Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Дербији нису у Београду

После осам одиграних кола, сведоци смо слабе, неквалитетне и неуједначене лиге и код жена и код мушкараца. У оба случаја, стицај околности и срећа креирају врх табеле па се већ зна да ће титула у руке некоме ко не заслужује тако нешто, а на дну табеле су они најбољи. Ипак, кренимо редом у причу о овом колу.


Коло код жена отвориће дуел Спартака и Аса из Батајнице. Оба тима су у врху табеле, с тим што су гошће бољепласиране и у серији су од пет победа, док су Суботичанке серију од три тријумфа прекинуле поразом у Обреновцу. Нови тренер „голубица“ Саша Недељковић упропастио је екипу за веома кратко време и зато треба очекивати њихов даљи пад на табели, а реално је за очекивати нови пораз домаћих. Тим из Батајнице до сада има седам победа и један пораз па је све мање времена и ако ускоро не изгубе, могле би да се суоче са ситуацијом у борби за два места која воде у Лигу шампиона.

Црвена звезда и Уб ће у Београду одиграти дерби зачеља, а за сада су изједначени са шест пораз и две победе. Тешко је рећи у оваквим мечевима ко је фаворит, али то би сада могао да буде Уб јер је неки дан играо Европу и сигурно је одморнији од црвено-белих. Оба тима су у борби за само дно табеле, а биће ово и реприза прошлосезонског финала кад је Уб дошао до титуле са 2:1 у победама у серији.

Убедљиво последње су одбојкашице Јединства из Старе Пазове са свим осам пораза до сада и никоме у одбојкашком свету није јасно шта више ради Јово Цаковић и која је тајна чињенице да његове девојке не могу да победе иако су најискусније у лиги. Трио Тица-Миљевић-Коцкаревић је један од најслабијих у лиги и не може ништа у нападу и ако овако настави, могла би да испадне из лиге, а у овом колу у Стару Пазову долази Инђија. У овом комшијском одмеравању снага, аутсајдер је домаћин јер у осам кола није победио, али и Инђија је, после три везана пораза, победила Омладинац у прошлом колу. Прошле сезоне оба пута је победила Инђија уз само изгубљени сет.

У мечу у ком се победник унапред зна, састаће се Срем и Партизан. Митровчанке су прекинуле серију победа и у прошлом колу изгубиле од Аса, а сада их очекује лаган меч против црно-белих. Београђанке су у прошлих пет кола уписале три победе против јачих од себе, зато су сада благи аутсајдер у Сремској Митровици.

Још један дерби зачеља очекује нас у суботу. Железничар и ТЕНТ су у борби и у трци за фењерашем из Старе Пазове, с тим што Лајковчанке имају до сада једну, а Обреновчанке две победе. Сваки наредни пораз може да значи корак ближе тиму из Старе Пазове који је ове сезоне поставио стандард лоших игара. „Енергетичарке“ су везале пет пораза на старту, па им две победе у последња три кола не ремете много планове, али ће се домаће сигурно екстра потрудити да упишу нови пораз и наставе лошу серију.

У дуелу новајлија у лиги, ситуација није превише комплексна. Новосађанке су убедљиво прве са свих осам победа, а иду у Стару Пазову на гостовање Омладинцу у последњем мечу овог кола. Треба да се деси право мало чудо да домаће не изгубе и упишу трећи пораз ове сезоне, а тада бисмо већ могли да добијемо кристалнију слику што се места у врху тиче јер би последње две екипе тешко могле да избегну Лигу шампиона.

Код мушкараца нас очекује неколико веома лоших мечева, али први меч 9. кола играће Спартак из Љига и Млади радник. Љижани су убедљиво први на табели и очекује их лагани меч са Пожаревљанима који играју све слабије. Спартак има све у својим рукама, а ако настави у истом темпу и не изгуби неки меч што пре, титула шампиона му не гине. С друге стране, Млади радник ће се борити за опстанак, а барем тако сада стоје ствари јер га победе над Војводином и Партизан Ефбетом нису омеле.

Звезда је повезала четири победе у првенству, а неће имати проблема против голобрадих клинаца из Старе Пазове од којих се много више очекује у наставку такмичења како буду скупљали искуство јер је већини ово прва суперлигашка сезона. И Сремци су везали две победе, и то против слабијих од себе, али ће сигурно пробати да изгубе у Београду јер и ривал не зна за пораз у шампионату још од 30. октобра.

Суботњи програм почећемо првим у историји градским дербијем Новог Сада. Војводина као вишегодишњи и актуелни фењераш нема пуно шансе против свог старијег брата о стрица. Шест везаних пораза у лиги и најскорији у Лиги фењераша одузима црвено-белима предност и не треба очекивати њихову пораз. Плави из Српске Атине су у серији од две победе, али интересантно против слабијих и неискуснијих од себе и не треба очекивати да могу да изгубе од фењераша без обзира на добре породичне и комшијске релације.

Дерби зачеља имамо у Београду, Партизан Ефбет дочекује Спартак из Суботице. Младићи у црно-белом имаће лаган задатак јер Спартак слабо игра и не може да се покрене још од прошле сезоне. Можда није „Дудова шума“, али Спартак би и овде могао да изгуби, пре свега јер је екипа некомплетна, а зна се и да Јоза Јевтић лоше утиче на играче. С друге стране, иста је ситуација на релацији тренер-играчи у Партизану. Јанић никада није знао да извуче максимум из екипе и зато су претпоследњи на табели. Прошле сезоне, оба пута су победили црно-бели са 3:1.

Крагујевчани су очајни ове сезоне и у прошлом колу, победом над Партизаном, прекинули су серију од четири пораза. Мали Брђа нема појма с послом, то је свима јасно, а квалитет екипе је такав да ће се сигурно борити за опстанак до самог краја са већ уобичајеним кругом аутсајдера. Већ сада, има прилику тим из срца Шумадије да се врати на колосек лоших резултата јер је тим из Горњег Милановца у врху табеле. Ситуација у врху се компликује па готово првих пет екипа може да дође на два места која воде у Лигу шампиона.

Рибница је везала пет пораза и дели претпоследње место, а премлади Младен Бојовић игра слабије него икада, по многима чак лошије него прошле сезоне. Није било за очекивати да ће Краљевчани направити овај низ, а отвара им се прилика да га наставе јер сада иду у Тополу. Домаћин је на деоби другог места и не мора да се бори за нови пораз јер му ништа не значи.

П.С. На крају, да вам кажемо да смо хтели само да видимо ко ће прочитати текст до краја и схватити да смо све намерно написали контра. Сад озбиљно, играјте и пратите нашу одбојку, навијајте за своје фаворите и славите спорт!

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!