Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 7. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше

Одигране су све утакмице 7. колa Банка Поштанска штедионица Суперлиге у мушкој и женској конкуренцији. Као и увек, било је веома занимљиво и неизвесно, а у наставку можете прочитати кратке извештаје са свих утакмица.

ОДБОЈКАШИЦЕ:

Петак 12.11.2021.

Црвена звезда - Спартак Суботица 3:0 (25:23, 25:15, 25:5)

Црвена звезда наставила је низ утакмица без пораза у Суперлиги.

Спартак је током првог дела уводног сета био бољи ривал на терену, да би изабранице Александра Владисављева у наставку дошле до преокрета, после чега се играло поен за поен. Звезда је у неизвесној завршници ипак успела да искористи прву сет лопту и повела је са 1:0. У другом делу игре црвено-беле одбојкашице су од старта биле у лепој резултатској предности, коју су крунисале освајањем другог периода. У трећем сету је постајала само једна екипа на терену. Црвена звезда била је толико доминантна и агресивна да је ривалу допустила да освоји свега 5 поена и остварила је још једну, седму победу у првенству.

Субота 6.11.2021.

Партизан Сокербет – ЖОК Уб 0:3 (14:25, 19:25, 19:25)

Уб је на неугодном гостовању у Београду, лако стигао до три бода.

Убљанке су од самог старта показале иницијативу и направиле су серију од седам поена. Ова рана предност била је довољна тиму Маријане Боричић да поведе са 1:0. Са истом енергијом гошће су ушле и у други део игре. Стигле су до резултатске разлике већ на самом старту, коју су одржавале како је овај период одмицао и дуплирале су своју предност. Иста ситуација виђена је и у трећем делу игре, Уб је поново био успешнији и заслужено је однео три бода кући. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

ЖОК Клек МД Зрењанин - Јединство Стара Пазова 0:3 (19:25, 14:25, 14:25)

Тим који са клупе предводи Јово Цаковић лако је дошао до седмог тријумфа у сезони против екипе која тренутно заузима последње место на табели.

Иако је Клек отворио меч са 6:1, Јединство је врло брзо направило серију 11:2 и преокренуло је резултат. У наставку су гости смо повећали своју предности и дошли су до вођства. Други и трећи период били су пресликани. Екипа из Старе Пазове је у оба случаја била и више него ефектна, направила је резултатску залиху и на лак начин стигла је до победе. Јединство је овим тријумфом задржало прво место на табели са два бода више у односу на Црвену звезду.

jed klek

ТЕНТ - Инђија 3:2 (25:14, 21:25, 26:28, 25:19, 15:6)

Најбољи меч овог кола одигран је у Обреновцу, а актери су били ТЕНТ и Инђија.

Одбојкашице које предводи Владимир Васовић лако су стигле до вођства од 1:0, у сету у којем су наметнуле свој ритам. Ипак, Инђија је у наредна два периода подигла ниво своје игре и прво је дошла до изједначења, а нешто касније и до потпуног преокрета, иако је у трећем сету тим из Обреновца имао сет лопту. Међутим, ТЕНТ се није предавао, бацио је све карте на напад, што му се исплатило и одвео је меч у тај-брејк. Видно уморна Инђија није могла да парира екипи која је била у налету, и ТЕНТ је изашао као победник како из петог сета, тако и из целог меча. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Железничар Лајковац - ЖОК Срем 3:0 (25:13, 25:15, 25:18)

Лајковчанке су код куће дошле до пете победе у досадашњем току првенства.

На самом старту Железничар је повео са 12:3, и већ је тада било јасно да ће се Срем тешко вратити у први сет. До краја су изабранице Бранка Ковачевића само повећавале предност и повеле су са 1:0. Иста игра екипе из Лајковца виђена је и у наредна два периода. У другом је домаћин после нешто нервознијег почетка стекао резултатску залиху и дуплирао је предност. Гости су после лошег старта у трећем сету подигли ниво игре и стигли су изједначења средином овог периода. Ипак, Железничар није допустио сензацију, и у наставку је одиграо опрезно, што му је омогућило освајање трећег дела игре и славље у овом мечу.

žel srem

Најефикаснија играчица у овом колу била је Ана Митровић (ТЕНТ) са 24 поена, а пратио ју је двојац из Инђије, Теодора Исаиловић са 23 и Теодора Обреновић са 19 пеона.

Утакмице 8. кола БПШ Суперлиге

Јединство Стара Пазова - Инђија

ЖОК Срем Сремска Митровица – ТЕНТ

ЖОК Уб - Железничар Лајковац

Црвена Звезда - ЖОК Клек МД Зрењанин

Спартак Суботица - Партизан Сокербет

ОДБОЈКАШИ:

Петак 12.11.2021.

Војводина НС семе – Спартак Љиг  3:1 (25:17, 25:23, 21:25, 25:17)

У првој утакмици 7. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге, Војводина је обезбедила четврту везану победу.

Новосађани су већ на старту првог сета дошли до резултатске разлике, коју су одржавали до самог краја. Успела је екипа из Љига у завршници да смањи вођство домаћина, али ни то није било довољно и Војводина је повела са 1:0. Пробудили су се гости у другом делу, и приказали су много бољу игру. Имали су предност све до резултата 16:13, када је тим Слободана Бошкана направио серију од пет поена и стигао је до преокрета. До краја је Спартак покушао још једном да изненади актуелног шампиона Србије, али без успеха. Веома добру игру из претходног, екипа Ненада Ковачевића крунисала је у трећем сету. Од почетка су били у предности, коју су каније повећавали и резултатски су се вратили у меч. Међутим, Новосађани су желели да избегну ново изненађење у четвртом периоду, подигли су ниво своје игре и убрзо су дошли до нова три бода. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

voj ljig3

Спартак Суботица - Ниш 3:0 (25:16, 25:17, 25:17)

Суботичани су на свом терену дочекали Ниш, са надом да ће доћи до нове победе.

Нису изабраници Ивице Јевтића ништа препуштали случају од почетка утакмице. Иако је Ниш боље ушао у први сет, Спартак је већ до средине овог периода био у резултатском суфициту, који је до краја само повећао и повео је са 1:0. Идентична ситуација виђена је и у другом делу игре. Домаћин је после мало лошијег почетка сета, наметнуо свој ритам и до краја није било изненађења. За разлику од прва два, екипа из Суботице је током трећег периода била све време у предности. Колико је домаћа екипа била добра сведочи чињеница да је разлика у једном делу сета била 10 поена. На крају, Спартак је освојио трећи део игре са 25:16, и на тај начин је дошао до пете победе у сезони.(Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Субота 13.11.2021.

Таково - Раднички доо 2:3 (25:12, 23:25, 22:25, 25:16, 9:15)

Сјајан меч приредили су нам Таково и Раднички у Горњем Милановцу

Таково је после изједначеног почетка меча преузео иницијативу и врло лако дошао до предности. Ипак, Крагујевчани су у наредна два, поприлично изједначена, сета, дошли до великог преокрета. Домаћин се није предавао и још једном је на веома убедљив начин освојио сет и одвео је меч у тај-брејк. Ако је неко у досадашњем току сезоне показао како се игра у петом сету, то је онда Раднички. Екипа из Крагујевца је још једном изашла као победник из тај-брејка и остварила је другу везану победу у Суперлиги.

tgm rkg

Недеља 14.11.2021.

Партизан Сокербет - Млади радник 1:3 (25:23, 18:25, 22:25, 20:25)

Пожаревљани су у Београду изненадили домаћу екипу Партизана.

После изједначене игре у првом делу сета, Партизан је направио резултатску разлику која му је касније омогућила да поведе са 1:0. Међутим, Млади радник је брзо заборавио на дешавања из претходног сета, и у другом периоду је заиграо доминантније, што му је донело изједначење. Готово иста слика из првог, виђена је у трећем делу игре, али је овог пута екипа из Пожаревца била успешнија. У четвртом, испоставиће се последњем сету, гости су још једном били агресивнији и концентрисанији и стигли су до велике победе над прошлогодишњим финалистом плеј-офа. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Рибница – Црвена звезда 2:3 (19:25, 25:22, 29:27, 21:25, 29:17)

Какав меч! Рибница и Звезда приредили су нам убедљиво најинтересантнији меч у досадашњем току првенства.

Иако су Београђани боље ушли у први део игре, Рибница је брзо стигла до изједначења, али су гости у завршници ипак дошли до предности. Велика борба настављена је и у наредна два сета, која су припала Рибници. Трећи сет био је посебно занимљив јер су Краљевчани успели да спасу пет меч лопти. Црвено-бели су успели у четвртом периоду да се врате у меч, пошто су стигли до изједначења. Неизвесност је ескалирала у одлучујућем, петом сету. Током читавог периода играло се поен за поен. Домаћин је и поред осам меч лопти остао кратких рукава, док је Звезда из седмог покушаја била успешна и на тај начин задржао је прво место на табели. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Када је мушка конкуренција у питању, највише су се истакли Никола Мељанац (Црвена звезда) и Младен Бојовић (Млади радник) са 27 поена, а пратио их је Милош Надаждин (Спартак Љиг) са 24 поена.

Утакмице 8. кола БПШ Суперлиге

Црвена звезда - Ниш

Млади радник - Спартак Суботица

Спартак Љиг - Партизан Сокербет

Раднички доо - Војводина НС семе

Рибница - Таково

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!  

Одбојкаши Црвене звезде забележили су убедљив тријумф у првој утакмици финала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Ивице Јевтића су вечерас, на свом терену, надиграли Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:19, 25:21 и 25:23.

Црвено-бели силовити на препуној Бањици: Звезда повела у финалној серији!

У одбојци, насупрот фудбала и кошарке где је то редовна појава, вечити ривали, два славна спортска колектива, имена која се са поштовањем и дивљењем изговарају свуда у свету и један су од синонима српског спорта - Црвена звезда и Партизан, немају често прилике да у међусобном дуелу решавају питање шампионске титуле.

Празник одбојке: Дуел “вечитих” за титулу и историјски престиж!