Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Највећи дерби код пруге

Настављамо у уобичајеном ритму, а у овом 14. колу очекује нас неколико дерби сусрета. Најпре ћемо пажњу усмерити ка дамама. Обично петком имамо неколико мушких дуела, али овога пута даме отварају коло и то дуели Црвена звезда – Омладинац и Спартак – Срем.

Оба дуела обећавају. Најпре ћемо да видимо колико ће Звезда бити озбиљна, против на папиру лаког ривала који је до сада помрсио конце многима. Одмах се сетимо Купа и победу тима из Нових Бановаца над црвено-белим Београђанкама, зато је и Павличевић рекао да их је Омладинац задужио. Да ли ће Сремице имати снаге да после Железничара намуче и актуелне шампионке? Звездин домаћи терен је тешко освојив, чак и без Хелићеве која се растала са црвено-белим јатом, а Клегер још није спремна а заигра.

У Суботици ће бити занимљиво. Спартак је у доброј форми иако је у прошлом колу прекинуо низ победа, а Срем је за сада изузетно пријатно изненађење. Победник овог дуела зарадиће шесто место на табели и готово сигурно обезбедити плеј-оф. Говорка се о појачању Спартака на позицији средњег блокера, али још нема званичне потврде, а повратак Мирјане Мусулин у Сремску Митровицу може да значи још боље игре младог тима који нас је толико пута одушевио ове сезоне.

Уб и Инђија отварају суботњи програм, а домаћин је наравно изразити фаворит. Поново су тешки дани пред Инђијом, али распоред је такав. Немају Инђијке проблем око опстанка, али им је потенцијални плеј-оф све даљи и чини се да је већ седам места за доигравање подељено, а да ће се три екипа борити за једно преостало. Уб је у трци са Црвеном звездом за том трећом позицијом, а у зависности од развоја ситуације, можда и другом.

У суботу од 19 часова, Нови Сад је требало да дочека Ас из Батајнице. Ипак, тај меч је одложен, а датум одигравања ће накнадно бити објављен. У трећем колу су ова два тима поделила бодове. Новосађанке су тада водиле 2:1, али су два бода остала Асу и то му је једина победа ове сезоне. У Спенсу, Нови Сад ће имати прилику да дође до првог тријумфа, против ривала по мери, а готово да је извесно да ће оба тима у Прву лигу наредне сезоне, осим ако се нешто спектакуларно не догоди до краја лигашког дела.

ТЕНТ је фаворит код куће против Партизана Ефбет иако је у првом делу сезоне било веома неизвесно. Тада је било 3:2 за Обреновчанке, иако су лагано дошле до 2:0. Црно-беле су у серији од четири пораза и зато су се удаљиле од виших амбиција, па се чини да ће се до краја борити за место у доигравању. „Енергетичарке“ су фавориткиње и реално је за очекивати да наставе успешни низ који сада броји три победе.

За крај је остало оно најбоље. Пред нама је дерби који ће доста показати, а потенцијално и одлучити. Железничар дочекује Јединство из Старе Пазове у једном од наших одбојкашких класика. Други дочекује првог који му је нанео једини пораз ове сезоне. Сремице имају скор 13-0, а Лајковчанке 12-1. У том дуелу у Старој Пазови било је 3:1, али су се ова два тима састала и у полуфиналу Купа Србије где су поново Сремице два пута победиле (3:0 и 3:1) и зато ће се борити за пехар. У случају победе домаћих, ствари би се озбиљно „закувале“ до краја сезоне, а ако Пазовчанке добију и овај дуел, очекује их борба са собом до краја лиге.

Сигурно је само да нас очекује изврсна одбојка, тренутно две најуспешније екипе у лиги. Ривалство је доказано, Јединство је у претплати, а видећемо може ли Железничар нешто више јер Сремице делују застрашујуће. Прошле сезоне у Лајковцу било је 3:2 за домаће.

Пет мечева мушке Суперлиге је на програму у суботу. Партизан Ефбет и Карађорђе отварају програм, а црно-бели су тренутно другопласирани и велики фаворит против тима из Тополе. Гости су поново у неугодној ситуацији, после пораза од Новог Сада и чини се да ће се ситуација у борбама од 8. до 11. места водити до самог краја. Црно-бели су славили у дербију против Спартака у заосталом мечу, а са још једном победом би наставили с добрим играма и до краја покушали да остану на другом месту.

Нови Сад Манекс је профитирао доласком искусног Луке Чубрила и победа у прошлом мечу ће бити добар замајац на гостовању у Љигу који нема шта да изгуби и извесно је да ће изгубити суперлигашки статус. У Новом Саду у првом делу сезоне било је 3:1 за домаће, а неће им бити лако сада у Љигу, у традиционално неугодној сали за играње.

Раднички муку мучи с повредама и овај период никако неће бити лак за Шумадинце. Без првог дизача ће бити још неко време, а у госте им долази Црвена звезда која тражи повратак на победнички колосек и бољи пласман на табели. Једна победа дели ова два тима па и то указује на дерби меч, али овог пута, без обзира на гостујући терен, црвено-бели ће имати звање благог фаворита. Може ли Брђовић нешто да смисли, лакше би му било да уђе да игра, али за праву форму и игре мораће да сачека да му се екипа комплетира. Ипак, будући да је и овај меч одложен, сачекаћемо неко време како бисмо сазнали резултат.

Млади радник дочекује Спартак из Суботице и то је још један дерби. Као и прошле сезоне, много је екипа на само победу или две разлике и зато се неће знати коначни поредак до последњег кола и то доприноси занимљивости наше лиге, а Пожаревљанима ће ово бити први званични меч ове године. Зато ћемо помно пратити овај дуел јер је улог за оба тима велики и треба очекивати велику борбу јер Суботичани такође желе тријумф који може да им обезбеди бољу позицију на табели.

За крај кола, Таково чека Војводину и све осим глатке победе актуелног шампиона било би првокласна сензација. Новосађани су завршили са Европом и могу да се посвете борби за дуплу круну, а тим из Горњег Милановца ће се борити за опстанак до краја, али са неким тимовима по њиховој мери.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!