Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 10. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Окончано је 10. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше. Као и обично, имали смо прилику да пратимо веома занимљиве, неизвесне и квалитетне утакмице. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева. 

Одбојкашице:

10pk1

Субота, 10.12.2022.
 
Партизан Ефбет - Спартак 0:3 (22:25, 18:25, 19:25)
 
Екипа Спартака из Суботице тријумфовала је максимално на гостујућем терену.
 
Повео је Спартак серијом поена у првом сету 16:8, а затим и 19:12. Покушавале су Београђанке да дођу до изједначења, али нису у томе и успеле. До краја је предност била на страни гостујућег тима, који је након успешног напада Коцић и повео са 1:0. Готово иста су била наредна два сета, где је Спартак држао све у својим рукама. Најпре након великог вођства су одбојкашице из Суботице освојиле други период игре, а затим су наставиле са сјајном игром и без проблема дошле до максималног тријумфа. 
 
АС Батајница - Железничар 0:3 (17:25, 20:25, 20:25)
 
Након пораза у првој утакмици полуфинала Купа, Железничар се вратио на победнички колосек и остварио максималну победу у 10. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге.
 
Од почетка па све до самог краја Железничар је имао предност. Сјајним нападима је стигао до осам сет лопти, а потом другу и реализовао су своју корист. Старт другог сета био је изједначен, али при резултату 10:10 уследила је серија гостујуће екипе од 9:2. Стечено вођство су изабранице Бранка Ковачевића одржавале и са 25:20 стигле на корак од победе. Није хтела Батајница да се преда, већ су у трећем периоду повеле са 8:1, па 11:3. Имале су и касније предност 17:11, али су онда Лајковчанке убациле у пету брзину и направиле седам узастопних поена и тиме преокренуле резултат. То је био знак да екипа из Лајковца жели да заврши овај дуел у три сета и све до самог краја Железничар је  домаћем тиму дао да освоји само три поена. 
 
Инђија - Срем 1:3 (25:13, 21:25, 22:25, 24:26)
 
Одбојкашице Срема забележиле су своју четврту победу у овој сезони.
 
Ушла је Инђија боље у ову утакмицу и повела са 10:3, а затим и 15:4. Нису дозволиле противничкој екипи да се врати у овај сет, већ су наставиле са одличном игром и стигле до 11 сет лопти, а потом и вођства од 1:0. Током другог сета се предност смењивала, а при резултату 17:17 Срема је направио серију од 6:2 и одвојио се од противница. Успешним нападом Грабић, гостујућа екипа је изједначила укупан резултат на 1:1. Имала је домаћа екипа предност до средине сета, али онда је Срем изједначио и даљи ток сета се свео на игру поен за поен. У самој завршници серијом од 5:1 гости су освојили сет и стигли на корак од тријумфа. Давао је тим Николе Јерковића свој максимум и имали су велику шансу да одведу утакмицу у пети одлучујући сет, пропустио је три сет лопте. Док са друге стране са пет узастопних поена Срем је уписао нову победу. 
 
Омладинац - Јединство 0:3 (20:25, 18:25, 23:25)
 
Лидер на табели је оправдао улогу фаворита у овом дербију и забележио максимални тријумф. 
 
Започео је Омладинац утакмицу у пуном сјају и повео са 8:4, па 15:9. Ипак, у наставку није имао решење за расположену Бранку Тицу, која је својим нападима донела најпре изједачење, а затим и преокрет својој екипи. Још једном серијом поена, Јединство је повело са 1:0. Током другог периода виђена је изједначена игра, али у самој завршници Старопазовчанке су се одвојиле резултатски и дуплирале своју предност. Велико вођство направиле су изабранице Јово Цаковића у последњем периоду игре (18:9). Није се предавао Омладинац, веч је у завршници успео да дође до поен заостатка, али успешним нападом Тамаре Миљевић стављена је тачка на овај дерби и Јединство је забележило десету узастопну победу. 
 
10pk2
 
ЖОК Нови Сад - Уб 0:3 (10:25, 22:25, 16:25)
 
Екипа Уба била је боља од Новог Сада у 10. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. 
 
Одличну игру пружиле су Убљанке током првог сета, повеле су са 12:2, а затим 20:6. Била је то огромна резултатска разлика и убрзо је гостујући тим стигао до 15 сет лопти, а затим и вођства од 1:0. Пружиле су Новосађанке нешто већи отпор у другом периоду, али ипак искусна екипа Уба је успела да извуче свој максимум и дуплира своју предност. Водила се изједначена игра у последњем сету, али при резултату 15:15 тим који предводи Марија Боричић направио је седам узастопних поена и тиме се одвојио од противника. Убрзо је Уб дошао до осам меч лопти, а затим прву одмах и реализовао у своју корист.
 
Недеља, 11.12.2022.
 
ТЕНТ - Црвена звезда 0:3 (19:25, 16:25, 11:25)
 
Одбојкашице Црвене звезде забележиле су седму победу у Банка Поштанска штедионица Суперлиги.
 
Виђена је права резултатска клацкалица током првог периода. Минимална предност се константно смењивала, а након сјајних сервиса Ћировић, Црвена звезда се на кратко одвојила. Међутим, узвратила је Јарамазовић ас-сервисима и тиме поравнала резултат своје екипе. Био је принуђен Ратко Павличевић да затражи тајм-аут, а његове изабранице су након предаха још једном прешле у вођство. Иако су се Обреновчанке одлично браниле, у завршници је капитен црвено-белих Ана Живојиновић узела ствари у своје руке и поеном из напада ставила тачку на овај сет. Наставила је гостујућа екипа са сјајном игром, повела 4:1 и одмах натерала Тамонеа да у раној фази узме тајм-аут. Међутим, није то пореметило Београђанке, које су направиле нову серију поена и повећале вођство на 9:3. А са друге стране тренер ТЕНТ-а користи и свој други тајм-аут. Одржавала је Црвена звезда стечену предност, ас-сервисом Божице Марковић стигла до девет сет, а затим и до вођства од 2:0. Биле су решене црвено-беле да реше овај дуел у три сета. Од почетка до краја држале су предност на својој страни. При резултату 16:10 за екипу из Београда, уследила је серија од 9:1 и тиме је уписала максималну победу на гостујућем терену.
 
10pk3

 

Најефикаснија играчица у овом колу била је Бранка Тица (Јединство) са 23 поена, а пратиле су је Теодора Исаиловић (Инђија) са 21 и Нина Коцић (Спартак) са 18 поена.

Утакмице 11. кола БПШ Суперлиге

Јединство – Нови Сад

Срем – Омладинац

Спартак – Инђија

Железничар – Партизан Ефбет

Црвена звезда – АС Батајница

Уб – ТЕНТ

Одбојкаши:

Петак, 9.12.2022.

Војводина – Партизан Ефбет   3:0 (29:27, 25:20, 25:18)

Војводина се у великом дербију овог кола осветила Партизану за пораз у Суперкупу Србије.

Новосађани су током већег дела уводног сета имали минималну предност, коју су константно повећавали. Међутим, црно-бели су се пробудили у последњем моменту и успели су да врате егал, након чега је уследела узбудљива завршница. Војводина је у њој била за нијансу истрајнија и успела је из петог покушаја да поведе са 1:0. Нешто боље је чета Бојана Јанића ушла у други период, али се шампион Србије брзо стабилизовао и поравнао је резултат. Изједначена игра виђена је све до резултата 19:19, када је Војводина серијом од 6:1, дуплирала своје вођство. У трећем сету је екипа Слободана Бошкана још једном била успешна и у завршници је прецизнима сервисима Буцуљевића остварила максимални тријумф.

Црвена звезда – Нови Сад Манекс         3:0 (25:18, 25:20, 25:21)

Новом, другом везаном победом, пулени Игора Жакића наговестили су да је црна серија далеко иза њих.

Доминирала је Звезда у свим сегментима игре у првом сету и заслугама читавог тима је стигла до вођства. Тамо где су стали у првом, наставили су црвено-бели у другом сету. Иако је Нови Сад средином овог периода успео да смањи велику разлику (15:13), домаћин је у преломном моменту одиграо најбоље и повео је са 2:0. Нови Сад је у трећи сет ушао са жељом да смањи заостатак и продужи овај сусрет и био је на добром путу да то и учини. Међутим, средином овог дела игре, Звезда је поново убацила у пету брзину, што јој је касније омогућило да оствари убедљиву победу.

Рибница – Спартак Љиг    3:1 (25:22, 20:25, 25:17, 25:17)

Краљевчани су, и поред снажног отпора Спартака, успели да упишу тријумф и брзо забораве пораз у претходном колу.

Иако је Рибница у већем делу првог периода била у резултатском суфициту, Љижани су у неколико наврата серијом поена успевали да јој се приближе. Међутим, били су истрајни популарни „мускетари“ до самог краја и изашли су као победници из првог сета. Оно што Спартаку није пошло за руком у претходном сету, јесте у другом. Вођство са старта је екипа из Љига вешто чувала и на крају је успела да поравна резултат. Ипак, искуство Рибнице било је пресудно у наредна два сета, пошто је тандем Бојовић-Тодоровић преузео ствари у своје руке и донео је екипи нови овосезонски тријумф.

Спартак Суботица – Карађорђе       3:1 (19:25, 25:15, 25:20, 25:11)

Суботичани су се, након двонедељне паузе, вратили на терен и одмах остварили победу код куће.

Карађорђе је био бољи ривал током читавог првог сета и потпуно заслужено је одличном игром на свим пољима повео са 1:0. Упалило је то аларм у домаћој екипи, која је од старта другог периода била силовита и преко Кана и Омара оставила је ривала на свега 15 освојених поена. Најзанимљивији је био трећи сет у којем смо имали прилику да гледамо праву резултатску клацкалицу. Ипак, у завршници је концентрисанија била чета Ивице Јевтића, што јој је донело потпуни преокрет. У четвртом сету на терену је постојала само једна екипа. Још једном је Спартак демонстрирао силу и ривалу је на крају препустио само 11 поена у последњем сету.

Субота, 10.12.2022.

Јединство – Таково    0:3 (20:25, 19:25, 17:25)

Таково је прилично лако изашло на крај са Јединством, које је у досадашњем делу сезоне знало да намучи, а неретко и победи фаворите за титулу.

Средином уводног периода је екипа из Горњег Милановца наметнула свој темпо и преко расположеног Крстића је направила залиху коју ривал није могао да стигне. На крилима сјајне игре са краја претходног, Таково је на старту другог сета повело са 5:2, али је кроз неколико поена домаћин приволео предност на своју страну. Ипак, поново су Милановчани преузели иницијативу средином сета и до краја су без превише проблема дуплирали своје вођство. Трећи сет још једном је био у знаку гостујуће екипе, која је поново била истрајнија и са 25:17, остварила је победу.

Млади радник – Раднички доо        0:3 (24:26, 22:25, 21:25)

Екипа Алексе Брђовића успела је на неугодном гостовању да оствари максималан и битан тријумф.

Били су гости концентрисани на отварању овог меча и одмах су стигли до неколико поена предности, али је Млади радник средином сета дошао до преокрета и у завршницу ушао са 23:19. У тим тренуцима је на сервис линију стао расположени Благојевић, који је својим ас сервисима покренуо свој тим и режирао преокрет у првом сету. Раднички је у другом периоду, после изједначене игре на старту, преузео ствари у своје руке и потпуно заслужено је бољом игром у свим сегментима повео са 2:0. У трећем, а испоставиће се нешто касније и последњем сету, Крагујевчани су доказали да су изузетно квалитетна екипа, која зна како да казни грешке ривала. Били су изабраници Алексе Брђовића сабрани до самог краја и са 25:21, забележили су максимални тријумф у једном од дербија кола.

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Ахмед Омар (Спартак) са 23 поена, а пратили су га Радослав Парапунов (Војводина) и Милан Крстић (Таково) са по 20 поена.

(Екипе поред чијих имена стоји * имају утакмицу мање, а екипа поред чијег имена стоје ** има две утакмице мање у односу на остале)

Утакмице 11. кола БПШ Суперлиге

Нови Сад Манекс – Јединство

Партизан Ефбет – Црвена звезда

Карађорђе – Војводина

Спартак Љиг – Спартак Суботица

Раднички доо – Рибница

Таково – Млади радник

(Фотографије: OK Crvena zvezda, subotica.info, Instargram @ok_jedinstvo, @oktentobrenovac)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!