Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Симојловић: Један поен нас поремети за целу утакмицу

Актуелни победник Купа Србије, Рибница из Краљева, угостиће у оквиру 5. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге, екипу Спартака из Љига. Утакмица ће се одиграти у Новој Хали спортова, а Краљевчани ће покушати да победом изађу из серије лоших резултата.

Рибница у овај меч улази после пораза у првој утакмици четвртфинала Купа Србије, док ће Спартак тражити победу после четири везана пораза.

Шеф стручног штаба Рибнице, Милан Симојловић, очекује једну тешку утакмицу са Спартаком из Љига: „Вечерас нас са Љигом очекује још једна неугодна утакмица, с обзиром да су они одиграли неколико добрих мечева у досадашњем току првенства. Ми смо сезону започели са великим амбицијама, али  смо доживели неке веома непријатне и неочекиване поразе. Није само моја екипа лоше стартовала, и неки фаворити су слабије ушли у сезону. Међутим, тек је почетак сезоне и све екипе су у потрази за својим стилом игре. Нажалост, ми смо за сада далеко од тога, али се надам да ће све доћи на своје, можда чак и после вечерашње утакмице“ – рекао је Симојловић.

Симојловић каже да је проблем што један поен утиче на целу утакмицу. Такође, он сматра да пораз у Суперкупу није оставио трага на његову екипу: „Мислим да пораз у Суперкупу није пуно утицао на екипу. Тада смо први сет одиграли релативно добро, али смо касније попустили. Проблем прошле, али и ове године је што нас један поен поремети за целу утакмицу, али радимо на томе. Форма је далеко од оне каква се очекује да буде у мојој екипи и сматрам да смо јаким тренинзима можемо да остваримо резултат“ – објаснио је шеф струке краљевачке екипе.

За тренера Рибнице, амбиције су исте као и на почетку сезоне: „Амбиције за ову сезону су и даље непромењене. Ми знамо да нас максимална победа против Пожаревца, у којем они ни у једном сету не би прешли 21 поен, води у полуфинале Купа Србије. Првенство је тек почело и има још доста да се игра. Важно је да ми пронађемо нашу форму, а резултати ће сами доћи“ – закључио је Симојловић.

Утакмица у Краљеву је на програму вечерас од 19.00 часова.