Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 9. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше

Иза нас је прва половина регуларног дела Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ново, 9. коло, донело нам је нова узбуђења и велики број занимљивих мечева у мушкој и женској конкуренцији. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих утакмица.

ОДБОЈКАШИЦЕ:

Субота 27.11.2021

Партизан Сокербет – ЖОК Клек МД Зрењанин 3:1 (25:10, 26:24, 24:26, 25:23)

Одбојкашице Партизана савладале су екипу Клека из Зрењанина на домаћем терену.

У првом периоду екипа Партизана је кренула оштро и на самом старту направила велику предност од 10 поена (13:3). Предност је само расла, у једном тренутку је била и 16 поена разлике и било је сигурно да ће освојити први сет, што се и десило. Током целог другог сета предност се смењивала константно. Од резултата 21:21 играло се поен за поен до краја, а екипа из Београда је прва дошла до сет лопте и одмах је и реализовала, а тако и дуплирала своју предност. Успела је гостујућа екипа да дође до своје игре у трећем периоду и повела са 14:9. Међутим, Партизан је успео да поравна резултат и уследила је неизвесна завршница, која је на крају припала Клеку. Четврти и последњи сет почео је вођством гостујуће екипе, али су брзо Београђанке изједначиле и преокренуле резултат у своју корист. Одржавале су предност до саме завршнице и ставиле тачку на овај сет, а тако и меч.

par klek

Инђија – ЖОК Срем Сремска Митровица 3:2 (25:22, 26:28, 28:26, 20:25, 15:9)

После велике борбе, Инђија је тријумфовала над екипом Срема пред својом публиком.

Предност се смењивала у првом сету до средине, када је екипа Инђије направила серију поена и повела са 17:13. Одржавале су ту предност и стигле до вођства од 1:0. Наставила је домаћа екипа у истом ритму и у другом периоду и на самом старту повеле са 7:2, па 10:4. Одбојкашице Срема су направиле серију поена и дошле до изједначења. Уследила је игра поен за поен до саме завршнице, а изабранице Мирјане Мусулин су искористиле трећу сет лопту и изједначиле на 1:1. Трећи сет био је идентичан као претходни, само што је овог пута припао домаћој екипи истим резултатом. Није се предала гостујућа екипа и повела је са 13:9, па 15:10. Нису давала ниједног тренутка да им се Инђија приближи, те су са 25:20 одвеле меч у тај-брејк. Доста изједначена игра била је у одлучујућем сету, а при резултату 9:9 Инђија је направила невероватних шест поена заредом и тиме однела победу. Најефикаснија у домаћем тиму била је Теодора Исаиловић са нестварних 30 поена.

Железничар Лајковац – Спартак Суботица 3:0 (25:19, 25:14, 25:17)

Екипа Железничара из Лајковца победила је максималним резултатом Спартак.

Почетак утакмице играло се поен за поен, а онда је екипа Железничара направила серију од пет поена и повела са 13:8. Ређале су поене, а предност је само расла и са 25:19 стигле до вођства од 1:0. У другом периоду наставиле су изабранице Бранка Ковачевића са добром игром и освојиле шест поена заредом (7:1). Расположене Лајковчанке брзо су стигле до велике резултатске разлике од чак 10 поена, што је било довољно да дуплирају своју предност. Од самог почетка трећег сета домаћа екипа је повела и предност нису испуштале до саме завршнице. Лако су дошле до осам меч лопти, без проблема забележиле победу и освојиле три бода. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Недеља 28.11.2021

Црвена звезда – Јединство Стара Пазова 3:0 (25:18, 25:21, 25:20)

Црвена звезда наставила је са серијом победа и максималним резултатом савладала екипу Јединства за прво место на табели.

У првом сету играло се поен за поен до резултата 11:11, а онда су црвено-беле направиле три поена заредом. Наставиле су са одличном игром и дошле до предности од пет поена (20:15), а на крају освојиле сет са седам поена разлике. Изабранице Јово Цаковића кренуле су добро други период игре и повеле са 8:5. Брзо су Београђанке поравнале резултат, а онда и преокренуле су своју корист. Одличном игром, предност Црвене звезде је само расла и без проблема су успеле да дуплирају своју предност. Изабранице Александра Владисављева повеле су на почетку трећег сета са 7:5, па 12:8. Одржавале су предност до завршнице и успеле да освоје сет, а тако и ставе тачку на овај меч. Црвена звезда забележила је своју девету победу у сезони и једина је непоражена екипа. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

ТЕНТ – ЖОК Уб 2:3 (22:25, 17:25, 25:22, 25:21, 9:15)

У дуелу прошлогодишњих финалиста плеј-офа, актуелни шампион Србије изашао је као победник после велике борбе.

Уб је у првом сету после велике борбе успео у завршници да дође до предности од 1:0. Већ у другом периоду су изабранице Маријане Боричић сигурнијом игром дуплирале своју предност. Ипак, ТЕНТ се ни после великог заостатка није предавао и најпре је у трећем сету на сличан начин као Уб у првом, смањио предност ривала, да би у четвртом делу игре стигао до потпуног изједначења и победник је одлучен у тај-брејку. Убљанке су већ на старту петог сета дошле до резултатске залихе, која им је итекако била довољна за важан тријумф над незгодним ривалом. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

tent ub5

Најефикаснија играчица у овом колу била је Теодора Исаиловић (Инђија) са феноменалних 30 поена, а пратиле су је Љиљана Ранковић (ЖОК Уб) са 25 и Ана Михајловић (ЖОК Срем) са 24 поена.

Tabela seniorke 9. kolo

Утакмице 10. кола БПШ Суперлиге

Партизан Сокербет – Црвена звезда

Инђија – ЖОК Уб

Железничар Лајковац - ЖОК Клек МД Зрењанин

ТЕНТ – Спартак Суботица

Јединство Стара Пазова - ЖОК Срем Сремска Митровица

 

ОДБОЈКАШИ:

Петак 26.11.2021.

Војводина НС семе – Рибница 2:3 (22:25, 25:21, 25:17, 25:27, 10:15)

Рибница је у Новом Саду после велике борбе надиграла актуелног шампиона Србије и на тај начин стигла је да веома важне победе.

Краљевчани су у завршници уводног сета, који је био и више него изједначен, стигли до вођства. Ипак, Војводина се брзо стабилизовала и у наредна два сета дошла је до потпуног преoкрета. Нису се предавали изабраници Милана Симојловића и освајањем четвртог периода меч су одвели у тај-брејк, у којем су доминантнијом игром забележили велику победу на неугодном гостовању. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

voj rib2

Спартак Суботица – Спартак Љиг 3:1 (25:20, 26:24, 25:13, 25:21)

У дуела два имењака, екипа из Суботице је била успешнија.

Спартак је већ на почетку меча преузео иницијативу и дошао је до резултатске разлике, коју је касније претворио у вођство. Међутим, екипа из Љига је у другом делу меча подигла ниво своје игре и после велике борбе стигла је до изједначења. У наставку је домаћин опет био конкретнији и најпре је на убедљив начин повео по други пут, да би у четвртом сету потврдио свој квалитет и освојио нова три бода. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Субота 27.11.2021.

Ниш - Млади радник 0:3 (22:25, 23:25, 23:25)

Пожаревљани су након пораза у првом мечу полуфинала Купа Србије забележили тријумф на неугодном гостовању у Нишу.

Нишлије су боље ушле у овај сусрет и до средине сета су биле у предности, али је онда уследила серија гостију, која им је омогућила да поведу са 1:0. Готово иста ситуација виђена је и у другом делу игре. Ниш је после вођства у већем делу овог сета наишао на јак отпор екипе из Пожаревца, која је врло брзо дуплирала своју предност. За разлику од прва два, Млади радник је у трећем периоду био убедљивији од почетка, константно је одржавао стечену резултатску разлику и на крају је стигао до четврте победе у сезони.

Таково – Црвена звезда 0:3 (18:25, 20:25, 21:25)

Црвено-бели су у Горњем Милановцу оверили прву позицију на табели на половини регуларног дела шампионата.

Таково је боље отворило овај сусрета и повело је са 4:0 и 9:4, али је Звезда већ до средине сета прекренула резултат, који је до краја само повећавала. На крилима боље игре у другом делу уводног сета, екипа Игора Жакића је у другом периоду била још убедљивија и врло брзо је повела са 2:0. У трећем, а испоставиће се касније и последњем сету, тим из Београда је још једном доказао зашто се баш он налази на првом месту на табели, лако је сломио отпор ривала и стигао је до максималне победе. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

tak czv

Недеља 28.11.2021.

Партизан Сокербет – Раднички доо 3:2 (23:25, 25:19, 19:25, 25:23, 27:25)

Један од дербија кола одигран је у дворани „Мастер“, а копља су укрстили београдски Партизан и крагујевачки Раднички.

Раднички је предвођен помоћним тренером Немањом Опачићем оставио сјајан утисак у Београду. Обе екипе смењивале су се у вођству у уводном сету, да би Крагујевчани у завршници били агресивније и повели са 1:0. Није дуго требало Партизану да се резултатски врати у овај сусрет и већ у наредном периоду стигао је до изједначења. Ипак, није на Раднички утицала боља игра ривала у претходном сету и у наредном је још једном дошао да предности. Брзо се консолидовао домаћи тим и у четвртом делу меча је бољом игром одвео меч у тај-брејк. Истинска борба виђена је у петом сету, оба тима пружила су свој максимум, али је на крају Партизан после спашене четири меч лопте, искористио осму шансу која му се указала и са 27:25 изашао је као победник како из сета, тако и из меча. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Када је мушка конкуренција у питању, највише се истакао Милош Надаждин (Спартак Љиг) са 25 поена, а пратили су га Нејтан Делгудајс (Партизан Сокербет) са 22 и тројац Иван Тодоровић (Рибница), Лазар Мариновић (Партизан Сокербет) и Давиде Ковач (Раднички доо) са по 21 поеном.

Tabela seniori 9. kolo

Утакмице 10. кола БПШ Суперлиге

Црвена звезда – Млади радник

Војводина НС семе – Таково

Партизан Сокербет - Рибница

Спартак Суботица – Раднички доо

Ниш – Спартак Љиг 

(фотографија: Instagram @oktakovo)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!