Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Безбрижност се још толерише

Још мало и долази Нова година па ћемо, хтели-не хтели, да се позабавимо и уживањем које није везано само за одбојку. Тих неколико дана паузе одбојкашки посленици су заслужили, али после тога креће „фрка“, други део шампионата, завршница Купа, па плеј-оф и све по реду.


Ипак, још смо у периоду када безбрижност може да се толерише и одбројавамо кола до краја године, а онда креће максимална озбиљност. Ситуација на табели и женске и мушке табеле је довољно озбиљна и готово у сваком колу имамо дерби или два који на свој посебан начин прекрајају табелу, а сигурни смо да ће бити још много померања на све стране. Зато, хајде да се позабавимо 10. колом и мечевима који ће нам употпунити доживљај предстојећег викенда, наравно и петка.

Овога пута нећемо кренути од дама, иако знамо да је ред, али у овом колу петак припада момцима и играју се чак четири дуела. Одмах на почетку дерби, Војводина дочекује Партизан Ефбет и то је дуел тренутно водећих на табели. Генерално, све нагиње на страну домаћина, тренутна форма, све боље игре и у Лиги шампиона, али никада се не смеју потценити црно-бели. Уосталом, Суперкуп са почетка ове сезоне показао је да Партизан Ефбет има снагу и заслужено је узео трофеј. Зато, не можемо да замислимо бољи дуел за почетак кола, од овог у ком се састају прошлосезонски такмаци из полуфинала плеј-офа и финалисти из оног пре тога. Велико оружје Новосађана је домаћи терен и играчки напредак из меча у меч, а сервис и искуство су снага београдских црно-белих, па нек победи бољи.

Црвена звезда је победом у прошлом колу над Јединством из Старе Пазове изгледа пребродила кризу и опет је фаворит, овога пута на свом терену против младе и полетне екипе Нови Сад Манекса. Играли су у Купу ове сезоне и црвено-бели су били бољи максималним резултатом, али првенство је нешто друго. За сада, само победа их дели, па далеко од тога да Новосађани немају шансу у престоници, уз то, побеђивао је тренер Османкач београдске вечите и треба очекивати велику борбу.

Рибница је у прошлом колу доживела непријатност и узела само бод против искусног и полетног Карађорђа и тако прекинула серију тријумфа, али отвара јој се сјајна могучност да се експресно врати на победнички колосек. У Краљево долази Спартак из Љига који ће се до краја борити за опстанак, али тешко да може да рачуна на нешто више на тешком терену крај Ибра.

Е сад, за дуел Спартака и Карађорђа у Суботици, можемо само да се надамо да су плавци са севера оздравили. То ће бити довољно да се брзо врате у такмичарски ритам и наставе нову сезону похода ка врху или боље речено останка у врху. Потрудиће се „голубови“ да оправдају звање финалисте плеј-офа из прошле сезоне, али ривал у овом колу је Карађорђе, тим који ће многима бити кост у грлу до краја сезоне. Тим из Тополе је искусан, Невен је добро посложио коцкице и од екипе из тог „доњег ешалона“ пуноправно фигурира за плеј-оф.

Биће занимљиво у Старој Пазови. Јединство има до сад три победе, али било је у серији тешких мечева и зато су уследила три везана пораза. Вратио се Мицић и зато домаћи терен добија нову димензију, а ривал из Горњег Милановца треба да се потруди за бодове на неугодном гостовању. Ово је један од дербија зачеља у ком ће се пет екипа борити за избегавање два последња места па је због тога још већа важност овог дуела.

Коло почињемо и завршавамо дербијем. За крај кола, у суботу од 19 часова ће се у Пожаревцу састати Млади радник и Раднички. Пожаревљани и Крагујевчани имају по шест победа, с тим да је Раднички одиграо меч више. Прошле сезоне Шумадинци су уписали обе победе, да ли је време за реванш – видећемо, али овај меч највише од свих мириши на пет сетова.

Ни код дама неће бити много другачије. Коло почињемо дербијем средине табеле између Партизан Ефбета и Спартака из Суботице. Обе екипе фигурирају за врх и заиста су приближног квалитета па може лако да дође до поделе бодова, видећемо само ко би могао до већег дела колача (иако девојке можда не једу превише слаткиша). Црно-беле је прошло коло славио у Сремској Митровици, а „голубице“ су везале две победе па је форма код оба тима веома добра и иде набоље.

Свака част Асу из Батајнице, али Железничар је у застрашујућој форми и у озбиљној серији победа, а изгледа да сада само не може да победи Јединство. Иако је Батајница релативно близу Старој Пазови, победа је неизбежна и стварно треба да се деси првокласно чудо да „локомотива“ не дође до бодова.

Имамо у суботу и два дербија Срема. Први пут се дешава да имамо четири екипе из Срема у елити, а у овом колу играће Инђија – Срем и Омладинац – Јединство. Инђија је морала боље у оном мечу са Омладинцем када је просула 2:0, па је сада можда шанса да се врате у победнички вагон, иако је Срем екипа која многима миже да помрси рачуне.
У дуелу Нових Бановаца и Старе Пазове, ученица против учитељица, предност иде на страну лидера и тренутно најбоље екипе у лиги. Омладинац је добио два везана меча и тако највероватније обезбедио опстанак у елити, али не сме се претити Јединству јер Цаковић и његове девојке сеју страх свим халама у Србији.

Уб долази у Нови Сад и нема ту шта више да се каже. Новосађанке ће бити своје битке са себи равнима и надати се завршетку кризе и потенцијалном опстанку до ког ће им требати квалитета, знања и среће. Уб је свакако фаворит и смеши му се нова максимална победа.

За крај кола, као и код момака, завршавамо коло дербијем између ТЕНТ-а и Црвене звезде. Можда су актуелне шампионке са предзнаком фаворита, али између два кола уплело се и гостовање у Турској у Лиги шампиона, па чињеница да нема Јелене Стојић, а „енергетичарке“ су увек осокољене домаћим тереном и публиком и не знају где су лимити њихове игре. Оба меча минуле сезоне завршена су победама домаћина од 3:2, тако да нема непознаница и биће ово дерби у правом тренутку, а ради се о борби за 4. место на табели.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!  

Одбојкаши Црвене звезде забележили су убедљив тријумф у првој утакмици финала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Ивице Јевтића су вечерас, на свом терену, надиграли Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:19, 25:21 и 25:23.

Црвено-бели силовити на препуној Бањици: Звезда повела у финалној серији!

У одбојци, насупрот фудбала и кошарке где је то редовна појава, вечити ривали, два славна спортска колектива, имена која се са поштовањем и дивљењем изговарају свуда у свету и један су од синонима српског спорта - Црвена звезда и Партизан, немају често прилике да у међусобном дуелу решавају питање шампионске титуле.

Празник одбојке: Дуел “вечитих” за титулу и историјски престиж!