можемо да очекујемо од Јелене Лазић и Николине Лукић, па и од повратнице у нашу лигу Сашке Ђуровић, али Катарина Станковић је била велика непознаница за све и за сада изгледа да смо добили ново откриће. Не треба одмах очекивати од ње врхунске партије, успони и пасови су нормална ствар, али се лепо уклопила у Гршићев систем.

С друге стране, Јединство из Старе Пазове, актуелни шампион и победник Суперкупа. Иако тако можда не делује на први поглед, ово је неко ново Јединство, а ево и зашто. Причали смо већ да је отишла само Исидора Коцкаревић, а на њено место дошла Уна Вајагић па односи унутар прве поставе не би требали драстично да се промене. Вајагићева оправдава оне партије које је прошлих сезона приказивала у Омладинцу, али по свему што смо видели до сада, успео је Цаковић да устроји све на време. За мене, Ивана Недељковић је откровење сезоне и на њу нико није обратио пажњу пре Суперкупа у Лазаревцу где је била можда и играч одлуке (за мене дефинитвно). Осмајић и новајлија Шућуровић сјајно функционишу, али снага основне дијагонале у виду сестара Миљевић главна је предност Јединства над свим осталим екипама у лиги.

Све ово говори да је Јединство вечерас фаворит, без обзира на гостујући терен где су Старопазовчанке прошле сезоне могле да буду заустављене у походу ка титули. Очекује нас ватромет, то је сигурно, тв пренос ће све зачинити и подићи на виши ниво, а нама остаје само да уживамо у одбојци.

У овом колу биће још занимљивих мечева код девојака. Раднички чека Омладинац и видећемо у директном дуелу ко ће имати веће шансе за опстанак у лиги. Инђија дочекује Уб и знаћемо ускоро да ли је она победа у Суботици дала довољно полета за још један меч са фаворитом. ТЕНТ је фаворит код куће против Спартак, али и „голубице“ морају да се ваде после 0:3 са Инђијом, а Партизан и Срем ће одмерити снаге у веома важном дуелу за оба тима. Једино се чини да би Железничар могао да има нешто лакши посао на гостовању Клеку.

Код мушкараца, овог викенда нас очекује пет мечева јер су Војводина и Таково свој меч одгодили за 15. новембар, због путовања и европских обавеза Новосађана.
Млади радник и Ниш ће отворити коло у суботу и, како сада ствари стоје, Ниш је фаворит. Пожаревљани су узели само сет у три кола и ако желе да опстану у лиги, требаће им брзи покрет и нека победа. Неће бити лако Спартаку у Старој Пазови јер су Сремци у прошлом колу дошли до прве победе, а Суботичани су у озбиљном ритму одигравања утакмица. Славили су у Европи и сигурно се додатно уморили, а и знамо како је играти у Старој Пазови на коју је домаћа екипа навикнута и ту црпи додатну предност против сваког ривала.

Биће веома занимљиво у дуелу Карађорђа и Радничког. Оба тима су са скором од две победе и поразом и то не треба никога да изненади. Оба тима имају одличне екипе и високе амбиције, зато ће овај дерби показати ко је тренутно у бољој форми, а домаћин је можда благи фаворит јер није имао обавеза у Европи, за разлику од Крагујевчана.

Црвена звезда је фаворит у Краљеву, иако Рибница има за сада победу више. Често Краљевчани играју по систему топло-хладно, али чекамо и београдске црвено-беле да се коначно покажу у очекивано правом светлу. Мада, шансе су можда 55-45 на страни Звезде. За крај кола, у недељу ће, актуелни шампион Партизан Ефбет на гостовање Борцу и биће то права прилика за Јанића и екипу да се опораве од турнира квалификација за Лигу шампиона, али и спреме за нове европске изазове.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!