Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

”Из мог угла” са Синишом Стојменовићем: Да, али Дарко не игра...

После тријумфа, првог у сезони, у Сремској Митровици, па и два освојена сета у Купу против Железничара, многи су у дворану ”Мастер” дошли у нади да ће одбојкашице Партизана у најману руку играти „нерешено“ са прваком Србије. Они мало реалнији очекивали су, пре свега, добру игру црно – белих девојака, јер су сада, осим неколико нових одбојкашица пристиглих у последњих пар сезона, коначно добили и тренера са шампионском биографијом. И једни и други су заборавили врло битну ствар, услед чега су се вероватно разочарани вратили кућама, а то је – Дарко Закоч не игра.


Каже се, не тако ретко, да један тим игра онолико колико му други тим дозволи. У дуелу Партизана и Уба, оркестар Маријане Боричић је од самог старта „засвирао“ по нотама које домаће нису могле да прате. Штавише, ако се и даље држимо нота, одбојкашице Партизана су се сударале, па ишле на различите стране, биле су тотално „ван слуха“. Одбојкашким речником, без пријема сервиса, без напада, одбране, доброг сервиса.

Олакшавајућа околност свакако је то што су спрам себе имале учесника групне фазе Лиге шампиона и тај податак као да им је оковао и руке и ноге. А треба подсетити да из стартне поставе, од седам девојака, њих четири има (бар неко) интернационално искуство. На другој страни петорка повратница „од преко“, које играју за Уб, деловале су уиграније него до сада. Без обзира на квалитет ривала, изгледа да из меча у меч играју све боље и да ће то ускоро бити оно што су желеле још када су се окупљале. Тако је овај меч укратко прокоментарисала и Љиљана Ранковић, једна од неколико најбољих актера овог дуела (наравно сви са стране Уба).

По многима, можда чак и онима са почетка приче, Партизан је овог лета довео „звучна појачања“ (претходно се одрекавши неких младих играчица). Пре би се рекло да су довели нове играчице, које тек треба да докажу да су појачања. Једино право појачање је Дарко Закоч. Али, још једном – Дарко Закоч не игра, а и питање је да ли би, и ко би био у саставу да је прихватио црно – бело кормило пре неколико месеци, а не пре неколико дана. Зато они који су после „нуле“ Партизана против Уба прокоментарисали да „ни он не може да им помогне“, морају да имају све компоненте како би доносили закључак, како се прича не би понављала.

Слађана Ерић, атрактивна одбојкашица која је током своје богате и успешне каријере стекла статус једног од симбола српске одбојке, наставиће да одушевљава љубитеље спорта у Србији и у наредном издању Банка Поштанска штедионица Суперлиге, овог пута у дресу суботичког Спартака. Популарна Слаки је недавно прославила 40. рођендан, а ово ће јој бити 23. професионална сезона играња у елитним одбојкашким такмичењима.

И у наредној сезони имаћемо привилегију да гледамо Слађану Ерић на одбојкашким теренима широм Србије!
Милија Мрдак, освајач трипле круне са Партизаном, ипак је донео одлуку да и наредне сезоне носи црно-бели дрес. На клупи вечитих ривала ће бити Ивица Јевтић са новим тимом. 
 
Мрдак остаје капитен црно-белих, Јевтић са новим тимом у Црвеној звезди