Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Сад по старом јер смо шампиони


Прошли викенд био је посебан, не само због почетка наше Суперлиге, то је некако остало у сенци успеха наше женске репрезентације која се поново попела на кров света. Како добро звучи, Србија је првак света! Намерно овако почињем најаву новог кола јер треба свима да нам буде јасно да морамо још боље, сви заједно, јер ће остали додати гас да скину Србију са трона, а наше је да им то не дозволимо.


Треба нам играчица, наравно и играча, дизача и примача пре свих па ево овом приликом молим одбојкашке раднике, оне који су у салама, дајте све од себе да наставимо овај низ који је недохватљив много већим и моћнијим државама света. Оставила је Србија иза себе Бразил, Америку, Италију, Турску и све остале, зато хајде већ да почнемо са стварањем неке нове Маје Огњеновић, Бојане Дрче, Тијане Бошковић и осталих девојака, знам да је мала шанса, али само хајде. Ово је тема за дубљу причу, али о томе неки други пут.
Зашто ово пишем, па ево зашто. Имамо добру лигу, можда многи не сматрају тако, али имамо. Пуно је „клинки“ које обећавају, а могу да уче од старијих и искуснијих. Сада у Суперлиги је ту Јединство из Старе Пазове, Омладинац, Срем и још понека екипа која све своје ресурсе даје на младост, а сигуран сам да ће се то вратити у будућности. Сада је прилика, драги љубитељи одбојке, да гледате те клинке на нашим теренима и да их бодрите срцима и длановима, а за неке будуће дочеке на Балкону, лако ћемо се већ организовати.
До тада, лиге се почеле, а већ данас ћемо гледати даме Црвене звезде и Инђије, на отварању другог кола. Београдске црвено-беле су најпре освојиле Суперкуп, па изненађујуће испале из Купа, а на старту су биле боље од Партизана, док је Инђија освојила први сет у поразо од Железничара 1:3. Поново ће напасти симпатичне Инђијке, али видећемо колико ће моћи против актуелног шампиона.
Суботичанке су на суви играчки квалитет славиле у првом колу над новајлијом из Нових Бановаца и узеле два бода, а сада дочекују још једне Сремице, овога пута сјајно Јединство које ће се потрудити да настави добар низ. Победа на старту показала је снагу Старопазовчанки, али у Дудувој шуми, домаћин увек има шансу.
У суботу нас очекују три утакмице код девојака, Уб је велики фаворит против Партизана који није одушевио на премијери и чини се да ће морати много много боље ако жели пласман сличан прошлој сезони. ТЕНТ је брзински завршио посао против Новог Сада у првом колу, а сада дочекује још једног новајлију, Ас из Батајнице. Енергетичарке су фавориткиње, посебно код куће и све осим максималног пораза био би успех за екипу из Батајнице. Биће занимљиво у дуелу Железничара и Омладинца, то је готово сигурно. Лајковчанке су фавориткиње свакако, али после избацивања Звезде из Купа, не знамо колики су домети младе екипе Омладинца па треба бити опрезан са очекивањима.
У недељу, коло ће затворити Нови Сад и Срем, новајлија у лиги и тим за кога од почетка важи процена да ће се, управо са новајлијама борити за останак у елити. Тим из Сремске Митровице је на почетку узео сет у Старој Пазови, што није лако, а Новосађанке чекају да се два Кубанке у саставу максимално уиграју.
Код мушкараца, чини се да неће бити толико занимљиво, као код дама. Коло отварају Спартак Љиг и Црвена звезда где су гости апсолутни фаворити. Још је период уигравања, па је све могуће, али амбиције Београђана досежу до врха па би требали да буду максимални против „слабијих“ ривала.
Суботичани иду у Горњи Милановац и фаворити су. Прошле сезоне су оба пута славили са 3:1, а у предигри ове сезоне, у Купу, победили су код куће максималним резултатом. Биће ово добар тест за „голубове“ који треба да покажу да су јаки и ван „Дудове шуме“. Освајач Суперкупа Партизан Ефбет иде у Стару Пазову, у салу где је веома тешко играти, а чека га чувени Мишко Радишић са својом екипом „хајдука“ који ће желети да се покажу најбоље могуће. Искуство Јединства је превелико и може да буде адут против неких младих играча из црно-белог табора, али има искусних и код Партизан Ефбета па се претпоставља наставак низа, после две везане победе у Спенсу.
Карађорђе је на почетку узео сет Звезди у Београду, што није мала ствар и зато га треба узети као веома озбиљног конкурента. Водио је тим из Тополе и прошле сезоне битке са Новим Садом, а ово је сусрет искуства и младости у ком је тешко одредити фаворита. Ипак, има Карађорђе екипу за велика дела, а Новосађани младост коју треба сачекати да покаже шта уме.
Млади радник је фаворит код куће против Рибнице, бар тако делује на први поглед. Јаки су Пожаревљани, чини се да су сезонама тражили овакав састав, а сада је све у рукама Драгана Бонића чији осмех увек вреди бод више. Краљевчани воле ривале који су негде њиховог квалитета па нас очекује велика борба. Оба тима имала су лаган посао у првом колу.
За крај, остало је оно најбоље. Раднички ће у „Језеру“ дочекати актуелног шампиона Војводину. Један од класика српске одбојке даће одговор на неколико питања, најпре да ли је Воша већ на потребном нивоу, да ли су Шумадинци толико јаки како састав каже и хоће ли овај дерби оправдати очекивања? Првог дана септембра одиграли су припремни меч и Новосађани су добили 3:1, а Крагујевчани улазе у меч после тесног пораза у Суботици и пораза у Румунији у Купу ЦЕВ.

 

 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!