Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 12. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Протеклог викенда одиграни су сви мечеви 12. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Одбојкашице и одбојкаши потрудили су се да нам пред празнике у последњем овогодишњем колу поклоне прегршт занимљивих утакмица, које су као и обично биле веома квалитетне, неизвесне и занимљиве. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева.

Одбојкашице:

12pk1

Петак, 23.12.2022.
 
Спартак - Омладинац 3:1 (25:16, 28:30, 25:18, 25:19)
 
Одбојкашице Спартака оствариле су седму победу у 12. колу Банка Поштанства штедионица Суперлиге. 
 
Од почетка па све до самог краја вођство је било у рукама Спартака који је врло лако стигао до 1:0. Врло неизвестан је био други период, где се предност константно смењивала, а у завршници која се играла на разлику Омладинац је реализовао своју четврту сет лопту и изједначио укупан резултат. Међутим, вратио је тим из Суботице своју игру и све је било на његовој страни у наредна два сета која је лако приволио у своју корист. 
 
Срем - Јединство 1:3 (12:25, 25:22, 16:25, 16:25)
 
Јединство је завршило први део сезоне са 12 узастопних победа. 
 
Оштро је кренуло Јединство врло брзо стигло до великих 12 сет лопти, а затим и успешним нападом Коцкаревић и до 1:0. Ипак, "пробудио" се Срем током другог периода и после праве резултатске клацкалице сјајним сервисима успео је да приведе крај сета у своју корист. Готово идентична су била наредна два сета које су освојиле Старопазовчанке без пуно проблема. 
 
12pk2
 
Субота, 24.12.2022.
 
УБ - АС Батајница 3:0 (25:10, 25:7, 25:22)
 
Оправдао је Уб улогу фаворита у овом дуелу и забележио максимални тријумф. 
 
У прва два сета одбојкашице Уба приказале су сјајну игру и дозволиле противничкој екипи да узме само 17 поена у оба сета. Највећи отпор је Батајница пружила у последњем трећем периоду и држала се резултатски све до завршнице, али ипак је су Убљанке успеле да и овај сет реализују у своју корист и тиме упишу максималну победу. 
 
Црвена звезда - Партизан Ефбет 3:0 (25:22, 25:20, 25:14)
 
У вечитом дербију овај пут је славила Црвена звезда максималним резултатом.
 
Стечено вођство са почетка је Црвена звезда одржавала током већег дела првог сета, а Партизан је тек у самој завршници успео да дође до поен заостатка. Ипак, црвено-беле су успеле да се домогну три сет лопте, а затим и да другу реализују у своју корист. Повеле су изабранице Дарка Закоча у другом сету са 6:1, па 10:5. Међутим, сјајном игром успео је домаћин да поравна резултат, а затим и преокрене. Серијом поена дошла је Црвена звезда до пет сет лопти и са 25:20 дуплирала своју предност. Наставио је тим Ратка Павличевића да ређа поене и од почетка трећег периода па све до самог краја је држао вођство у својим рукама. Брзо је имао великих 10 меч лопти на својој страни, а искористивши прву тријумфовао је максимално на свом терену. 
 
Железничар - Инђија 3:0 (25:20, 25:20, 25:14)
 
Екипа Железничара уписала је нову победу у 12. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. 
 
Права резултатска клацкалица била је све до средине првог сета, а онда је Железничар одличним нападима прешао у минимално вођство. Већ у следећем тренутку је имао четири сет лопте, а ас-сервисом Александре Узелац и повео са 1:0. Водила је Инђија током  другог периода, али успео је тим Бранка Ковачевића да изједначи резултат. При резултату 20:20, Железничар је направио пет узастопних поена и тако ставио тачку на овај дуел. 
 
12pk3
 
Недеља, 25.12.2023.
 
ЖОК Нови Сад - ТЕНТ 0:3 (16:25, 14:25, 22:25)
 
Екипа ТЕНТ остварила је максималну победу на гостујућем терену.
 
Повео је ТЕНТ у првом сету 15:9, па 19:14. Стечену предност је одржавао све до краја, а већ у следећем тренутку је имао осам сет лопти. Грешком противничке екипе, Обреновчанке су повеле са 1:0. Наставио је ТЕНТ са сјајном игром и стекао велико вођство у другом периоду, а онда дошао и до 12 сет лопти. Тачку на овај сет ставила је Јована Цветковић поеном из напада. Највећи отпор је Нови Сад пружио у последњем сету, али ни то није било довољно, већ је екипа из Обреновца стигла до три меч лопте, а успешним блоком Хене Куртагић и до нових три бода. 

 

Најефикаснија играчица у овом колу била је Нина Коцић (Спартак) са феноменалних 30 поена, а пратиле су је Уна Вајагић (Омладинац) са 24 и Вања Ивановић (Железничар) са 20 поена.

12pk4

Утакмице 13. кола БПШ Суперлиге

Јединство – Спартак

Срем – ЖОК Нови Сад

Омладинац – Железничар

Инђија – Црвена звезда

Партизан Ефбет – ЖОК Уб

АС Батајница - ТЕНТ

Одбојкаши:

12pk5

Петак, 23.12.2022.

Таково – Рибница      2:3 (19:25, 25:20, 28:26, 20:25, 15:17)

Изабраници Милана Симојловића су на неочекивано тежак начин извојевали победу на неугодном гостовању у Горњем Милановцу.

Почетак првог сета био је у знаку изједначене игре, да би Рибница средином периода зналачки искористила грешке ривала, које су јој касније омогућиле да поведе са 1:0. Међутим, уследео је блицкриг Милановчана, који су најпре у другом сету поравнали резултат, након чега су у трећем, после велике борбе стигли до потпуног преокрета. Упалило је то аларм у гостујућој екипи, која је у четвртом периоду поновила игру из првог и одвела меч у тај-брејк. Тамо смо гледали истинску борбу из које је Рибница, поенима сјајног Бојовића, годину окончала минималним тријумфом.

Јединство – Млади радник       3:2 (25:22, 25:21, 19:25, 15:25, 15:13)

Још један у низу мечева који је овог викенда решен после пет сетова био је и овај у Старој Пазови.

Јединство је на изненађење многих, али не и публике у хали, сјајном игром у свим сегментима повело са 2:0. У том подвигу домаћу екипу предводио је искусни Томо Мицић, који је блистао у нападу. Ипак, Млади радник и поред великог дефицита није се предавао, а у трећем и четвртом периоду главну реч водио је Андриј Тупчи. Он је своме тиму омогућио да велики заостатак експресно врати и победник је решен у петом сету. Обе екипе пружиле су свој максимум како би годину окончале у добром расположењу, али је Јединство за нијансу било концентрисаније и забележило је победу.

Карађорђе – Црвена звезда     3:2 (23:25, 25:21, 19:25, 25:21, 15:9)

После Рибнице, на врућем терену у Тополи пала је и Црвена звезда и то након победе у вечитом дербију.

Екипа Невена Мајсторовића била је бољи ривал у већем делу првог сета, али је Звезда на искуство у завршници окренула резултат и повела са 1:0. Оно што Карађорђу није пошло за руком у претходном, јесте у другом сету и екипа из Тополе стигла је до изједначења. Није дуго потрајало славље домаћих играча, пошто су црвено-бели врло брзо вратили предност на своју страну, највише захваљујући поенима Николића. Међутим, ту није био крај узбуђењима и Карађорђе се још једном уздигао и по други пут поравнао резултат, што је утакмицу одвело у пети сет. А тамо је постојала само једна екипа на терену, пошто је домаћин при резултату 8:8, направио серију од 6:0, коју је врло брзо и потврдио и на тај начин забележио велику победу.

12pk6

Спартак Љиг – Војводина 1:3 (23:25, 21:25, 25:19, 16:25)

Новосађани су оправдали улогу фаворита и у наредну годину ће ући као убедљиви лидери шампионата.

Љижани су у првом делу меча пружили можда и најбољу игру у досадашњем делу сезоне. Иако су скоро све време имали предност, Војводина је у завршници успела да преокрене резултат и поведе са 1:0. Исти сценарио гледали смо и у другом делу игре, али је Бошканова чета овог пута нешто раније сломила отпор противника. Спартаку се у трећем сету труд исплатио, пошто је одличном игром у свим сегментима успео да смањи заостатак. Ипак, Војводина је четврти сет одиграла на искуство и ривалу није дала ни најмању шансу, што је резултирало новим тријумфом.

Субота, 24.12.2022.

Партизан Ефбет – Нови Сад Манекс      3:2 (25:21, 20:25, 18:25, 25:20, 15:11)

Партизан је теже него што је мислио изашао на крај са екипом Неџада Османкача и наставио је потеру за водећим тимовима првенства.

Иако је у завршницу ушао са великом предношћу (21:12), Партизан се до краја уводног сета грчевито борио како би повео са 1:0. Нови Сад је у финишу претходног увидео да може да се такмичи са „Парним ваљком“, а у наредна два сета је то и потврдио. Најпре су гости стигли до изједначења, да би у трећем сету, поенима Игора Лагунџина, стигли до великог преокрета. Знао је Бојан Јанић како да мотивише своје играче за четврти сет, а они су му то на терену и узвратили, што је резултирало да и овај сусрет добије победника после тај-брејка. Повео је Нови Сад са 5:2, али је у том тренутку и стао, што је Партизан знао да искористи и убрзо са својим навијачима прослави тријумф.

12pk7

Недеља, 24.12.2022.

Раднички доо – Спартак Суботица 3:1 (25:14, 25:23, 22:25, 25:16)

Крагујевчани су годину у Суперлиги окончали великом победом над вицешампионом Србије.

Тандем Ристић-Благојевић је домаћем тиму у првом сету одмах донео особну предност, која је била недостижна за ривала. Касније је свој поентерски допринос дао и Ковач и Раднички је ривала оставио на свега 14 освојених поена. У другом сету је Спартак заиграо доста ангажованије и у завршницу је ушао са 23:21. Ипак, тим Алексе Брђовића је у тим тренуцима направио серију од 4:0, која му је донела велико вођство. Спартак ни тада није одустајао, већ је свим снагама кренуо у поход на трећи сет. Труд му се брзо и исплатио, пошто је поенима Мурада Кана успео да смањи заостатак за ривалом. Није превише резултат из претходног сета утицао на домаће одбојкаше, који су у четвртом поновили игру из првог сета и са 25:16, забележили су важан тријумф пред реванш меч полуфинала Купа Србије.

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Младен Бојовић (Рибница) са одлична 32 поена, а пратили су га Александар Благојевић (Раднички доо) са 27 и Игор Лагунџин (Нови Сад Манекс) са 26 поена.

12pk8

(Екипе поред чијих имена стоји * имају утакмицу мање, а екипа поред чијег имена стоје ** има две утакмице мање у односу на остале)

Утакмице 13. кола БПШ Суперлиге

Партизан Ефбет – Јединство

Нови Сад Манекс – Карађорђе

Црвена звезда – Спартак Љиг

Војводина – Раднички доо

Спартак Суботица – Таково

Рибница – Млади радник

(Фотографије: OK Partizan Efbet, Instargram @ok_jedinstvo, @ok_karadjordje_, @odbojkaskiklubzeleznicar)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!