Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 4. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Иза нас је и 4. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше. Као и обично, имали смо прилику да пратимо веома занимљиве и неизвесне утакмице. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева.

Одбојкашице:

4pk7

Субота, 5.11.2022.

Јединство - Црвена звезда 3:1 (25:14, 25:21, 20:25, 25:19)

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове забележиле су четврту везану победу у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, код куће, надиграле Црвену звезду са 3:1.

Офанзивно је Јединство ушло у ову утакмицу и поенима Миње Осмајић и Бранке Тице повело је са 6:2. Није се ту зауставила екипа Јове Цаковића, пошто су поене почеле да освајају и сестре Миљевић и на тај начин предност је само расла. Звезда једноставно није имала одговор на распуцану домаћу екипу, која је на крају сета ривала оставила на свега 14 освојених поена. Пауза између сетова, добро је дошла екипи из Београда, која је у други период ушла решена да се што пре врати у меч. Одмах је тим Ратка Павличевића повео са 6:2, али се Јединство сјајном блок игром и нападима експресно вратио, након чега је стигао и до преокрета (12:9). Звезда је до краја, у неколико наврата успевала само да дође на поен заостатка и Пазовчанке су заслужено стигле до великих 2:0. Почетак трећег сета, био је готово исти као и код другог. Звезда је серијом од 7:2, одмах наговестила да ће свим силама покушати да се резултатски врати у меч. Нешто касније, то јој је и пошло за руком, иако је тим Јове Цаковића поново био и више него равноправан ривал. Средином сета су црвено-беле даме успеле да се одвоје на три поена и до краја су сачувале ту резултатску разлику за 2:1. После изгубљеног сета, домаће одбојкашице знале су да у четвртом периоду морају да поврате игру из прва два. Тако је и било, пошто је Јединство најпре повело са 8:3, па са 15:7 и 20:10, да би, и поред боље игре Звезде у завршници, са 25:19 стигло до велике и четврте узастопне победе.

Опширније о овом сусрету читајте овде.

ТЕНТ - Инђија 3:1 (19:25, 27:25, 25:15, 25:18)

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца славиле су нову победу код куће. Обреновчанке су биле боље од Инђије и уписале нове бодове у новој сезони.

Кренула је добро домаћа екипа у првом сету и повела са 11:6, па 14:8. Међутим, успела је Инђија да изједначи резултат, а потом и серојом поена да преузме вођство. Уследио је још један низ поена гостујуће екипе, а тако и предност од 1:0. Током другог сета се константно смењивало вођство све до завршнице. Дошла је Инђија прва до сет лопте и прилике да дуплира укупну предност, међутим успеле су Обреновчанке да изађу из тешке ситуације и поеном Ане Малешевић изједначе на 1:1. Подигао је ТЕНТ ниво игре и наредна два сета су припала њима, а самим тим и уписана победа.

ЖОК Нови Сад - Спартак 0:3 (22:25, 18:25, 17:25)

Екипа Спартака из Суботице савладала је Нови Сад максималним резултатом на гостујућем терену.

Виђена је изједначена игра током већег дела првог периода. Ипак, у завршници је Спартак са сјајним поенима из блока дошао до предности, а потом и успешним нападом Павловић до вођства од 1:0. Резултат на старту другог сета био је на страни екипе из Суботице, али брзо је домаћи тим ухватио прикључак. При резултату 18:17 у корист гостујућег тима, Суботичанке су направиле серију од 7:1 и стигле на корак од победе. Наставиле су са сјајном игром изабранице Предрага Зуцовића, биле су одлучне да заврше утакмицу у три сета, а помогао им је у томе Нови Сад са неколико грешака, те су са 25:17 и оствариле тријумф.

Уб - Омладинац 3:0 (25:17, 25:19, 25:18)

Екипа Уба је остварила још једну победу на домаћем терену. Убљанке су савладале Омладинац максималним резултатом, у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге.

Кренула је екипа Уба оштро од самог старта и везаним поенима Слађане Ерић стигла до предности од 10:3. Вођство је само расло, а брзо су стигле и до осам сет лопти и без проблема привеле крај првог сета. Наставио је Уб са сјајном игром и у другом периоду, још једном је велика предност била на њиховој страни (17:9). Одличним нападима успеле су да дуплирају своју предност. Није имала решење екипа Омладинца за расположеног домаћина, који није дупустио противнику ни једног тренутка да дођу до своје игре. Дошао је тим Маријане Боричић до великих 10 меч лопти, а тачку на ову утакмицу ставила је Челић поеном из напада.

Железничар - Срем 3:0 (25:19, 25:16, 25:23)

Након пораза у претходном колу, вратио се Железничар у победнички ритам. Лајковчанке су код куће, убедљивим резултатом победиле екипу Срема,

Неколико пута је Железничар имао предност у својим рукама, а екипа Срема успешно стизала тај резултат. У самој завршници је домаћа екипа направила серију од пет поена и тако стигла до сет лопте, а грешком из сервиса Михајловић су и освојиле први сет. Држале су под контролом други период изабранице Бранка Ковачевића, повеле су са 15:9, па 20:13. Била је то недостижна предност за гостујућу екипу, а са два везана успешна напада Станојевић, Железничар је дуплирао своју предност. Најнеизвеснији сет је био управо трећи, када је Срем пружио највећи отпор на утакмици. Имала је екипа из Лајковца у самој завршници и три поена предности, али нису се предале противнице, већ поравнале на 23:23. Ипак, стигле су одбојкашице Железничара до прве меч лопте, а ас-сервисом Ивановић и до максималне победе.

АС Батајница - Партизан Ефбет 1:3 (17:25, 25:22, 17:25, 19:25)

Одбојкашице Партизана Ефбет су забележиле прву победу у Банка Поштанска штедиоица Суперлиги. Савладале су АС - Батајницу и однеле три бода кући.

Одлично је ушао Партизан у овај дуел и повео са 16:8, па 19:13. Одржавао је предност све до самог краја, а са четири узастопна поена је повео са 1:0. Водиле су црно-беле и током већег дела другог периода, али се Батајница пробудила и серијом од 7:1 преокренула резултат у своју корист и то вођство је било довољно да изједначе укупан резултат. Ипак, вратила је екипа из Београда игру из првог сета и у наредна два се само она питала. Врло лако су долазиле одбојкашице Партизана до велике предности, а тачку на ову утакмицу ставила је Круљ поеном из напада и тако донела својој екипи прву победу.

Најефикаснија играчица у овом колу била је Исидора Коцкаревић (Јединство) са 25 поена, а пратиле ју је Теодора Исаиловић (Инђија) са 19.

4pk8

Утакмице 5. кола БПШ Суперлиге

Срем – Црвена звезда

Партизан Ефбет – Нови Сад

Јединство – Уб

Спартак – Железничар

Инђија – АС Батајница

Омладинац – ТЕНТ

Одбојкаши:

4pk5

Петак, 4.11.2022.

Јединство – Карађорђе     3:2 (22:25, 24:26, 25:18, 25:18, 15:10)

Тим из Старе Пазове  је након великог преокрета уписао другу суперлигашку победу.

Велика борба вођена је у прва два сета. Ипак, Карађорђе је у оба случаја био за нијансу концентрисанији и агресивнији, што му је донело велико вођство. Међутим, није се домаћа екипа предавала без борбе, пошто је одлучном и доминантном игром у трећем и четвртом сету успела да се врати из великог резултатског дефицита и одведе меч у тај-брејк. Јединство је у петом сету, након уводних 5:5, направило серију од 7:2 и победник овог сусрета је практично био познат. До краја није било изненађења и тим из Старе Пазове стигао је до важне победе.

Субота, 5.11.2022.

Раднички доо – Нови Сад Манекс   3:0 (25:19, 25:19, 25:19)

Крагујевчани су у сва три сета били филигрански прецизни и брзо су заборавили прошлонедељни пораз од Црвене звезде.

Био је сјајан тим Алексе Брђовића у свим сегментима игре током првог сета. Посебно је добро функционисао напад, који је уз изванредан сервис домаћој екипи донео вођство од 1:0. На исти начин је тим из Крагујевца дуплирао своје вођство, пошто је рану предност константно повећавао и противнику није дао ни најмању шансу да се разигра. За разлику од прва два, Нови Сад је у већини трећег сета био равноправан ривал. Ипак, при резултату 17:17, домаћа екипа је искористила грешке противника и серијом од 8:2 стигла је до максималног тријумфа.

Спартак Љиг – Партизан Ефбет      1:3 (19:25, 25:21, 18:25, 23:25)

Црно-бели су по други пут у размаку од само неколико дана, успели да поразе екипу из Љига.

Током већег дела уводног сета имали смо прилику да гледамо праву резултатску клацкалицу, пошто су се обе екипе смењивале у вођству. Ипак, при резултату 18:18, Партизан прави серију од 7:1 и стиже до предности од 1:0. Спартак је сјајном блок игром Радовића и нападима Главинића већ у наредном сету ухватио прикључак и резултатски се вратио у меч. Боља игра домаћина у претходном периоду упалила је аларм у екипи Бојана Јанића, која се у наредна два сета разгоропадила и сигурном игром однела је кући сва три бода.

Таково – Црвена звезда    3:1 (25:23, 25:20, 25:27, 25:23)

Милановчани су направили највеће изненађење овог кола, пошто су нанели први овосезонски пораз екипи Игора Жакића.

Иако је Таково било далеко бољи ривал у већем делу уводног сета, Звезда је у завршници смогла снаге и успела је да поравна резултат (20:20). Домаћа екипа се ни тада није предавала и искористила је другу сет лопту за вођство у овом сусрету. Тамо где је стала у првом, екипа Милана Милошевића наставила је у другом сету. Истина, црвено-бели су били бољи ривал до средине овог периода, али је Таково у тим тренуцима подигло ниво своје игре, што му је донело великих 2:0. У трећем делу игре поново је вођена рововска борба из које је као победник, после доста муке, изашла Звезда, али је домаћа екипа већ у наредном сету поновила игру из прва два и на тај начин забележила велику победу.

Млади радник – Војводина      1:3 (25:21, 17:25, 19:25, 23:25)

Актуелни шампион је на неугодном гостовању нанео први овосезонски пораз Младом раднику.

У првом делу игре виђен је велики број грешака на обе стране, али се у таквој ситуацији боље снашао тим Драгана Бонића и стигао је до 1:0. Међутим, Војводина је у наредном сету доминантном игром успела да врло брзо врати егал. Иако је домаћа екипа отворила трећи сет са 7:1, Новосађани су већ до средине периода приволели предност на своју страну (17:15), да би у завршници стигли и до потпуног преокрета. У четвртом, а испоставиће се касније и последњем сету, тим Слободана Бошкана је морао још једном да се ваљано помучи како би у Пожаревцу извојевао тешку, али заслужену победу.

Опширније о овом сусрету читајте овде.

Недеља, 6.11.2022.

Рибница – Спартак Суботица   3:0 (26:24, 30:28, 25:17)

Дерби кола одигран је у Краљеву, а Рибница је после велике борбе славила максималним резултатом.

Спартак је боље ушао у меч и повео је са 8:3, али се Рибница експресно вратила и већ до средине имала је вођство. У наставку је виђен резултатски ролеркостер, из којег је у узбудљивој завршници екипа из Краљева изашла као победник. Иако се очекивало да ће интензитет игре опасти у другом сету, актери ове утакмице имали су други план. Још једном је на снази била изједначена игра, пуна преокрета. На крају су популарни „мускетари“, морали да броје до 30 како би успели да дуплирају предност. Почетак трећег сета био исти као и целокупни меч. Међутим, при резултату 10:10, Спартак се угасио, што је Рибница знала да искористи и до краја је сигурном игром стигла до максималног тријумфа.

Опширније о овом сусрету читајте овде.

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Брунет Лазаро (Таково) са 27 поена, а пратили су га Томо Мицић (Јединство) са 26 поена и Бранислав Радовић (Спартак Љиг) са 21.

4pk6

Утакмице 5. кола БПШ Суперлиге

Војводина – Рибница     3:0

Црвена звезда – Млади радник

Партизан Ефбет – Раднички доо

Нови Сад Манекс – Таково

Спартак Суботица – Јединство

Карађорђе – Спартак Љиг

(Фотографије: Инстаграм: @ok_radnicki)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!