Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 3. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Окончано је и 3. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше. Као и обично, имали смо прилику да пратимо веома занимљиве и неизвесне утакмице. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева.

Одбојкашице:

Субота, 29.10.2022.

Партизан Ефбет - ТЕНТ 2:3 (19:25, 14:25, 25:21, 25:19, 10:15)
 
Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца савладале су екипу Партизана Ефбет са 3:2, у 3. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге.
У првом периоду је ТЕНТ повео на почетку, али су црвно-беле успеле да изједначе резултат током средине сета. Међутим, ушле су Обреновчанке у серију поена и вратиле вођство на своју страну, а то им је било довољно и да поведу са 1:0. Током друга сета виђена је доминација одбојкашица ТЕНТ-а, у једном тренутнку су водиле 21:9, где је било јасно да ће дуплирати своју предност без проблема. Није се предао тим који предводи Дарко Закоч, већ су се тотално вратиле у утакмицу освојивши наредна два сета и тако се избориле за тај-брејк. У петом одлучујућем периоду, при резултату 4:4, екипа из Обреновца направила је пет узастопна поена. Стечену предност је гостујућа екипа одржавала до самог краја и тако забележила победу. 
 
3pk1
 
Субота, 29.10.2022.
 
АС-Батајница - ЖОК Нови Сад 3:2 (13:25, 25:18, 22:25, 25:23, 15:11)
 
Екипа АС-Батајница је забележила победу против екипе Новог Сада после пет сетова на домаћем терену.
Одбојкашице Новог Сада су ређале поене у првом сету и сјајном игром имале предност од 17:11. До краја су дозволиле противничкој екипи да освоји само два поена. Ипак, дошла је Батајница до своје игре у другом периоду, а уписала је и пет ас-сервиса и брзо стигла до изједначења. Почетак трећег сета био је на страни Новосађанки, али успела је домаћа екипа да поравна резултат. Грешкама противника, а својим добрим нападима Нови Сад је вратио вођство и стигао до три сет лопте - успешно је реализована друга. С обзиром да је гостујући тим повео на почетку 7:2, сви су мислили да ће се утакмица завршити у четвртом сету, али вратила се Батајница у свој ритам и изједначила. Била је права резултаска клацкалица све до саме завршнице, али је тим Александра Ђогатовића први стигао до сет лопте, а успешан блок Катарине Станковић их је одвео у пети одлучујући сет. У тај-брејку од почетка до краја је резултат био на страни домаћина, а ас-сервисом Анђеле Јањић победа је уписана АС-Батајници.
 
Субота, 29.10.2022.
 
Јединство - Железничар 3:1 (25:20, 25:16, 19:25, 25:16)
 
Одбојкашице Јединства из Старе Пазове оствариле су нову победу у 3. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су код куће, савладале Железничар из Лајковца са 3:1. Јединство је у дербију кола нанело први пораз Железничару у сезони. 
Изабранице Јове Цаковића су у овај меч ушле веома мотивисано и концентрисано, што се одмах одразило и на резултат. Одмах су преко Тице и Миљевић, уз грешке ривала, повеле са 8:4, након чега су само повећавале ту предност. Лајковчанке су у завршници, при резултату 20:14, успеле да направе серију од 4:0, али је било исувише касно за преокрет и Јединство је повело са 1:0. Освајање уводног сета дало је додатни мотив домаћој екипи, која је други период започела са серијом од 5:0. Чини се да је то био и пресудни моменат у овом сету, пошто се Железничар заледио у наставку и ништа му није полазило за руком. За скоро све поене које је гостујућа екипа освојила, заслужне су грешке Јединства, које је и поред тога оставило ривала на само 16 поена и дуплирало резултат. Ипак, не би се ова утакмица звала дербијем, да друга екипа нније имала шта да понуди. Евидентно опуштање код екипе из Старе Пазове, Железничар је знао да искористи. Тим из Лајковца је најпре повео са 8:5, па са 15:12 и 19:13, да би се са 25:19 резултатски вратио у меч. Држао се тим Бранка Ковачевића на старту уводног сета, али је онда почела рапсодија Јединства. При резултату 8:8, домаћа екипа прави серију од 9:1 и стиже на корак од победе. До краја није било изненађења, Пазовчанке су још једном ривалу препустиле свега 16 поена и потпуно заслужено стигле до победе у дербију кола.
 
3pk2
 
Субота, 29.10.2022.
 
Срем - Спартак 3:1 (15:25, 25:21, 25:18, 25:19)
 
Екипа Срема забележила је победу у 3.колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Срем је савладао Спартак из Суботице на домаћем терену.
Повела је гостујућа екипа на старту првог сета, а грешкама противница предност се само повећавала (17:9). Није имао решење Срем, а тачку на сет ставила је Јековић поеном из напада. Смењивала се предност током другог периода, али концентрисанији је био Срем који поенима из блока и напда стигао до предности, а потом и до освајања сета. Наредна два сета била су скроз на страни екипе Срема и приказаном сјајном игром су бодови њима уписани.
 
Субота, 29.10.2022.
 
Инђија - УБ 0:3 (19:25, 18:25, 16:25)
 
Екипа Уба је победила одбојкашице Инђије максималним резултатом и тако оправдала улогу фаворита.
Од почетка првог сета, па све до самог краја предност је била на страни гостујуће екипе. Није успела Инђија да пружи отпор расположеним Убљанкама, а са два успешна блока Анет Барбаре су повеле 1:0.  Током другог периода виђена је изједначена игра све до средине сета, а при резултату 13:13 Уб је направио пет узастопних поена и тако се одвојио противника. Све до самог краја Инђија није успела да поравна резултат, а још једном тачку на сет ставила је Анет Барбара, али овог пута поеном из напада. Одлучне су биле Убљанке да заврше утакмицу у три сета, повеле су са 14:9, па 21:12. Била је то недостижна предност за Инђију и Уб је уписао још једну победу у новој сезони. 
 
Недеља, 30.10.2022.
 
Омладинац - Црвена звезда 0:3 (19:25, 19:25, 14:25)
 
Након пораза у Купу Србије, Црвена звезда је имала реванш утакмицу у регуларном делу сезоне. Овог пута су црвено-беле забележиле максималну победу против Омладинца. 
Већим делом првог сета одбојкашице Омладинца су водиле, у једном тренутку резултат је био 17:13, али је Црвена звезда направила невероватних 11 узастопних поена и стигла до седам сет лопти, а потом трећу и реализовала. Наставиле су црвено-беле са сјајном игром, ређали су се поени из напада и убрзо су дошле до нових шест сет лопти. Ана Живојиновић је ставила тачку на други период игре и довела своју екипу на корак од победе. Расположене Београђанке су дошле до великог вођства и у трећем сету (15:7, па 21:10), а изабранице Марка Николића нису имале решење. Грешком противничке екипе Црвена звезда је остварила максималну победу.
 
 
 

Најефикаснија играчица у овом колу била је Ана Круљ (Партизан Ефбет) са 29 поена, а пратиле су је Бранка Тица (Јединство) и Анет Барбара Бенитез (Уб) са по 21.

Утакмице 4. кола БПШ Суперлиге

АС Батајница - Партизан Ефбет

Црвена звезда - Јединство

Нови Сад - Спартак Суботица

ТЕНТ - Инђија

Уб - Омладинац

Железничар - Срем

Одбојкаши:

Петак, 28.10.2022.

Спартак Суботица – Млади радник 2:3 (22:25, 25:18, 25:22, 22:25, 12:15)

Сјајном утакмицом између Суботичана и Пожаревљана отворено је 3. коло, а Млади радник је стигао до треће узастопне победе.

Екипа Драгана Бонића је сигурном и дисциплинованом игром у првом сету, успела да заустави све нападе ривала и прва стигне до предности. Ипак, домаћа публика била је ветар у леђа за Спартак, који је у наредна два сета, преко Кана и Омара, али и залагањем остатка екипе, успео да резултат у потпуности преокрене у своју корист. Када се очекивало да ће исход из претходна два сета дотући екипу из Пожаревца, на сцену су ступили Тупчи и Кисић, који су својим ас сервисима али и самом игром режирали ново изједначење. У петом, одлучујућем сету, Млади радник је од почетка преузео иницијативу и предност са старта, нешто касније, претворио у трећу везану победу.

3pk3

Извештај са ове утакмице можете прочитати овде.

Субота, 29.10.2022.

Војводина – Таково    3:2 (27:29, 25:14, 25:21, 22:25, 15:11)

Још једна утакмица пуна преокрета и неизвесности одиграна је у Новом Саду, а Војводина је после велике борбе стигла до тријумфа.

У уводном сету виђена је права резултатска клацкалица. Са једне стране доминирали су Крсмановић и Парапунов, док су са друге сјајни били Гавриловић и Крстић, који су својој екипи омогућили да поведе са 1:0. Искуство које поседују одбојкаши Војводине омогућило им је да у наредна два сета, прилично лако, стигну до великог преокрета. Ипак, Таково је у четвртом периоду поновило игру из првог сета и победник је одлучен у тај-брејку. Иако је до средине петог сета вођена велика борба, Војводина је брзо наметнула свој темпо и стигла до треће победе у сезони, уз утакмицу више у односу на већину клубова.

Извештај са ове утакмице можете прочитати овде.

Рибница – Јединство 3:0 (25:16, 25:21, 25:20)

Краљевчани су након максималног пораза у ванредном колу, поприлично лако стигли до убедљиве победе над новим суперлигашом.

Од старта је Рибница преко тандема Бојовић-Тодоровић била и више него агресивна. Иако је у претходном колу Јединство направило велико изненађење, овог викенда им то ривал није допустио. У другом и трећем сету су се Пазовчани мало тргли. Успели су на моменте да дођу до своје игре и да запрете, али је екипа Милана Симојоловића и у тим ситуацијама била концентрисана и стигла је до максималне и заслужене победе.

Карађорђе – Партизан Ефбет  0:3 (20:25, 22:25, 20:25)

Највеће изненађење шампионата и прошлонедељни пораз Партизана у Старој Пазови позитивно је утицао на чету Бојана Јанића, која је у овом колу стигла до максималног тријумфа.

Иако је Карађорђе нешто боље ушао у први сет, Партизан је већ до средине успео да преокрене резултат и стигне до неколико поена предности, што им је касније донело и вођство. Почетак другог периода био је готово исти као и код првог. Истина, Партизан је брзо приволео предност на своју страну, али се за разлику од уводног, тим Невена Мајсторовића није предавао до самог краја сета. Ипак, искуство је Партизану омогућило да се у завршници избори са ривалом и стигне до великих 2:0. Актуелни освајач Купа и Суперкупа Србије је у трећем сету завршио већ започет посао и из Тополе се вратио са три бода у џепу.

Нови Сад Манекс – Спартак Љиг    3:1 (25:21, 17:25, 28:26, 25:22)

Новосађани су стигли до прве овосезонске победе на свом терену против екипе из Љига.

Тим Ненада Ковачевића је боље ушао у уводни сет, али је домаћа екипа експресно преузела контролу, преокренула резултат и нешто касније стигла до вођства. Имао је Спартак спреман одговор на дешавања из претходног, пошто се у другом сету резултатски врло брзо вратио у игру. Најзанимљивије је било у трећем периоду, пошто је вођена истинска борба. И један и други тим дао је свој максимум, али је на крају екипа Неџада Османкача још једном стигла до укупног вођства. У трећем сету су узбуђења изостављена и Новосађани су заслужено стигли до тријумфа.

Извештај са ове утакмице можете прочитати овде.

Недеља, 30.10.2022.

Црвена звезда – Раднички доо       3:0 (25:22, 25:17, 25:23)

Пулени Игора Жакића осамили су се на челу табеле, пошто су једини до сада освојили максималан број поена.

Обиловао је први сет преокретима. Раднички је нешто боље отворио утакмицу, али је Звезда брзо преузела ствар у своје руке и повела са неколико поена. Покушавао је тим из Крагујевца на све начине да се врати, чак успео и у неколико наврата да изједначи, али су на крају црвено-бели славили освајање првог периода. За разлику од претходног, у другом сету је Црвена звезда од почетка контролисала дешавања, а Раднички на то није имао одговор и убрзо је на семафору засијало 2:0. Пун преокрета био је трећи сет у којем није изостала занимљива завршница. При резултату 20:17 за госте, домаћа екипа је направила серију од 6:0, која јој је касније омогућила да изађе као победник из овог дербија.

Извештај са ове утакмице можете прочитати овде.

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Брунет Лазаро (Таково) са 35 поена, а пратили су га Андреј Тупчи (Млади радник) са 30 поена, као и Петар Крсмановић и Радослав Парапунов (Војводина) са по 25.

Утакмице 4. кола БПШ Суперлиге

Таково - Црвена звезда

Јединство - Kарађорђе

Млади радник - Војводина

Раднички доо - Нови Сад Манекс

Рибница - Спартак Суботица

Спартак Љиг - Партизан Ефбет

(Фотографије: subotica.info, Инстаграм: @ok_radnicki, @oktentobrenovac, @ok­_jedinstvo)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!