Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 8. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше

Окончано је још једно, 8. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у мушкој и женској конкуренцији. Као и увек, било је веома занимљиво и неизвесно, а у наставку можете прочитати кратке извештаје са свих утакмица.

ОДБОЈКАШИЦЕ:

Петак 19.11.2021

Спартак Суботица – Партизан Сокербет 3:1 (25:15, 17:25, 25:23, 25:23)

Одбојкашице Спартака из Суботице забележиле су победу против екипе Партизана на домаћем терену.

У првом периоду игре, екипа Спартака брзо је дошла до велике предности од осам поена, држале су вођство до самог краја и повеле са 1:0. Успео је Партизан да у другом сету уђе у ритам, добром игром направио је серију поена и повео са 10:4, па 15:6. Била је то недостижна разлика за домаћу екипу, а тим Данила Стокуће је изједначио на 1:1. Иако је Партизан водио током целог трећег периода, у једном тренутка чак и са шест поена предности, пред саму завршницу, одбојкашице Спартака су преокренуле резултат у своју корист и успеле да дођу до вођства од 2:1. У последњем сету се предност смењивала, истрајнија је била екипа из Суботице, која је заслужено однела три бода. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Субота 20.11.2021

Јединство Стара Пазова – Инђија 3:1 (25:19, 27:29, 25:18, 25:9)

Екипа Јединства из Старе Пазове наставила је низ утакмица без пораза у Суперлиги.

Ушле су одбојкашице Јединства у ову утакмицу врло сигурно. Направиле су предност врло брзо, која им је била довољна да поведу са 1:0. У другом периоду игре Инђија је направила серију поена и повела са 11:5, па 16:9. Нису се предале изабранице Јово Цаковића, већ су стигле до изједначења (20:20). Уследила је игра поен за поен, а Инђија је успела да искористи своју четврту сет лопту и изједначи на 1:1. Наставила је гостујућа екипа са добром игром и у трећем периоду, водиле су први део игре, али ипак одбојкашице Јединства су поравнале резултат. Направиле су четири узастопна поена и ту предност држале до завршнице, где су након седам поена разлике ставиле тачку на овај сет. Екипа из Старе Пазове је била толико доминантна у последњем сету, да је ривалу допустила да освоји свега 9 поена и остварила је још једну, осму победу у првенству.

jed ind

ЖОК Срем Сремска Митровица – ТЕНТ 2:3 (25:18, 14:25, 22:25, 25:21, 9:15)

У најнеизвеснијој утакмици овог кола, ТЕНТ је остварио победу на гостујућем терену.

Одбојкашице које предводи Мирјана Мусулин лако су стигле до вођства од 1:0, у којем су наметнуле свој ритам. Ипак, ТЕНТ је у наредна два сета  стабилизовао своју игру и прво дошао до изједначења, а затим и до тоталног преокрета. Међутим, одбојкашице Срема се нису предавале и направиле су предност у четвртом периоду, повеле су са 12:6, па 16:9, што им је било довољно да одведу утакмицу у тај-брејк. У петом одлучујућем сету, изабранице Владимира Васовића, направиле су серију од четири поена коју су одржавале до краја и ТЕНТ је изашао као победник како из сета, тако и из целог меча.

ЖОК Клек МД Зрењанин – Црвена звезда 0:3 (15:25, 12:25, 16:25)

Лако је Црвена звезда стигла до своје осме победе у првенству.

У првом делу игре, одбојкашице Клека су неочекивано повеле са 9:0. Међутим, гостујућа екипа ја направила невероватних 13 поена заредом и преокренула резултат у своју корист. Ређали су се поени Црвене звезде, која је лако привела крај првог сета и повела са 1:0. У другом и трећем делу игре, екипа из Београда је дошла до веће предности на самом старту и без већих проблема завршила ову утакмицу у своју корист, и тако остала непоражена екипа у досадашњем делу такмичења.

czv klek

Недеља 21.11.2021

ЖОК Уб – Железничар Лајковац 0:3 (20:25, 18:25, 15:25)

Екипа Железничара из Лајковца, неочекивано лако је дошла до тријумфа у дербију.

Почетак првог дела игре играо се поен за поен, док гостујућа екипа није направила мини серију и повела са 11:8. Успео је тим Маријане Боричић у једном тренутку да поравна резултат. Међутим, упорне Лајковчанке су са пет поена предности успеле да освоје први сет. Одбојкашице Уба повеле су на почетку другог сета, али уследили су сјајни напади противничке екипе, која је серијом од шест поена преокренула резултат у своју корист. Држале су ту предност до саме завршнице и на крају успеле да дуплирају своју предност. Наставио је тим Бранка Ковачевића и у трећем периоду са одличном игром. Повеле су на самом почетку, ређали су се поени из сјајних напада, а предност је само расла. Домаћи тим није имао решење за расположену екипу Железничара, која је максималним резултатом однела три бода кући. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Најефикаснија играчица у овом колу била је Исидора Коцкаревић (Јединство Стара Пазова) са феноменалних 30 поена, а пратиле су је Ана Митровић (ТЕНТ) са 22 и Ана Михајловић (Срем) са 21 поеном.

Tabela seniroke 8. kolo

Утакмице 9. кола БПШ Суперлиге

Партизан Сокербет - ЖОК Клек МД Зрењанин

Инђија - ЖОК Срем Сремска Митровица

Железничар Лајковац - Спартак Суботица

ТЕНТ – ЖОК Уб

Црвена Звезда - Јединство Стара Пазова

 

ОДБОЈКАШИ:

Петак 19.11.2021.

Црвена звезда – Ниш  3:1 (25:22, 25:18, 22:25, 25:17)

На отварању 8. кола Суперлиги у конкуренцији одбојкаша, снаге су одмерили тренутно првопласирана и послдња екипа на табели.

Звезда је у већем делу уводног сета била у предности, али је Ниш све време био за петама ривалу. Успела је екипа Драгана Светозаревића да стигне до изједначења у завршници сета, али се ту зауставила, и црвено-бели су у наредних неколико поена стигли до вођства. У другом делу игре Црвена звезда је повела већ на старту и у наставку је само повећавала резултатску разлику. Ниш је у трећем делу после још једног изједначеног сета успео да смањи резултат на 2:1, али је домаћин већ у наредном периоду стигао да очекиване победе.

czv nis

Субота 20.11.2021.

Млади радник – Спартак Суботица 1:3 (18:25, 25:19, 22:25, 20:25)

Суботичани су после више од 10 години успели да савладају Млади радник у Пожаревцу.

На почетку меча виђена је изједначена игра, да би Спартак средином сета дошао до изједначења. Овај резултат остао је актуелан све до краја и екипа из Суботице је повела. Ипак, Млади радник је у другом сету стигао до изједначења, на сличан начин као и његов ривал у претходном периоду. Нису се Суботичани потресли због боље игре ривала у претходном делу игре и у трећем сету који је обиловао преокретима стигли до новог вођства. Готово иста слика из првог периода виђена је у трећем, Спартак је лако стиго до резултатске залихе и на крају је остварио шесту победу у сезони. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Раднички доо – Војводина НС семе 1:3 (23:25, 25:17, 9:25, 30:32)

Дерби кола одигран је у Крагујевцу, а главни актери били су Раднички и Војводина.

Новосађани су повели на самом почетку утакмице и одржавали је предност до средине сета, када Раднички стигао до преокрета. У наставку се играло поен за поен, да би Војводина у узбудљивој завршници стигла до вођства. Није на екипу из Крагујевца утицало вођство гостију, и у другом делу игре су на доминантан начин стигли до изједначења. Иако се очекивало да ће се у трећем периоду игра распламсати, екипа из Новог Сада је то демантовала. И да је Раднички на терену имао „10 играча“, не би могао да заустави рапсодију Војводине, која је домаћину допустила да освоји свега девет поена. У четвртом, а испоставиће се и последњем сету, актуелни шампион је после маратона и веома неизвесног периода успео да забележи нова три бода. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

rkg voj1

Спартак Љиг – Партизан Сокербет 0:3 (20:25, 23:25, 19:25)

Спартак је у Љигу дочекао Партизан, у нади да ће после два узастопна пораза доћи до тријумфа.

Ипак, Партизан није то дозволио. Најпре је у уводном сету, сачувао стечену предност и поред свих покушаја домаћина стигао је до вођства. Озбиљно надметање настављено је и у другом периоду, екипа из Љига је у стопу пратила ривала из Београда, али је у завршници поклекла и црно-бели су дуплирали своју предност. У трећем и последњем делу утакмице, Партизан је био концентрисанији и потврдио је добру игру из претходног периода меча.

Недеља 21.11.2021.

Рибница - Таково 3:2 (25:22, 27:29, 20:25, 25:19, 16:14)

После успешне епизоде у ЦЕВ Купу и пласмана у шеснаестину финала, видно исцрпљена екипа из Краљева успела је да изађе на крај са расположеним противником.

Обе екипе смењивале су се у вођству током уводног сета, али је у завршници Рибница била конкретнија. Међутим, Таково је у периода у којем је све време водио вођству, на крају себи закомпликовао ствари, али је ипак стигао до изједначења. Већ у наредном делу игре, екипа из Горњег Милановца је бољом игром успела да дође до потпуног преокрета у овом мечу и повела је са 2:1. Нису су се изабраници Милана Симојловића тек тако предали, подигли су ниво своје игре у четвртом периоду и овог пута су они били ти коју су стигли до изједначења, а победник је одлучен у тај-брејку. Неизвесност је ескалирала у одлучујућем сету, у којем су обе екипе пружиле свој максимум. Иако је Таково водило са 6:3, Рибница је врло брзо стигла до прекрета (11:10). У наставку се играло поен за поен, да би актуелни првак Купа Србије, искористио другу шансу која му се указала и дошао до победе.

Када је мушка конкуренција у питању, највише се истакао Радован Гавриловић (Таково) 28 поена, а пратили су га Радослав Парапунов (Војводина НС семе) са 25 и Никола Мељанац (Црвена звезда) са 24 поена.

Tabela seniori 8. kolo

Утакмице 9. кола БПШ Суперлиге

Таково - Црвена звезда

Војводина НС семе – Рибница

Партизан Сокербет - Раднички доо

Спартак Суботица – Спартак Љиг

Ниш - Млади радник 

(фотографија: Instagram @ok_crvena_zvezda)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!