Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Топола и Стара Пазова зову на дербије

Текућа недеља богата је одбојкашким дешавањима и гледали смо већ наше клубове у европским такмичењима. Учинак је половичан и није мали успех што ћемо и даље у такмичењима ван Србије имати неколико екипа, али, уз дужно поштовање свима, ништа не може да се мери са победом Јединства из Стар Пазове над Милузом у Лиги шампиона.

 

Исписана је нова историја нашег актуелног шампиона и зато свака част Цаковићу и његовим девојкама на сјајној игри и резултату.

Враћамо се у 9. коло наше Суперлиге које почиње већ у петак, а овог викенда у обе конкуренције имаћемо по један велики дерби.
Како ред налаже, крећемо са дамама. Коло отварају Црвена звезда и Раднички Бластерс у петак од 18 часова и тешко да се нешто ново може рећи, јер је велика разлика у квалитету екипа. Звезда има своје планове, лагано „надолази“ и биће све боља, а Раднички треба да искористи сваки меч до краја сезоне да скупља искуство за неке наредне изазове.

Суботњи програм отварају Клек и Инђија од 18 часова, а гошће су фавориткиње у овом дуелу, али ће морати то и да докажу. Клек је победом над Радничким показао квалитет и да се у Банату и даље добро ради, а можемо само да се надамо да је у Инђији све у реду и да очекујемо боље партије. Инђинчанке су неколико пута непријатно изненадиле, или смо можда више очекивали од њих, али тим је квалитетан и рекло би се да резултат не осликава право стање. Меч и потенцијална победа у Клеку можда би биле иницијална каписла за успешнији наставак.

У суботу Јединство у Старој Пазови дочекује Уб од 19 часова и то је дерби овог кола, без обзира на чињеницу да је Јединство на врху табеле, без пораза, јер је Уб екипа која увек може да победи било кога. Могле су и боље против Волунтарија, али су се солидно показале. Колико је Европа оставила трага на обема екипама, видећемо, али ове сезоне је Јединство већ једном било боље и освојило Суперкуп. Обе екипе се лагано комплетирају, враћају се девојке које ће додатно појачати конкуренцију и оба клуба ће ускоро бити најјача могућа.

У истом термину, Железничар дочекује Спартак и у овом мечу може да буде свега. Пре свега у погледу резултата јер оба тима имају своје предности. За Железничар је то домаћи терен и појачање у виду Божице Марковић, а за Спартак појачање у виду тренера Мора и чињеница да игра делује боље. У прошлом колу су против Јединства „голубице“ биле веома добре (не рачунамо четврти сет), а Лајковчанке су претрпеле максимални пораз у Обреновцу. Железничар је у низу од 14 везаних победа против Спартакa у свим такмичењима и фаворит је код куће.

Срем дочекује ТЕНТ који ће бити мало уморан од сусрета са Лугожом, али су гошће фавориткиње. Имају Обреновчанке висок квалитет, али и Срем своје адуте који се тренутно огледају 6. местом и половичним односом победа и пораза. Домаћи терен у Сремској Митровици може да буде још једна предност Срема, али требаће им много више како би евентуално наудиле фавориту.

Омладинац и Партизан Ефбет затвориће ово коло двобојем у недељу од 18 часова. На овом дуелу тешко је предвидети фаворита и некоме дати предност, јер обе тима имају своје предности па 50-50% звучи максимално реално. Омладинац је млад, играчки утегнут и у пољу нема изгубљене лопте, док црно-беле делују физички доминантније и свакако искусније. Видећемо шта ће терен показати, али хала у Старој Пазови је тешко освојива тврђава.

Мушкарци крећу у петак до 16.30 часова, а све почиње дуелом Борца и Рибнице, екипа које су до сада жестоко подбациле. Старчевци су, уз Млади радник, приковани за дно табеле и делује да ће се до краја борити само за избегавање последње позиције, а Краљевчани са само два тријумфа у осам мечева су далеко испод свог реномеа. У дуелу искусних екипа домаћи терен може да буде превага па не треба искључити потенцијално „изненађење“ и победу Борца.

Од 19 часова у петак гледаћемо дуел најпријатнијих изненађења сезоне: Карађорђе дочекује Ниш (ТВ Аренаспорт) и све је спремно за празник одбојке у Тополи. Тренутно, Карађорђе је други, а Ниш први и оба тима су у сјајној форми, зато нећемо причати о фавориту. Очекивало се да ће се одлазак Нејића осетити код Нишлија, али „родио“ се неки нови Матић и бије све редом. Ниш је свакако познат по врсним коректорима па се све некако уклапа. С домаће стране, Тополци знају шта желе, показали су толика тога доброг ове сезоне да не би покварили утисак ни да изгубе све мечеве до краја сезоне.

У петак од 20.30 часова Црвена звезда дочекује Јединство и велики је фаворит. Јединство је последњи пут славило против црвено-белих у Београду у другом делу сезоне 18/19, па не треба очекивати подвиг јер Звезда би победом и неким повољним развојем ситуације у овом колу могла да поправи пласман на табели.

Дерби имамо и у Крагујевцу где Раднички дочекује Војводину. Младост против искуства у увек неугодном „Језеру“ обећава добар меч. Оба тима су испала из Купа ЦЕВ ове недеље, Шумадинци од Румуна, а Новосађани од Шпанаца, па се окрећу првенству, а прошле сезоне су уписали максималне победе на домаћем терену у међусобним сусретима. Показали су до сада квалитет и заслужено су у врху и помињу се у најужем кругу фаворита за титулу.

После проласка у Европи, Партизану су сигурно порасли апетити и Таково им долази у правом тренутку да се настави победнички низ. Црно-бели су кроз златни сет обезбедили још изазова ван граница наше земље, али тим из Горњег Милановца је све само није лаган ривал. Таково изгледа одлично, у прошлом колу су узели сет Звезди, мада делује да су могли и више у том четвртом сету, а у Београд ће доћи да се надигравају. Није реално претити актуелном шампиону, али нада увек постоји.

За крај, у понедељак од 19 часова састаће се Спартак и Млади радник и биће то занимљиво одмеравање снага. Суботичани можда нису најзадовољнији са скором 4-4, а Пожаревљани тек са 0-8 па свима треба победа. Млади радник је живнуо, иако без победе, делује све бољи па ће сигурно потражити шансу у Суботици, али „голубови“ ће на свом терену бити ближи тријумфу.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!