Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Још мало па плеј-оф

До краја лигашког дела остала су свега два кола и мало је времена за већа померања на табели у обе суперлигашке конкуренције, али има још неколико непознаница које треба да буду решене до доигравања.


Код дама, знамо сигурних шест учесника плеј-офа, а остала су још два места која ће попунити Срем, Партизан или Инђија. Железничар и Јединство ће се борити за прво место, а Лајковчанке имају веће шансе за пол позицију. Уб и Звезда се боре за „коту 3“, ТЕНТ и Спартак за „коту 5“, а знамо да елиту напуштају Ас и Нови Сад.

Табела и досадашњи резултати кажу да би у овом колу требали да имају лаган посао Железничар против Аса, те Јединство против Омладинца и Уб против Новог Сада, тако да не би требало да буде било каквих померања у самом врху.

Црвена звезда дочекује ТЕНТ и фаворит је, без обзира на поразе у два дербија у последња три кола. Обреновчанке су везале четири пораза и клима им се позиција пет. После овог меча, ТЕНТ дочекује Уб у последњем и заиста је тежак посао пред младим „енергетичаркама“ да остану на тој позицији јер Спартак јуриша и прети.

Суботичанке ће дочекати Партизан Ефбет који се бори за пролаз у плеј-оф. Победом би могле да рачунају на поправак тренутног пласмана, али црно-беле су у ситуацији да им од овог меча пуно зависи, посебно јер у последњем колу иду у Лајковац. Иако су близу проласка у плеј-оф, ништа још није готово.

Срем дочекује Инђију и то је један од најзанимљивијих дуела овог кола и завршнице лигашког дела шампионата. У првом делу сезоне, Инђија је добила први сет веома убедљиво, али су наредна три припала Митровчанкама и зато сад могу да се сматрају фаворитом. Плеј-офу је ближи Срем јер у последњем колу гостује Омладинцу, а Инђија дочекује Спартак, што ће бити још један велики изазов. Ситуација је ипак таква да расплет борбе за попуну плеј-офа треба очекивати у последњем колу, уосталом како и доликује квалитетном и неизвесном шампионату.

Код мушкараца, знамо седам путника у плеј-оф, а једно место је остало највероватније за Јединсто и Таково. Такође, знамо да Спартак из Љига напушта елиту, а борба за избегавање друге визе за Прву лиге трајаће до краја. Што се врха табеле тиче, знамо да је Војводина на пол позицији за доигравање, а у поретку од 2. до 7. места може још свашта да се деси.

Коло ће започети већ данас Нови Сад Манекс и Црвена звезда, тим који је тренутно најближи испадању, уз Љижане, и београдске црвено-беле који желе што боље место и потенцијално лакши посао у првој рунди плеј-офа. Биће тешко младим Новосађанима јер касне за Карађорђем победу и три бода, уз слабији сет количник, али неће се предати Османкач и клинци до краја. Звезда је од доласка Николе Матијашевића на чело стручног штаба уписала шест победа и два пораза и евидентно живнула, па се стекао утисак да може много више од тренутне 6. позиције. Нови Сад Манекс у последњем колу иде у Стару Пазову ком ће највероватније требати победа за плеј-оф. Зато ће већ данас плави Новосађани ићи на све или ништа.

Веома занимљиво ће бити у Горњем Милановцу где Таково чека Јединство у директном дуелу за „коту 8“. Таково има победу мање, али два бода више од Јединства и победа би могла да ређи пуно тога, а до пре само месец дана се причало о опстанку. Има ли искусно Јединство снаге да одговори изазовима у позном делу сезоне, видећемо већ у суботу.

Табела каже да би Рибница требало да има лаган посао у Љигу, али и у првом делу сезоне је неочекивано изгубила сет од Спартака. Рибница има и мале шансе да се домогне трећег места, али такође треба да одбрани четврто јер у првој рунди плеј-офа домаћи терен може пуно да значи.

Партизан Ефбет ће дочекати Војводину и чини се да је у овом тренутку фаворит. На страну Суперкуп и Куп (оба узео против црвено-белих Новосађана), Воша је у проблему јер нема повређеног Буцуљевића, а питање је хоће ли заиграти и Симић, а Партизан је у борби за друго место које би могао да изгуби после евентуалног пораза јер је Раднички веома близу.

Зато смо и рекли да влада неизвесност јер црно-бели у последњем колу играју вечити дерби, а тамо је све могуће. Војводина има и луксуз пораза јер је раније обезбедила прво место па само чека ривала у четвртфиналу.

Раднички се захуктао и пуца на друго место, а сигурно је фаворит против Младог радника који је можда и најнеконстантнија екипа у лиги. Могу Пожаревљани да добију водећег, али и да изгубе од последњег, таква им је сезона, зато је тешко рећи какав дан ће имати у Крагујевцу.

За крај кола, у недељу уз Тв камере и директан пренос на РТС, Карађорђе дочекује Спартак из Суботице. Математика је таква да домаћин победом решава опстанак, можда и бодом, а Суботичани имају шансу да се домогну можда и треће позиције, у зависности од осталих резултата.

Код мушкараца је стање много запетљаније и добили смо завршницу за пожелети. Када је оваква рачуница у овом колу, шта ли ће тек бити у последњем…

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде остварили су максималну победу у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђани су, у Горњем Милановцу, савладали Таково са 3:0, по сетовима 25:20, 25:23 и 25:21.

Шампион убедљив на премијери кола

Протеклог викенда окончано је 3. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Већ сада слободно можемо рећи да су екипе ушле у такмичарски ритам, што потврђује и низ одличних утакмица које смо гледали током викенда.

Преглед 3. кола БПШ Суперлиге: Искусни доминирају, али се борба тек захуктава!

Одбојкаши Партизана Коптех остварили су велики тријумф у последњем мечу 3. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Партизан је вечерас, на домаћем терену, надиграо Карађорђе након велике борбе са 3:2, по сетовима 25:21, 25:22, 21:25, 20:25 и 15:10.

У мечу препуном тензија Партизан савладао Карађорђе!

Одбојкашице ТЕНТ-а забележиле су тријумф у последњој утакмици 3. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, у хали "Александар Николић", надиграле Партизан Коптех са 3:0, по сетовима 25:20, 25:17 и 27:25.

ТЕНТ убедљив на затварању 3. кола

Одбојкаши Дубочице остварили су историјски тријумф у 3. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лесковчани су вечерас, на свом терену, надиграли Таково након велике борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 22:25, 25:15, 22:25 и 15:3.

Лесковчани исписали историју: Прва суперлигашка победа Дубочице!