Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем (11. недеља)

Наш новинар-аналитичар, Марко Ристић, даје своја предвиђања за наступајуће, 11. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше.

Суперлига (ж)

Црвена звезда – Железничар (петак, 18.30 - OSSRB YouTube)
Пред нама је један од дербија шампионата, а ако све прође како желе, могли смо лако да видимо и финале Купа Србије које ће играти Црвена звезда и Железничар. Београдске црвено-беле су у прошлом колу претрпеле први пораз ове сезоне и то у вечитом градском дербију од Партизана, иако су у укупном скору освојиле 12 поена више. Поразом су препустиле место Јединству, а очекује их по многима најтежи испит јер им у госте долази екипа из Лајковца.
У првом делу шампионата Београђанке су славиле у Лајковцу после дугих и квалитетних пет сетова, па је готово сигурно да ће Железничар желети да узврати истом мером. Улог је велики за оба тима. Београђанке ако победе побегле би на две победе од овог конкурента, а Лајковчанке би у случају тријумфа и за њих повољног резултата између Партизана и Јединства, могле на прво место. Тешко је рећи шта може да се очекује у овом сусрету, осим квалитетне представе и празника одбојке.
Наше предвиђање: Железничар побеђује 3:2.

Клек – ТЕНТ (петак, 18.00)
Све мање времена има Клек за прву победу у сезони, а онда и за укључење у борбу за опстанак у елити. Ипак, долази им у госте тим који пуца високо и има младост која не зна за границе. Банаћанке су на почетку првенства узеле сет у Обреновцу, а чини се да би то у овом тренутку опет могао да буде њихов максимум са овим ривалом.
ТЕНТ се комплетирао, проиграо, пре свега вођен сјајним тандемом средњих блокера Куртагић – Ђуровић, али тимска игра иде у бољем смеру што је веома важно за „енергетичарке” пред неке тешке дуеле у наставку лиге. Тешко је очекивати да ће Обреновчанке у овом тренутку дозволити себи луксуз па изгубити и сет у Клеку.
Наше предвиђање: ТЕНТ побеђује 3:0.

Спартак (С) – Инђија (петак, 19.00)
Колико је меч између Спартака и Инђије важан довољно говори поглед на делегирање судија, а избор првог делиоца правде пао је на нашег судију из прве категорије Ђорђа Стевановића. Дуел у првом делу првенства био је веома занимљив, препун борбе за сваку лопту и тако нешто може да се очекује поново. Тада су Суботичанке имале предност од 2:0, али је Инђија преокренула и дошла до већег дела плена. Суботичанке су повезале два пораза на тешким гостовањима, а све после победе над Партизаном. Ово је за њих меч по мери и домаћи терен би могао да одигра велику улогу, а Суботичанке су се већ реванширале Инђијкама максималном победом у Купу.
Инђијке су и даље на сјајном 6. месту, са четири победе су нас све одушевиле и једно велико браво за све до сада за новајлију у лиги који је веома близу да и математички обезбеди опстанак, што је увек примарни циљ. Видећемо шта је Јерковић спремио за напад на „Дудову шуму”, а екипа предвођена Јеленом Луковић има своје шансе да дође до још једног подвига.
Наше предвиђање: Спартак побеђује 3:2.

Партизан Сокербет – Јединство (СП) (субота, 17.00)
Прави је тренутак да видимо који су домети Партизана. После три везане победе, посебно после оне над Звездом, црно-беле су сигурно осокољене и тим Дарка Закоча улази у другу димензију. Док су биле при дну табеле, није могло да се претпостави када ће квалитетан састав да проигра, а сада знамо да може и да је веома опасан. Угостиће Јединство и биће права прилика да видимо шта може искуство против квалитетне младости.
Старопазовчанке су само на једно коло препустиле лидерску позицију, па су се експресно вратиле. Убедљива победа у Сремској Митровици загрејала је Јединство на довољну радну температуру да може да се нада наставку добрих игара. У дуелу Јова Цаковића и Дарка Закоча можемо да очекујемо озбиљну шаховску партију, али чини се да младост из Срема може много, посебно што су овог ривала код куће савладале релативно лако.
Наше предвиђање: Јединство побеђује 3:1.

Уб – Срем (субота, 18.00)
После меча Лиге шампиона са Хемиком и пред реванш сусрет полуфинала Купа Србије са Црвеном звездом, одбојкашицама Уба ће веома добро доћи један меч са номинално слабијим противником. Квалитет актуелног шампиона довољно је велики да лагано решава победе против тимова из доњег дома, без обзира на умор и згуснут распоред. Ово је трећа сезона у којој се састају ова два ривала, а у претходних пет сусрета Уб је уписао свих пет максималних победа.
У невреме долази овај меч за играчице Срема јер пораз од Уба, а евентуална победа Спартака би оставила Сремице на незавидној претпоследњој позицији са два трјумфа. Биће веома тешко Срему да се одупру налетима шампиона, а и традиција је против њих.
Наше предвиђање: Уб побеђује 3:0.

Суперлига (м)

Војводина НС семе – Црвена звезда (петак, 17.30 - РТВ)
У највећем дербију наше одбојке имаћемо дуел „рањених” екипа које су пре неколико дана испале у полуфиналу Купа Србије па овај меч има велику важност за оба црвено-бела тима. Новосађани су славили пирову победу над Партизаном, али се неће борити за трофеј, а пред меч Лиге шампиона, Звезда ће бити прави противник да се види тренутно стање у екипи. До доласка Баранека остало је мало времена, Парапунов се опоравио, а Воша ће тек по комплетирању екипе заличити на актуелног шампиона.
Прошло је доста времена од када је Црвена звезда долазила у Спенс са ореолом фаворита, али то је сада случај јер тим Игора Жакића је лидер на табели и има солидну предност над најближим пратиоцима. Евентуалном победом у Новом Саду, Звезда би дошла јако близу да на крају другог дела шампионата има чврсту прву позицију. Иако је било 3:0 у Београду у првом делу, по сетовима је било веома неизвесно, а том победом је Звезда прекинула низ од четири везана лигашка пораза против Новосађана. Сигурно је да нас очекује нови одбојкашки класик и борба за сваки поен.
Наше предвиђање: Црвена звезда побеђује 3:2.

Раднички (К) – Ниш (субота, 17.00)
Долазак Жељка Булатовића на клупу пробудио је Крагујевчане који су уписали максималну победу на тешком гостовању у Суботици. Требаће још времена док популарни “Жекс” не посложи коцкице по свом моделу, а пред њим је права прилика да пусти машти на вољу у смислу комбиновања јер у срце Шумадије долази фењераш Ниш. Раднички је на само победу од кластера екипа које деле од друге до четврте позиције па му не гине и скок на табели ако све прође како очекују.
Ниш је, уз све недаће и слабе игре, имао реванш меч у Европи против Спортинга где је у оба меча узео по сет, али сада примарни циљ мора да му буде јача борба за опстанак. Оплемењен тим делује боље, игра иде узлазном путањом и зато сваки наредни меч мора да буде бољи од претходног за Светозаревићеве ученике. Неће бити лако у чувеном „Језеру” због свега што смо већ рекли, али Ниш мора да настави напред.
Наше предвиђање: Раднички побеђује 3:0.

Спартак (Љ) – Млади радник (субота, 19.00)
Спартак са три победе не мора да буде оптерећен размишљањем о опстанку у лиги и у сваки наредни меч може да му буде нова прилика за доказивање. Љижани ће сигурно акценат ставити на мечеве са Нишем и Таковом, а видећемо шта може против тима који се на сјајан начин пласирао у финале Купа.
Последњих пет мечева против Спартака добио је Млади радник који је показао против Звезде да има већи квалитет него што то показује тренутна табела. Потребно је Пожаревљанима да уђу у серију победа која би им подигла самопоуздање, а све нас одушевљава Младен Бојовић који на месту коректора преживљава другу младост. Игра популарни „Млађа” као никада раније и предводи тим Младог радника који ће сваком наредном противнику бити ривал за респект. Победа у Љигу била би потврда добре игре и полуфиналу Купа.
Наше предвиђање: Млади радник побеђује 3:1.

Таково – Партизан Сокербет (недеља, 18.00 - РТС 2)
Највећи задатак у остатку сезоне за екипу Такова биће победа над Нишем, а у осталим сусретима, без обзира на њихов квалитет, шта ураде биће само плус. За новајлију у лиги, приоритет је опстанак, а екипа Владимира Шаренца има снагу да то и уради. Угостиће Партизан у недељу и треба да приреде својим навијачима добру представу, па можда да пробају да искористе мали умор црно-белих за евентуални бод јер тешко је за очекивати да могу да победе.
Партизан је пласманом у финале Купа урадио велики посао. То је био први циљ тима ког предводи Бојан Јанић па сада могу мирно да се посвете утакмицама у лиги где су везали три победе. Партизан је фаворит, а сигурно ће то желети да потврди јер игра када ће се већ знати исход меча Воша – Звезда и можда додатно закомпликовати ситуацију у самом врху табеле.
Наше предвиђање: Партизан побеђује 3:1.

Рибница – Спартак (С) (недеља, 19.00)
По именима и пласману на табели ово је други најјачи меч овог кола и сусрет који може да нам да одговоре на многобројна питања. Рибница има озбиљан квалитет, али никако да се домогне горњег дома на табели. У првом делу шампионата Краљевчани су узели бод у Суботици, а Рибница је водила 2:0 и притом пропустила три меч лопте у четвртом сету па ће бити жељна било какве освете.
„Голубови” су и даље најпријатније изненађење првенства и велико је питање колико могу до краја јер их сада сви у лиги гледају другачијим очима у односу на нека прошла времена. Већ поменута победа против Рибнице им је трасирала пут добрих игара и заслужено су одлично пласирани. На тешко гостовање иду после пораза од Радничког код куће, а занимљиво је да су прошле сезоне славили победу у Краљеву од 3:0.
Наше предвиђање: Рибница побеђује 3:2.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!